Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

"Poza Trasą" Rafał Urbanelis

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Jeeb napisał:

a po co Tobie przewodnik po Tatrach ?

Po to samo po co tobie, żeby przypomnieć sobie miejsca które pokochałeś... choćby Siwy Wierch szedłem z siostrą a chrześnica ćwiczyła wspinaczkę skałkową, na Jagnięcym pierwszy raz w życiu nad chmurami... a jak się wkurzę to rano w 4h z Wrocka dojadę. Po drugie spojrzenie kogoś takiego jak Marcisz jest ciekawe nawet jeśli chodzi o Giewont.

Edytowane przez sstar

10 minut temu, Jeeb napisał:

to jeszcze jednej książki nie potrzebuję tylko wsiadam w auto, jadę w Tatry i sobie przypominam

Jak możesz w każdej chwili to tylko pozazdrościć. Ja ciągle w podróży między Łodzią a Wrockiem, pozostają mi krótkie wypady w Karkonosze. A książki pewnych osób zawsze chciałbym mieć niezależnie od tego ile czasu spędzam w Tatrach. Ale rozumiem, że są tacy, co jak spadnie metr śniegu to lecą do Utah czy innego Aspen.

Edytowane przez sstar
  • Haha 1

7 godzin temu, Jeeb napisał:

to jeszcze jednej książki nie potrzebuję tylko wsiadam w auto, jadę w Tatry i sobie przypominam

Widzisz potrzeby różne bywają gdybyśmy byli kopiami świat byłby nudny… choć rozumiem, że pokusa mierzenia innych swoją miarą bywa nie do odrzucenia…

IMG_0440.jpeg

9 godzin temu, Jeeb napisał:

No nie wiem Janie , nie wiem ….to są 32 szlaki najtrudniejsze w Tatrach…lepiej zainwestuj w książkę dla przypomnienia

Edytowane przez marcinn
  • Haha 1

2 godziny temu, marcinn napisał:

No nie wiem Janie , nie wiem ….to są 32 szlaki najtrudniejsze w Tatrach…lepiej zainwestuj w książkę dla przypomnienia

Tym bardziej, że tam ludzie giną;-) PS. Są tatrzańskie ikony i każdy szanujący się wspinacz nie ważne na jakim poziomie czy jak Jan co chciał Ławkę Dubkego ostatnio w górę robić (finalnie wycof i słusznie) gdy inni tamtędy schodzą po skończonej drodze, czy turyści czy też ekstremalni taternicy winni wiedzieć co ma Marcisz do powiedzenia tak więc zgaduje że Jan od Andrzeja mógłby się długo uczyć… tyle, że na naukę może być za późno szczególnie gdy pycha kroczy przed… tak więc więcej pokory chłopaki, szczególnie dla ikon. Próbka obiecująca dużo wyrysowanych schematów w zdjęcia. Rozumiem, że Jan ma pewno Paryskiego ale Marcisz przeszedł wszystko co Paryski opisał ot drobna różnica.

IMG_0455.jpeg

Edytowane przez sstar
  • Haha 1

26 minut temu, sstar napisał:

Rozumiem, że Jan ma pewno Paryskiego ale Marcisz przeszedł wszystko co Paryski opisał ot drobna różnica.

przed Marciszem był jeszcze Włodek a z Twojego tekstu nic nowego się nie dowiedziałem

ps.

jako ciekawostka

Paryski opisał 3941 dróg w samych tylko Tatrach Wysokich