aklim Napisano 21 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2018 Jak niedziela to skitury . Z uwagi na niepewną pogodę nie chcieliśmy się pchać zbyt wysoko , więc wybór padł na Halę Rysianka i okolice . Wystartowaliśmy od Złatnej z przysiółka Huty . Warunki śniegowe zaskakująco dobre -praktycznie cały czas padał śnieg , a rano na starym podkładzie ( 30-50cm ) było już ok. 15cm świeżego puszku .Jedynie pierwsze kilkaset metrów od parkingu trzeba było być czujnym , bo jakiś miejscowy mądraliński wymyślił , że drogę gospodarczą do lasu posypie żwirem .Po dojściu do Schroniska , uzupełnienie płynów i kalorii i lecimy dalej czyli na Halę Cudzichową . Tam piękny zjazd w 20-30 cm puchu i wracamy się w kierunku Rysianki . Na powrocie odbijamy w prawo na Polanę Stefanka i tutaj kolejny zjazd . To jest ta polana , którą zjeżdżaliśmy w zeszłym roku na skiturowym WZF . Potem przez las trawersem w kierunku szlaku na Rysiankę , a po dojściu do Hali ostatnia przepinka i zjazd do parkingu . Jeszcze kilka fotek : 19 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 21 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2018 Pięknie, powtórzyłbym z chęcią tą Rysiankę. W zeszłym roku to była moja pierwsza prawdziwa skitura. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 21 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2018 No nie Aklim chwilę temu klikałem z Maćkiem o Rysiance Czytasz w myślach Super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 21 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2018 No więc? Kto jeszcze chętny? Gdzie @MajorSki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 21 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2018 (edytowane) Jeszcze taka mała dygresja do powyższego . Na dzisiaj planowaliśmy na początku zrobić coś w Dolinie Żarskiej w Tatrach Zachodnich , ale analiza pogody , zagrożenia lawinowego , itp , skierowała nas na szczęście gdzie indziej . Dlaczego na szczęście , to można przeczytać tutaj : https://www.hzs.sk/typy-aktualit/lavina-v-ziarskej-doline/ Tak , że góry są piękne ,zimą jeszcze piękniejsze , ale na pierwszym miejscu miejmy ZAWSZE na uwadze bezpieczeństwo nasze i naszych towarzyszy . Edytowane 21 Styczeń 2018 przez aklim 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek~ Napisano 21 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2018 Piękne zdjęcia chociaż Was nie rozumiem żeby podchodzić w kierunku przeciwnym do jazdy. Byłem dzisiaj na nartach i też spotkałem takich idących i się zastanawiałem czemu nie skorzystają z wyciagu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 22 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 13 godzin temu, waldek~ napisał: Byłem dzisiaj na nartach i też spotkałem takich idących i się zastanawiałem czemu nie skorzystają z wyciagu? Nie wiem jak inni , ale ja to już wolę gdzieś w ciszy i pięknych okolicznościach przyrody wdrapywać się przez parę godzin i potem raptem pół godziny zjeżdżać , niż urabiać wyciągowo przez cały dzień jedną i tą samą górkę góra -dół , góra -dół ........ Po prostu zmieniły mi się priorytety 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 22 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 13 godzin temu, marcinn napisał: No nie Aklim chwilę temu klikałem z Maćkiem o Rysiance Czytasz w myślach 13 godzin temu, johnny_narciarz napisał: No więc? Kto jeszcze chętny? Gdzie @MajorSki ??? a może zrobić coś wspólnie w Karkonoszach , to wtedy ekipa z Dolnego Śląska będzie miała bliżej i się jakoś bardziej zintegrujemy 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 11 minut temu, aklim napisał: a może zrobić coś wspólnie w Karkonoszach , to wtedy ekipa z Dolnego Śląska będzie miała bliżej i się jakoś bardziej zintegrujemy Ja jestem za! Śnieżka? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 Mi pasi wszędzie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 (edytowane) 15 godzin temu, johnny_narciarz napisał: No więc? [emoji6] Kto jeszcze chętny? Gdzie [mention=5552]MajorSki[/mention] ??? [emoji4] Bawi i uczy A gdy tylko ma chwile wolnego czasu to wspina sie Jest szansa ze sezon skiturowy rozpoczne koncem lutego/poczatek marca Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Edytowane 22 Styczeń 2018 przez MajorSki 7 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 12 minut temu, MajorSki napisał: Bawi i uczy Gratulacje!!! Skitoury nie uciekną... Ale za to ekipa się powiększyła! Super! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 22 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 30 minut temu, MajorSki napisał: Bawi i uczy i to jest NIUS ta Rysianka jednak ma coś w sobie , że generuje same pozytywne emocje i nie tylko . MajorSki - dzięki Tobie , pamiętając naszą zeszłoroczną marszrutę ( zjazd Polaną Stefanka i trawers "na dziko" lasem ) wyszedłem na znawcę okolic Rysianki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 2 godziny temu, MajorSki napisał: Bawi i uczy Gratulacje dla młodego taty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 (edytowane) @MajorSki gratulacje dla Ciebie, ale przede wszystkim dla Twojej skiturowej, drugiej, Połowy! Super Edytowane 22 Styczeń 2018 przez marboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 23 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2018 To już tak na koniec relacji przedstawiam filmik nakręcony i zmontowany przez naszego głównego przewodnika Rafała : 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 23 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2018 Na bogato Jędrek A propo...na filmiku nie widać cobyś kulał na nogę Dużo zdrówka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 23 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2018 jak trzeba to nie kuleję 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2018 Dzięki za świetną relację i film w cudownych okolicznościach przyrodniczych. Stawiasz mnie w niezręcznej i nieprzyjemnej sytuacji. Jedną nogą stoję gdzieś na stoku koło gigantowych bramek (tyczek), a drugą gdzieś w lesie w głębokim puchu. Jak to ogarnąć. Finanse, czas, zdrowie (a bardziej brak) ??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 23 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2018 1 godzinę temu, marionen napisał: Jak to ogarnąć. Finanse, czas, zdrowie (a bardziej brak) ??? Można wszystko , tylko normalnie czasu coraz mniej , a zdrowie też już nie to co dwadzieścia lat temu . Trasa jest fajna , ale skitury teraz mnie już bardziej kręcą . W lutym planowałem tydzień w Alpach , ale prawdopodobnie zamienię to ( jak wszystko wypali ) na skitury w Macedonii . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 28 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2018 Dnia 22.01.2018 o 14:03, MajorSki napisał: Bawi i uczy Jeszcze raz gratulacje! Skrzyczne miał być widok, a wyszło zdjęcie ,,Nie ma jak dobry Tata" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi