mifilim Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 1 godzinę temu, Jeeb napisał: ładna pani, ładne narty to jest GS czy SL, jaka długość ? a zerknij dokładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 Dnia 24.01.2018 o 16:51, marboru napisał: Ze względu na ilość śniegu i lawinową 5 ta część ośrodka w trakcie naszego pobytu była zamknięta a trasy tam zacne... @mifilim była kilka postów przed pierwszym Twoim pytaniem odpowiedź Proszę uważnie czytać wątek kolego 6 godzin temu, Jeeb napisał: ładna pani, ładne narty to jest GS czy SL, jaka długość ? SL 165cm 4 godziny temu, mifilim napisał: a zerknij dokładniej Oj Chłopaki, Chłopaki Dzisiaj o poranku nie będzie zdjęcia, wyjeżdżamy sporo wcześniej na lodowiec Kaunental ...a jest ciemno. Tego nie pisałem we wcześniejszych relacjach - krótsza droga do Ladis jest zamknięta - odkopują. Zjeżdżamy do doliny przez Fiss. Pogoda dzisiaj zapowiada się po prognozach, dobrze Wczesne dzień dobry z Tyrolu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 (edytowane) To bawcie się dobrze dzisiaj na lodowcu! Dzięki za relację z Nauders i piękne zdjęcia, które przypomniały mi wyjazd sprzed sześciu lat. A tak w temacie tego ośrodka - mnie tam w Schöneben się podobało. Na jeden dzień spokojnie można się wyjeździć - fajny zjazd do doliny, a na górze niebieskie lotnisko i dwie czy trzy ciekawe czarne. Edytowane 26 Styczeń 2018 przez tanova 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 (edytowane) Ale nudy! Ciągle tylko to słońce, sztruks, puste trasy, strzeliste szczyty, krzesła, gondole... Jest tak pusto, że jeszcze zabłądzą i nawet nie będzie kogo o drogę pytać... Może jakiś kamyczek, grupkę ludzi, czy kawałek źdźbła trawy by tak pokazać? W Szczyrku to przynajmniej coś się dzieję... Pięknie! Niech taka "nuda" zostanie do końca i jeden dzień dłużej! Edytowane 26 Styczeń 2018 przez johnny_narciarz 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 10 godzin temu, marboru napisał: @mifilim była kilka postów przed pierwszym Twoim pytaniem odpowiedź Proszę uważnie czytać wątek kolego OK, A jak brzmi odpowiedź na moje 2-gie pytanie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 Kaunertal Cz. 1 To był strzał w dziesiątkę na dzisiaj. Lodowiec moim skromnym zdaniem najlepszy w jakim byłem. Dlaczego? Biorąc pod uwagę liczbę tras na ilość narciarzy...to był on pusty, a same stoki? Długie, kręte, urozmaicone. Wyjeździłem się po byku, a miejscówka mnie zauroczyła. Oczywiście jest Tux... Co z tego jak na Tuxie narciarzy bez liku w porównaniu do Kaunertala. Ale od początku - pora pisać relację, a nie jakieś "dyrdymały" Byliśmy przy bramkach opłat za wiazd o 8:10. Nikt nie pisał, że coś takiego tu jest Za tym miejscem droga biała... ...wiazd 24 Euro i trzeba łańcuchy zakładać - szybką decyzja: zakładamy buty i czekamy na Skibusa 8:30. Problemy z głowy. Po drodze armagedon śnieżny - podziwiam kierowcę. Kolejne widoki zza szyby, na prawie puste jezioro: I z serpentynki... Jak ja się cieszę, że auto porzuciłem na dole. Docieramy: Kupujemy karnety i wio na górę bardzo długim krzesłem ze stacją pośrednią. Praktycznie jedyne auta na dole, to obsługa i Skibusy... Widoki po drodze: Drugi: I jeszcze jeden: I traska: Jesteśmy w punkcie centralnym lodowca. Gondola jeszcze nie działa, to testujemy środkowy orczyk: Jak to na lodowcu sporo orczyków: Górne foto dla @leitner. Wszystko w cieniu: Jesteśmy na górze : Kilka fotek... I w dół do gondoli: Traska: Marboru: Jest zimno, wietrznie a Słońce wyjdzie za kilka chwil. Koniec Cz. 1 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 a przecież pisałem że droga kiepska a o opłacie nie napisałem bo nie przypuszczałem że się odważysz tam jechać własnym samochodem 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 Kaunertal Cz. 2 A potem co? Jazda, filmy, zdjęcia i tak w kółko. Mercedes tego ośrodka: Widok z 3260 m npm. Kilka świetnych tras: Cud! I tak...dziewiczo tu jakoś. To chyba przez te pustki... Jedziemy z lewa - czarną... ...aż do tunelu: I aż na sam dół, wcześniej foty. I abarot spowrotem na górę. Mapka: I symbol Kaunertala: I na górę - katujemy gądolę do bólu. Na górnej stacji symboliczną granica Austrii i Włoch, Tyrolu i Sudtirolu. Tu dużo fot i filmów Można by godzinami patrzyć. Koniec Cz. 2 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 Kaunertal Cz. 3 Jeździmy, kręcimy, dużo aparatu w rękach. Co tu dużo pisać? Patrzcie: Proszę : Jeszcze: I jeszcze... Trochę lodowego lodowca: I gigancik... I gdzieś na horyzoncie górna stacja gondoli: I widoczki... I centralny punkt ośrodka z góry: I żegnamy Kautka Wykręcone jedynie 60 km, bo dużo roboty z kamerą i aparatem miałem. Powoli kończymy naszą przygodę oczarowani poznanym, nowym miejscem. Teraz ostatnie piwo, pakowanie...i? Na powrocie jeszcze jeden ośrodek jutro do 12stej. Jaki? Napiszę już w niedzielę z Polski. Pozdro Marboru i Paula 22 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 Leże sobie w łóżku cały dzień bo chory jestem ale podglądałem sobie Was, non stop kamerki troche byłem zawiedzony tym rannym zachmurzeniem ale banana dostałem jak się wypogodziło bo chciałem żebyście poznali dokładniej zalety tego odludzia może tam będę po 4 lutego, na kamerach Was nie widziałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 @daco luz Dzięki za pomoc i rychłego powrotu do zdrowia! PS. Szybko jeździlim, to i kamera nie złapała 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 7 minut temu, marboru napisał: PS. Szybko jeździlim, to i kamera nie złapała Ty kolano miałeś oszczędzać A ja już przebieram nogami. Ruszamy 22.45 z Katowic. Jako, że jadę busem to nie biorę kompa, więc skrobnę coś po powrocie. Pozdrawiamy z Hanią i do zobaczenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 24 minuty temu, Piotr_67 napisał: Ty kolano miałeś oszczędzać Jako, że jadę busem to nie biorę kompa... Oszczedzałem Szerokości Piotrze i pozdrów ode mnie Gurgle i Kuhtai. Hanię ucałuj! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 17 minut temu, marboru napisał: Oszczedzałem Szerokości Piotrze i pozdrów ode mnie Gurgle i Kuhtai. Hanię ucałuj! Się wie Hanię ucałuję a Gurgle i Kuhtai pozdrowię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 1 minutę temu, Piotr_67 napisał: Się wie Hanię ucałuję a Gurgle i Kuhtai pozdrowię. A gdzie macie bazę🤔😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 3 minuty temu, MAIKEL 1977 napisał: A gdzie macie bazę🤔😉 Z tego co wiem to koło Langenfeld. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 3 minuty temu, Piotr_67 napisał: Z tego co wiem to koło Langenfeld. Nie wiem jak u ciebie ale u mnie noclegownie załatwia moja pani więc jadąc wiem tyle co ty😉pozdrawiam i słoneczka życzę☉ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 Patrząc na te "tłumy", to mnie rozwaliłeś! To jest miejscówka dla mnie! A na lodowcach zazwyczaj warun najbardziej zacny... Super! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gielek Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 Jakim aparatem robisz te cudne foty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 Dla wybierających się w te rejony - jeżeli macie skipas, to przejazd drogą na lodowiec za darmo. My w zeszłym sezonie mieliśmy taki: Ski 6 Tarife Über 350 Pistenkilometer in den Skigebieten Nauders, Serfaus Fiss Ladis, Kaunertal, Fendels und Skiregion Venet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 (edytowane) 2 godziny temu, marboru napisał: Byliśmy przy bramkach opłat za wiazd o 8:10. Nikt nie pisał, że coś takiego tu jest Dzięki Mariusz za info. Interesuje mnie to bo też będę miał podobne plany To może jednak bardziej sie kalkuluje Ski 6 Tarife niż osobne skipassy? Co na to bywalcy? Edytowane 26 Styczeń 2018 przez mifilim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, johnny_narciarz napisał: Patrząc na te "tłumy", to mnie rozwaliłeś! Zadziwiające miejsce... Dla mnie też rewelacja a wjechać tam rowerem z nartami... 59 minut temu, gielek napisał: Jakim aparatem robisz te cudne foty? Galerie z aparatu dopiero wrzucę po powrocie do domu. Padł mi komp i robiłem zdjęcia, piszę (czasami edytor jakieś psikusy ortograficzne zrobi) z telefonu Huawei P10, cz jakoś tak... 32 minuty temu, mifilim napisał: To może jednak bardziej sie kalkuluje Ski 6 Tarife niż osobne skipassy? Co na to bywalcy? To zależy ile dni planujesz w SFL i czy dostaniesz Kartę Pobytu. Ja policzyłem, co lepsze i wyszło sporo taniej na osobnych - przy 4 dniach SFL i 2 osobach (u mnie to był ostatni tydzień niskiego sezonu). Wjazd na lodowiec Skibusem rozwiązuje problem opłat. Bez sensu tą drogą męczyć się samemu...a jakby spadł jeszcze śnieg, to masakra. Edytowane 26 Styczeń 2018 przez marboru 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek~ Napisano 27 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2018 Dzięki za fajną relacje i piękne zdjęcia. Na pewno warto się tam wybrać. Spokojnej drogi powrotnej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 27 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2018 (edytowane) Ostatnie dzień dobry z Tyrolu. Pogoda!? Będzie lampa Żegnamy Ladis i jedziemy na ostatnie szusy. Relacja z tego dnia będzie napisana już z domu Dobrego dnia. Edytowane 27 Styczeń 2018 przez marboru 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 27 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2018 Przy pakowaniu taki widok 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi