JC Napisano 11 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 Właśnie kończę pakowanie przed wyjazdem w region mało znany w Polsce. Tre Cime w Południowym Tyrolu to cel mojej podróży. Mniejszy i mniej znany sąsiad Kronplazu, położony jest w tej samej dolinie, Alta Pusteria. Czeka na mnie 101 km tras (wszystkie otwarte) oraz 33 wyciągi i koleje. Na jutro mam zaplanowany dojazd: samolot z Krakowa do Monachium, następnie bus do Włoch. Odpoczynek w hotelu, a wieczorem narty. To moja druga wizyta w tym ośrodku. Pierwszy raz byłem tam w 2015 roku i było tak... 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 11 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 Z niecierpliwością czekam zatem na relację. "Drei Zinnen" (jakoś mi wersja niemieckojęzyczna bardziej pasuje ) są na mojej liście must go, szczególnie po obejrzeniu w TV relacji z ostatnich grudniowych zawodów Ski Cross w Innichen i super widoczków. Dobrej podróży i fajnego nartowania! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 Barbarzyńska pora... Samochód na parkingu, bagaż nadany. Jako, że lecę Lufthansą kilka słów o przewozie nart samolotem. Niemieckie linie na połączeniach europejskich pozwalają na bezpłatny przewóz jednej pary nart z kijami i butów narciarskich. Waga dodatkowego bagażu nie moze przekraczać 23kg w sumie, ponieważ narty i buty mogą być nadawane w osobnych pokrowcach. Bagaż rejestrowy to dodatkowe 23kg :). Ważne, aby na min. 24h przed odlotem zgłosić przewóz nart na infolinii. Wtedy będziemy pewni, że zabierzemy sprzęt do samolotu. Jeżeli nie zgłosimy przewozu nart, może się zdarzyć, że przewoźnik odmówi nam zabrania dodatkowego bagażu za względu na brak miejsca. Narty, jako bagaż nadwymiarowy, nadajemy w specjalnie wyznaczonym miejscu. Na lotnisku w Krakowie, po przebudowie, punkt odbioru jest ... dooobrze schowany. Nie szukajcie na planie lotniska, bo jest zaznaczony w innym miejscu niż w rzeczywistości. Nie ma też oznaczeń. Dopiera jak trafimy przed zamknięte drzwi, jest na nich mały napis informujący, że to punkt odbioru bagażu ponadwymiarowego. Informacja dla zabierających narty ze sobą, „magiczne drzwi”, znajdują się tuż obok stanowisk odprawy pasażerów Lufthansy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 ... że tak powiem... kolejny odlot przede mną 😉 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 12 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 Moja ulubiona stacja 😄 Pewnie odwiedzę w marcu. No i te widoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 12 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 Lufthansa z Wrocławia do Szczyrku przez Bielsko. To by się działo :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 12 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 Jest galeria z 2015 roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 1 godzinę temu, andrzej1982 napisał: Jest galeria z 2015 roku? No tak. Przecież jeszcze nie dojechałem. 😃 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 Lot przespałem. Hanslufa serwuje juz tylko ciasteczko. Pewnie następnym razem podadzą cukierka 😉 W Niemczech pogoda kiepska, ale już od Innsbrucku pojawia się niebieskie. Białego też więcej. Aktualnie jestem juz w Alta Pusteria. Do celu ok 40 km 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 12 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 20 minut temu, JC napisał: ...W Niemczech pogoda kiepska, ale już od Innsbrucku pojawia się niebieskie. Białego też więcej. Chociaż możesz sobie z drogi fotki porobić i popodziwiać. Taki bonus za jazdę jako pasażer . Pozdrawiam i czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 Chociaż możesz sobie z drogi fotki porobić i popodziwiać. Taki bonus za jazdę jako pasażer [emoji3] . Pozdrawiam i czekam na więcej. Nareszcie! Fakt, zawsze to siedzę za kołkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 Po szybkich 3.30 h dojechałem do Sesto. Hotel jak hotel, ale położenie ... Powala odległość do stacji gondoli. Ponizej widok mojego balkonu Na pierwszym zdjęciu widać fragment najstromszej trasy we Włoszech 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalc Napisano 12 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 Ferie 2017 spędzone w Drei Zinnen. Nie zawiedliśmy się. Ta stroma czarna nie tak straszna. Warto zrobić Giro delo Cime. Czekam na relację i wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 12 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 Jezuuuuu... ja chyba przestanę odwiedzać forum... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 12 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 Wyglada zachęcająco - czekam na relacje z kolejńych dni. Niech pogoda Ci dopisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 12 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 Za 20 lat kupię tam hotel i osiade 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 8 minut temu, andrzej1982 napisał: Za 20 lat kupię tam hotel i osiade A możesz teraz? Będzie meta dla skionline.pl! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 Po krótkiej podróży przyszedł czas na narty. Z Sesto przeniosłem się do San Candido. Tu można w jazdy wtorek i piątek pojeździć na nartach wieczorem. Jazda wieczorna wliczona jest w cenę karnetu! Dla osób, którym wystarczy jazda w dzień, przygotowano możliwość zjazdu na sankach. Warunki .... co tu pisać? Perfekcyjne! 7 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 12 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 (edytowane) Skręca mnie z zazdrości w zachodniopomorskiej mżawce . Pewnie dziś to lekkie preludium, a od jutra szusowanie pełną parą? (No dobra, jeszcze tydzień i też jadę na narty ) Edytowane 12 Styczeń 2018 przez tanova 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 12 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 JC, sławy nie oszukasz [emoji41]. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 12 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 A ta ładna blondynka.... ja ją gdzieś widziałem... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 12 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 (edytowane) 9 godzin temu, JC napisał: Hotel jak hotel, ale położenie ... Ponizej widok mojego balkonu Na pierwszym zdjęciu widać fragment najstromszej trasy we Włoszech @JC to ja dam zdjęcie z innej perspektywy Z widokiem na dole na Twój Hotel Ta trasa jest jedną z ostrzejszych, najostrzejsza we Włoszech? Chmmm śmigło się kilka razy Udanego pobytu! ...i pozdrowienia! Edytowane 12 Styczeń 2018 przez marboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek R Napisano 12 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 26 minut temu, marboru napisał: Na pierwszym zdjęciu widać fragment najstromszej trasy we Włoszech A czy ta w Madonnie po dugiej stronie miasteczka naprzeciwko Miramonti nie jest ostrzejsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2018 Troszkę śniegu spadło w Dolomitach 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 13 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2018 (edytowane) W końcu jesteś we Włoszech czy w Niemczech? Dlaczego używasz niemieckiej nazwy? Edytowane 13 Styczeń 2018 przez artix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi