MAIKEL 1977 Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 1 godzinę temu, przemo_narciarz napisał: Po drugie po co ci skipass na taki h... osrodek Dyslektyk🤔 1 godzinę temu, przemo_narciarz napisał: Ciekawe jak to jest ze wlasciciele sezonowek siedzą cicho zadowoleni, Na jakiej podstawie tak twierdzisz🤔kilku kolesi z forum tak ci podpowiedziało😲 1 godzinę temu, przemo_narciarz napisał: Możemy zrobić jakąś zrzute na karnet dla kolegi, Jedyną zrzute jaką można zrobić to na dobrego lekarza dla ciebie😎chociaż wątpię że ktokolwiek lub cokolwiek jest w stanie Ci pomóc🤕 dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 46 minut temu, MAIKEL 1977 napisał: Dyslektyk🤔 Na jakiej podstawie tak twierdzisz🤔kilku kolesi z forum tak ci podpowiedziało😲 Jedyną zrzute jaką można zrobić to na dobrego lekarza dla ciebie😎chociaż wątpię że ktokolwiek lub cokolwiek jest w stanie Ci pomóc🤕 dobranoc Uważaj w Solden - tam śnieg jest, ale na stoku. Będzie brak klawiatury, żebyś sobie krzywdy nie zrobił jak juz zapniesz narty. Jazda na Stoku, a ta przed klawiaturą różni się istotnie No i paluszków nie połam, bo kto za Ciebie będzie pisał na wszystkich tematach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Twierdze tak bo mam sezonowke i znam mnostwo zadowolonych osobosób. Mam luxmed więc jak coś to szybko mogę się zapisać. Maikel ty tak samo rozwaliles watek szczyrkowskiego jak shuger, więc dla ciebie tez dwojka a co mi tam. Przynajmniej raz sie wyciągiem powozicie, bo slabo tak caly czas przez kamery podglądać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 3 godziny temu, mamad napisał: teraz jeżdżę za darmo Jednak z logiką u Ciebie tak samo jak z prognozowaniem pogody - leży i kwiczy 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary bywalec Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 Panowie- ten temat to żale i frustracje , fakt. Ale nie obrażanie się nawzajem. Do Admina : proponuję zamknąć temat bo jak dalej tak pójdzie to jak przypadkiem adwersarze spotkają się na stoku to żaden z nich nie będzie potem w stanie jeździć . I nie z powodu integracji :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 Cześć Dlaczego zamknąć. takie tematy pozwalają bardzo dobrze poznać kto jest kto na forum. Zazwyczaj mówią o piszących wiele więcej niż by powiedziały wielostronicowe opisy ich jazdy. Pozdrowienia 5 2 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 46 minut temu, mamad napisał: Cóż za darmo..... Jeździsz taniej, ale na pewno nie za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 10 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 (edytowane) 4 godziny temu, moruniek napisał: Poniżej oferta jaką właśnie dostałem (dla posiadaczy sprytnych sezonówek), muszę przyznać, że reagują na sytuację na stokach. .....przyroda jest silniejsza... Przyroda rządzi się swoimi prawami, a na niektóre rzeczy po prostu nie mamy wpływu. Przy temperaturach dodatnich śnieg zawsze będzie się topić, a bez śniegu nie da się jeździć na nartach. Są jednak rzeczy, które możemy zmienić. Na przykład to, że zaproponujemy Ci od razu 2 możliwości szusowania w miejscach, w których śniegu jest pod dostatkiem, w naszych słowackich ośrodkach narciarskich. Co powiesz, znajdziemy wspólne rozwiązanie? Dobre rozwiązanie 1 - dniowy skipass 35 €* *Oferta dotyczy wyłącznie posiadaczy Sprytnej Sezonówki obowiązującej w Szczyrku Najlepsze rozwiązanie Sezonowy skipass 69 €* *Oferta dotyczy wyłącznie posiadaczy Sprytnej Sezonówki obowiązującej w Szczyrku Spodziewałem się oferty 10 Euro za dzień, a tak poczekam na wiosenną jazdę na przedpłacie za 50 Euro Edytowane 10 Styczeń 2018 przez surfing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolec Napisano 11 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 (edytowane) Cześć Uznałem, że powinienem w końcu zabrać głos w tej dyskusji z racji korzystania przeze mnie dosyć często w tym sezonie z SMRu i umieszczanych relacji na forum. Na wstępie napiszę, że jestem posiadaczem sezonówki Szczyrk+ Słowacja i mieszkam niedaleko Bielska. Posiadanie sezonówki jest dla mnie naprawdę dobrą opcją biorąc pod uwagę ilość dni jakie spędzam na nartach w sezonie. To , że jeździłem w takich a nie innych warunkach było moim świadomym wyborem a na pewno nie udowadnianiem sobie jak gdzieś przeczytałem, że „skoro już mam to jest super i tego muszę się trzymać”. Miałem alternatywę w postaci kilku innych działających stoków w okolicy a jednak wybierałem najczęściej SMR. Dlaczego ? Bo pomimo warunków jakie w nim panowały jazda w tym miejscu sprawiała mi najwięcej radochy ze względu na ilość , długość i urozmaicenie tras Pisaliśmy o wszelkich niedogodnościach i wystawialiśmy zdjęcia tego co niefajne ale stoki są tu na tyle szerokie że radziliśmy sobie z przeciwnościami losu godząc się nawet na omijanie najgorszych odcinków z buta. Pojawiały się na forum zapisy w stylu „czy wam nie szkoda nart ?! ja bym za to nie zapłacił !! Powinni to zamknąć”. Owszem , jednak uważaliśmy na sprzęt jak mogliśmy ale podkreślam byliśmy, przepraszam byłem tu gdyż piszę o swoich odczuciach z tego miejsca BO CZERPAŁEM Z TEGO PRZYJEMNOŚĆ chociaż niektórym może wydawać się to dziwne (a największą na trasach zamkniętych ). Ponieważ nie posiadam żadnych udziałów w TMRze jak również nie czerpię profitów z wystawianych przeze mnie postów teraz dla równowagi kilka spostrzeżeń w stosunku do tego co mi się bardzo nie podoba: - tragiczna polityka informacyjna nt. bieżących warunków w sieci - brak jakiejkolwiek wiedzy ze strony całej obsługi nt. tego co chodzi ? czemu nie chodzi? czy będzie chodzić? Zazwyczaj ktoś łapał za telefon i po kilku rozmowach rozkładał przede mną bezradnie ręce - fatalna obsługa w infocentrum – kolejki na „kilometr” , kręci się tam parę osób a obsługuje jedna - jeśli SON decyduje się na otwarcie trasy nr 1 to minimum pracy jaka powinna zostać wykonana to odpowiednie zabezpieczenie wspomnianego odcinka przez drogę. Wystarczyłoby być może położenie kilku mat w tym miejscu. Nie rozumiem jednak kompletnie sytuacji, kiedy o godzinie 9.00 (czyli już po odpaleniu gondoli !) we wspomnianym miejscu pojawia się podkreślam JEDEN człowiek z obsługi i zaczyna dopiero przerzucać śnieg łopatą ?! - zbyt mała ilość siatek w miejscach niebezpiecznych oraz ściąganie powyższych w kolejnych dniach pomimo jeszcze gorszych warunków Tyle z mojej perspektywy Mam głęboką nadzieję , że będzie nam dane spotkać się z większością z Was jak już naprawdę porządnie napada lub naśnieżą i nasze żale utopimy nie na ekranie komputera ale przy złotym trunku lub herbatce Pozdrawiam Bolec Edytowane 11 Styczeń 2018 przez bolec 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 11 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 Temat jest bardzo przydatny, taki wentyl emocji i frustracji. Ludzie muszą się gdzieś wyładować ... Myślę że TMR powinien być głównym czytającym, ale oni mają w sumie mnóstwo podobnych postów na swoim fejsie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 11 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 4 godziny temu, bolec napisał: Cześć Uznałem, że powinienem w końcu zabrać głos (...) No cóż, pod wszystkim co napisał @bolec mogę podpisać się z czystym sumieniem, tym bardziej, że jeździliśmy razem , a jutro…, jutro SMR, znowu (nie bójmy się tego słowa) - pewnie w kombinacji z BSA. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 11 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 1 godzinę temu, keisyzrk napisał: nie bójmy się tego słowa a nie mozna jechac na Male Skrzyczne i Beskid ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 11 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 3 minuty temu, Jeeb napisał: a nie mozna jechac na Male Skrzyczne i Beskid ? Na MS nie można, może jak odpalą orczyk... - podchodzenie "jodełką", to nie moja bajka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 11 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 "Na papierze" ilość minusów może się zgadzać z ilością plusów, jednak sam jeden "plus" w postaci budowy 3 nowoczesnych kolejek i poszerzenia większości głównych nartostrad, swoją rangą równoważy 100 minusów. Czekaliśmy od lat na choć jedną nową kanapę, a mamy w sumie ich w Szczyrku sześć na jednym karnecie. Jak dla mnie, większość "winy" za wszelkie niedogodności ponosi głównie pogoda, no i może zły wybór systemu naśnieżania (wierzę tu opiniom mówiącym, iż do naśnieżania lancami potrzeba większego mrozu), choć akurat ja wolę przeczekać gorsze warunki i jeździć po lepszym jakościowo śniegu z lanc. Odnośnie polityki informacyjnej, to się niestety zgodzę - sam byłem świadkiem, gdy jakiś facet próbował przed wejściem na wyciąg telefonicznie wyjaśnić jakieś nieporozumienie związane z nie działaniem Gopassu, czy coś w tym stylu i prosił o kontakt z przełożonym - typowa rozmowa w PRL-owskim stylu, czyli "Nie mamy Pana płaszcza i co nam Pan zrobi". Nie wiem dokładnie o co chodziło, ale na głośnomówiącym dało się usłyszeć tłumaczenie Pani z centrum informacji "No, tak niestety ten system działa". TMR zawsze ma dość niezrozumiałe procedury - czy to dla akcjonariuszy (problemy z odrzucaniem wyciągów z kont maklerskich), czy z przesyłaniem Gopassów na czas, czy też sytuacje, gdy z powodu niedziałających wyciągów i jazd nocnych odsyła się ludzi z daleka do ponownego przyjazdu. Sam miałem taką sytuację, gdy w Tatrzańskiej Łomnicy wiatr unieruchomił wszystkie kolejki od samego dołu i narciarzy odsyłano na jeden (!) działający wyciąg talerzykowy w Strbskim Plesie, gdzie sam dojazd zająłby pół godziny - zwrotów nie było, ewentualnie też wykorzystanie w innym dniu. Do tego opisana tu kiedyś sytuacja z nieczynnym WC w Solisku - rzeczywiście, organizacji można się wielu rzeczy przyczepić. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 11 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 (edytowane) mysle ze chyba jednak Bialka na dzien dzisiejszy jest najlepsza http://bialka-bania1.webcamera.pl/ TMR powinien jeszcze wybudowac w Szczyrku jakies duze baseny z goraca woda Edytowane 11 Styczeń 2018 przez Jeeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 11 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 (edytowane) Białka zdecydowanie najlepsza, jak ktoś jest odważny to polecam chociaż nigdy się nie wybrałem bo mnie ostrzegano już kilka lat temu. Bezpieczniej jest w stromym żlebie niż na zatłoczonych trasach niebieskich gdzie knajpa jest na dole, górze i w połowie trasy. Pozwoliłem sobie pogrubić esencje Białki w relacji @Cosworth240, Dnia 7.01.2018 o 21:23, Cosworth240 napisał: Właśnie wróciłem. Jeździłem ze swoją 7-latką. Wczoraj - Trzech Króli - mega dużo ludzi, na mocnym plusie, ale widoki przednie, bo przynajmniej słoneczko było. Katowałem z Młodą trasę FIS2 i tamtejsze orczyki. Tam ludzi nie było, a przez to, że na ściance był cały czas cień i śnieg mocno ekranował, to tam było wyraźnie chłodniej i i twardziej niż na głownych trasach na Kotelnicy. Gdzie indziej się nie zapuszczałem więc trudno mi coś więcej powiedzieć. Dziś też byliśmy. Ludzi mniej, ale ciągle sporo. Dziś mgła, wilgoć i generalnie nieprzyjemnie. Znów katowaliśmy FIS i orczyki. Śniegu dużo, jak na mizerię wokól, to nawet bardzo dużo, no ale przy tej temperaturze to oczywiście odsypy i cukier. Warunki raczej niełatwe i co chwila słychać było skuter na bombach z ratownikami. Biorąc pod uwagę jak ludzie tam jeżdżą - jedni się uczą, a pomiędzy nimi wielu niepanujących nad nartami i prędkością mistrzów sportu bez jakiejkolwiek wyobraźni - to w sumie niedziwne. Jak to kiedyś zauważył filozoficznie mój stary druh - "Nienawidzę Białki. Nie wyjeździsz się za cholerę, ale krzywdę można sobie zrobić..." Z drugiej strony nie ma co gadać, to w tej chwili śniegowo najlepiej przygotowane miejsce do jeżdżenia na Podhalu. Dla mnie wielki minus to błoto na parkingu. Dzisiaj na dzień dobry plecak wyleciał mi z bagażnika auta prosto w bagno. Uważam, że przy tych inwestycjach, które tam porobiono wyasfaltowanie parkingów nie powinno być znów aż tak wielkim wydarzeniem. Edytowane 11 Styczeń 2018 przez surfing 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 11 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 2 godziny temu, Jeeb napisał: TMR powinien jeszcze wybudowac w Szczyrku jakies duze baseny z goraca woda Źródeł termalnych w Szczyrku brak, ale ma być hotel z basenami w dawnym hotelu Włókniarz kupionym przez Capek Dnia 9.11.2017 o 09:49, surfing napisał: Ma być z parkiem wodnym, basenami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 11 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2018 Zacytuję tak: oczekujecie od dnia, tego co mogą dać jedynie lata.! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 12 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 (edytowane) 16 godzin temu, surfing napisał: Źródeł termalnych w Szczyrku brak, ale ma być hotel z basenami w dawnym hotelu Włókniarz kupionym przez Capek <ciach> Warto jednak zaznaczyć, że wizualizacja dawnego Hotelu Włókniarz, która się tu pojawia została wykonana na zlecenia sprzedawcy, czyli UM Szczyrk czy gminy i stanowi niejako przykład tego co można z tego budynku zrobić. To miała być taka trochę zachęta dla potencjalnych kupujących, że projekt ma taki potencjał. Nie jest pewne czy inwestor podejmie temat i zrealizuje tą wizję, czy jakąś inną. Edytowane 12 Styczeń 2018 przez Cosworth240 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 12 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2018 Myślę że wybudują bo miejsce i zgoda jest, a nieduży park wodny w centrum Szczyrku zapewne będzie dochodowy, plus prestiż i darmowa reklama dla hotelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 13 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2018 @Narciarz ze Śląska tutaj mamy wątek do narzekania. 3 godziny temu, Narciarz ze Śląska napisał: Dziwię się, że tak wyglądające trasy są nadal otwarte. Powinni zamknąć, poczekać, naśnieżyć i dopiero wówczas otworzyć. Rozumiem, że nowa inwestycja, ale jak nie ma normalnych warunków, zamykamy. Takie pojęcia jak narty żużlówki w ogóle nie powinny mieć miejsca. TMR dużo u mnie stracił takim podejściem: jeździmy mimo wszystko! O co chodzi? O sezonówki? 2 godziny temu, christof napisał: Może chodzi o to ze są chętni aby jeździć mimo słabych warunków? 2 godziny temu, fredek321 napisał: Przecież nie ma obowiązku jeżdżenia. Jeżdżą Ci, którzy chcą. Warunki opisane są uczciwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 Żadnego info o warunkach , naprawdę nikogo tam nie ma? - pewnie, żeby coś poczytać, muszę sam tam pojechać i wrzucić na forum... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 Żadnego info o warunkach [emoji20], naprawdę nikogo tam nie ma? - pewnie, żeby coś poczytać, muszę sam tam pojechać i wrzucić na forum... [emoji16] Skończę pieczyste to ci podam opis warunków na żywo Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 Trochę im "nie pykło" na Pośrednim. Zamiast śniegu poleciała woda. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1 Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 Ktoś pisał, że na początku robi się podkład lodowy albo bardzo mokry śnieg. I na to dopiero walisz normalny śnieg. Wtedy stok wytrzymuje dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi