mifilim Napisano 7 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2018 (edytowane) Ponieważ mnie nie stać na narty w Polsce, pomijając inne, równie ważne aspekty nartowania , to w niedzielę śmigam do Szwajcarii przetestować skipass pięciodniowy, który mnie wyniósł ok. 185 zł czyli CHF 10/dzień. Miejscówę mamy w Diesentis / Muster ok. 12 km od Sedrun. Będziemy uderzać też do Andermatt słynną koleją (za free ze skipassem) Matterhorn Gotthard Bahn Ośrodek to SkiArena Andermatt-Sedrun, łącznie 120 km tras. Od 2015 do 2017 postawili 2 gondole i 5 krzeseł. W przyszłym roku kolejna gondola, która scali cały ośrodek a w planie chyba jeszcze kolejne 2 długie gondole i 2 krzesła. Cytat z ich strony: "Projekt obszaru narciarskiego Andermatt-Sedrun obejmuje budowę 14 obiektów transportowych, z których 10 znajduje się w pierwszym (4 nowe budynki, 5 wymiany i 1 konwersja), a 4 w drugim etapie (3 nowe koleje i 1 wymiana). W tym samym czasie zostanie rozbudowany sprzęt do naśnieżania, stoki i restauracje. " To się nazywa rozwój ośrodka za 130 milionów CHF. wygląda to tak: a tą górkę baaaaaaaardzo chcę bliżej poznać: Jeśli ktoś był to chętnie przyjmę wszystkie wskazówki, informacje itd. Edytowane 7 Styczeń 2018 przez mifilim 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 7 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2018 PS takim wiadomościom trudno się oprzeć: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 7 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2018 @mifilim mapka ośrodka bardzo mi się podoba. Jestem bardzo ciekawy jak będzie i mam nadzieję, że relację umieścisz na forum. Będę wypatrywał. W każdym bądź razie - życzę szczęśliwej jazdy na nartach bez żadnych kontuzji i słoneczka! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 7 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2018 9 minut temu, mifilim napisał: PS takim wiadomościom trudno się oprzeć: a jak się na taka okazje załapać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antek Napisano 7 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2018 Witam Jesteśmy tu od tygodnia z wnukami gwarantuje że nie będziesz się nudził.... Śniegu w brud ,pustki na stalokach 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 7 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2018 10 minut temu, marboru napisał: @mifilim mapka ośrodka bardzo mi się podoba. Jestem bardzo ciekawy jak będzie i mam nadzieję, że relację umieścisz na forum. Będę wypatrywał. W każdym bądź razie - życzę szczęśliwej jazdy na nartach bez żadnych kontuzji i słoneczka! i vice versa. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 7 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2018 6 minut temu, Antek napisał: Witam Jesteśmy tu od tygodnia z wnukami gwarantuje że nie będziesz się nudził.... Śniegu w brud ,pustki na stalokach widoki super! ślij foty ze stoków. coś więcej powiesz gdzie, co i jak? czyli co warto a co nie? @ wojgoc pisałem o tym w temacie Szwajcaria. Po prostu kupujesz kartę online tu, nabijasz skipasem i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 7 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2018 Koledzy już jeździli i podobno potencjał off piste jest nie do zaorania. Korzystaj bo za parę lat może tam być 70 CHF dziennie. Chciałbym tam zajrzeć w tym sezonie choć na promocję chyba się nie załapię Pozdro Wiesiek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 7 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2018 51 minut temu, Wujot napisał: Koledzy już jeździli i podobno potencjał off piste jest nie do zaorania. Korzystaj bo za parę lat może tam być 70 CHF dziennie. Chciałbym tam zajrzeć w tym sezonie choć na promocję chyba się nie załapię Pozdro Wiesiek ceny mają ruchome więc warto obserwować... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 8 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2018 (edytowane) na ten wyjazd udało się załatwić jedyny słuszny samochód narciarski: Wcześniej nie miałem do czynienia z takimi pojazdami. Po pierwszych jazdach stwierdzam, że jest to zaje...fajna opcja. Kultowy TDI jest całkiem żwawy i autko popierdziela. Wewnątrz full wypas. Prowadzi się praktycznie jak SUV. Takim to można podróżować. Edytowane 8 Styczeń 2018 przez mifilim 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 13 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2018 już w poniedziałek mam nadzieję być na tej górce: 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 13 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2018 Wygląda zniewalająco.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 13 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2018 Dnia 2018-01-08 o 15:23, mifilim napisał: na ten wyjazd udało się załatwić jedyny słuszny samochód narciarski: Wcześniej nie miałem do czynienia z takimi pojazdami. Po pierwszych jazdach stwierdzam, że jest to zaje...fajna opcja. Kultowy TDI jest całkiem żwawy i autko popierdziela. Wewnątrz full wypas. Prowadzi się praktycznie jak SUV. Takim to można podróżować. Auto mega. Wziąłem kiedyś na lotnisku w Monachium z kolegami. Mam chęć zrezygnować z moich upodobań do kombi i właśnie zakupić takiego VW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 13 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2018 To samo chodzi mi po głowie.... Zwłaszcza w kontekście dołożenia do nart campingowych wakacji letnich 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 13 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2018 17 minut temu, artix napisał: Auto mega. Wziąłem kiedyś na lotnisku w Monachium z kolegami. Mam chęć zrezygnować z moich upodobań do kombi i właśnie zakupić takiego VW. 9 minut temu, Greg napisał: To samo chodzi mi po głowie.... Zwłaszcza w kontekście dołożenia do nart campingowych wakacji letnich Dokładnie! Kiedyś jeździłem samochodem po Europie i chce do tego wrócić. Takim VW byłoby super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 13 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2018 53 minuty temu, Greg napisał: To samo chodzi mi po głowie.... Zwłaszcza w kontekście dołożenia do nart campingowych wakacji letnich Dokładnie o tym myślę. Dziś czuje ze jak duże kombi bym nie kupił, to i tak będzie mi brakowało miejsca 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 14 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 14 godzin i jesteśmy na miejscu szybciej niż przypuszczałem dojeżdżamy do Disentis wreszcie widoki jak trzeba a nie zielona trawa . zima dopiero od Szwajcarii widok z balkonu mam nadzieję, że jutro będzie tak jak dziś : 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 No to wspaniałego szusowania od jutra życzę i pięknej pogody. A nam sporo zdjęć i relacji codziennych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 @mifilim wygląda to zachęcająco Czekam na relację online! Słoneczka życzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 10 minut temu, mifilim napisał: mam nadzieję, że jutro będzie tak jak dziś : Dzięki wielkie, pisz jaknajwięcej - nareszcie będzie jakaś odmiana od TMRBSASMR 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 35 minut temu, mifilim napisał: 14 godzin i jesteśmy na miejscu szybciej niż przypuszczałem No, to zakupilbym sezonowke na Twoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 Michal, czekam na obszerne relacje. Daj znać jak buty! Trzymaj się i uważaj! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 15 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 Prognozy się sprawdziły [emoji41]Zgodnie z planem atskujemy Gemsstock. 2961m.Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek~ Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 Też się nad tą ofertą zastanawiałem ale syn ma szkole i nie dało się tego pogodzić. Pogodę macie super, pozazdrościć. Bawcie się dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 15 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 Też się nad tą ofertą zastanawiałem ale syn ma szkole i nie dało się tego pogodzić. Pogodę macie super, pozazdrościć. Bawcie się dobrze. Kwestia priorytetów [emoji16] ja zabrałem dzieci mimo szkoły.Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi