wojgoc Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 44 minuty temu, Przemek napisał: Wkurzasz ludzi Marboru...oj wkurzasz... Piękną pogodę macie i śniegu pod dostatkiem...tylko pozazdrościć... Bawcie się dobrze bez przesady - dopiero 2 dzień aura Im dopisuje i oby tak było do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 (edytowane) 19 godzin temu, marboru napisał: Ze względu na ilość śniegu i lawinową 5 ta część ośrodka w trakcie naszego pobytu była zamknięta a trasy tam zacne... No to przynajmniej macie powód, aby znów tu wrócić. Dla mnie to najlepsza część tego ośrodka z najpiękniejszymi trasami. Jest tam też kilka naprawdę wymagających i stromych tras. Zresztą - stąd szybka edycja posta - teraz to zobaczyłem - że koledzy parę fotek z tamtej części ośrodka wrzucili. Edytowane 25 Styczeń 2018 przez Cosworth240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 (edytowane) 20 godzin temu, marboru napisał: Ostatnie podrygi kompa Bateria kaput... Poziom 5% - na szczęście wszystko zgrane Pamięci w kamerze i aparacie na maksa. Marboru i Niedźwiedź? A może Wilk? Paula ponad chmurami Pozdrawiamy! Zawsze będę powtarzał, że Paulinie świetnie pasują te narty. Ale Mariusz dla ciebie to już czas (zaraz po kolanie oczywiście) na jakieś męskie dechy. Zwłaszcza w takie cudne okoliczności przyrody. Świetne zdjęcia jak zawsze. Edytowane 25 Styczeń 2018 przez Góral spod Skrzycznego 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 9 minut temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Zawsze będę powtarzał, że Paulinie świetnie pasują te narty. Ale Mariusz dla ciebie to już czas (zaraz po kolanie oczywiście) na jakieś męskie dechy. Zwłaszcza w takie cudne okoliczności przyrody. Świetne zdjęcia jak zawsze. Ale kijki obydwoje mają ładne nieprawdaż😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 27 minut temu, MAIKEL 1977 napisał: Ale kijki obydwoje mają ładne nieprawdaż😉 bo @marboru, w odróżnieniu od Ciebie, jeździ w kilku portkach, i kijki !u pasuja do każdego koloru. Nie umńiejszam w niczym elegancji Pauli - i tej rowerowej i tej narciarskiej - jak i Pani Maikel - zwłaszcza w totalnej bieli. a tak a propo - co to za marka kijków? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 47 minut temu, wojgoc napisał: bo @marboru, w odróżnieniu od Ciebie, jeździ w kilku portkach, a tak a propo - co to za marka kijków? To żeś mi pocisnął z tymi portkami😉, a przed sezonem 2pary oddałem za przysłowiowego talara zostały mi 2 ale jak wrócę do Kopy to coś trza będzie kupić świeżego😎 ps. kijki LEKI😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 25 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 Nauders Cz. 1 Co tu dużo gadać, jestem zachwycony tym ośrodkiem. Zarówno narciarsko jak i widokowo. Do tego stopnia, że będą 3 części relacji, bo zdjęć mam pięknych sporo. Ale od początku. Na miejscu jesteśmy tuż po otwarciu ośrodka. Ludzi na dole brak, parking pusty. Startujemy gondolą do góry. Jeszcze jakoś tak ciemno... ...z okienka taki oto widok: Zachęcający. Na stacji górnej krząta się trochę ludzi i ratrak. Pierwsza nasza trasa: Z boku traski dla dzieci: U góry taki oto widoczek: A pod nartą? Proszę Pani zadowolona Kolejny widoczek: Spojrzenie w górę - pięknie! No to kilka zjazdów... Koniec cz. 1 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 25 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 Nauders Cz. 2 Przenosimy się dalej, do najwyższej części ośrodka. Nie będę się posługiwał nazwami i numerami tras ponieważ stacja jest na tyle mała, że to co na zdjęciach łatwo znaleźć w terenie. No to do góry krzesłem... Widok z prawej: Widok z lewej... A środkiem trasa leci Narty się cieszą... Bo będzie jeżdżę! Najpierw do samego dołu wariantem prawym - to co na wprost? Potem. No to sruuu... ...a dalej tylko szerzej za zwężką Pod nartą naturalny, nie za twardy śnieg. Narty trzymają jak głupie. Mmm pycha! I jeszcze jedno ujęcie: I ponownie w górę. Zachwycające: I jak tu nie kochać Alp? Wciągamy się do najwyższego punktu ośrodka. Orczyk i razem z nim czarna do powrotu, inne trasy z Gueser Kopf 2850 tylko dla narciarzy pozatrasowych. Widoki: Widok 2: Widok 3: Zaliczamy krótka czarną i ciśniemy w dół wariantem prawym, pod krzesłem. Przerwa techniczna w restauracji pomiędzy dolnymi stacjami krzeseł. Ja czekam, narty czekają... ...i się nudzę... Jeździmy! Koniec cz. 2 15 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 Wspomnienia wracają a to dopiero roczek minął😎, nas też urzekł ten nie za duży ON😍, ma swój klimat i tyle😉pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 25 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 Nauders Cz. 3 Robimy kolejne krzesło, to po prawej od tego z cz. 2 Trasy choć krótsze, świetne. Proszę: Jest cień, więc wracamy katować krzesło z bubliną. Znowu kilka fotek. Marboru że "szpicami" Opisywana w cz. 2 czarna i orczyk: Jedziemy na sam dół. Gondola i testy kolejnych czerwonych pod nią. Ludzi trochę przybyło, ale na stokach luz i zero odsypów, czy muld. Mapa Nauders: Jeździmy... Czarna po lewym orczyku Widok na włoski ośrodek... Może jutro? Traska świetna! Dalej, czerwienią... I kolejny jakiś wariant... Do dołu... Do knajpki... Ufff Koniec Cz. 3, będzie jednak 4ta 17 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 25 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 Nauders Cz. 4 - ostatnia. Jeździ nam się świetnie. Zaliczamy wszystkie trasy w ośrodku z pominięciem nielicznych dojazdówek. Robię foty ale skupiam się na jeździe, a przede wszystkim na Pauli. Trasy są świetne a ludzi na nich prawie wogóle. Tego dnia kończymy ok 15 (noga) z wynikiem na Endomondo prawie 90 kilometrów. Jesteśmy zachwyceni tym małym ON. Na jednodniówkę polecam każdemu. Czy na dłużej? Wszystko zależy jaki rodzaj narciarstwa się preferuje. My z Paulą uwielbiamy turystykę i dłużej pewnie by nam się tu nudziło. Dla rodzin i początkujących - idealne miejsce. Żegnamy Nauders. Gdzie jutro? Jeszcze nie wiem. Pozdrawiamy Marboru i Paula. 19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 Jedź do Belpiano - ponoć bije na głowę Nauders. ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 (edytowane) @marboru czy parking przy dolnej stacji jest płatny? Edytowane 25 Styczeń 2018 przez wojgoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 Haideralm. Bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 37 minut temu, JurekByd napisał: Jedź do Belpiano - ponoć bije na głowę Nauders. ... Tu byłbym ostrożny, jak macie nature podróżnika to raczej sie tam wynudzicie. Jedna trasa dłuższa wzdłuż krzesła i potem gondoli oraz skrajna na drugim końcu ośrodka bodajze czarna. I to byłoby na tyle, my jeździliśmy tak góra dół , było fajnie ale raczej byśmy tego już nie powtorzyli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 3 minuty temu, marczello napisał: Haideralm. Bez komentarza. Z wczoraj 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 (edytowane) Po co się ograniczać tylko do jednej stacji.Rano Belpiano,a potem Haideralm.Odległość między stacjami to tylko niecałe 8 km.10 minut samochodem.Warto zobaczyć obie. http://www.schoeneben.it/en/belpiano-and-malga-s-valentino/belpiano/ski-slopes-and-cable-cars.html Pozdrawiam Edytowane 25 Styczeń 2018 przez piter100 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 Jak zastanawiacie się gdzie jutro śmignąć, to ja bym pojechał na lodowiec Kaunertal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 25 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 1 godzinę temu, wojgoc napisał: @marboru czy parking przy dolnej stacji jest płatny? Bezpłatny. 26 minut temu, daco napisał: Jak zastanawiacie się gdzie jutro śmignąć, to ja bym pojechał na lodowiec Kaunertal Paula wybrała. Jedziemy na lodowiec, jutro ma być już cały czynny. Tylko czy ja tam Corollą wiadę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 28 minut temu, marboru napisał: Tylko czy ja tam Corollą wiadę? Jak kochasz Paulę...to wjedziesz 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 35 minut temu, marboru napisał: Bezpłatny. Paula wybrała. Jedziemy na lodowiec, jutro ma być już cały czynny. Tylko czy ja tam Corollą wiadę? Mariusz wyjazd jest niczego sobie,serio Ale jak nie ma opadów to podjedziesz W razie czego laską w różowych portkach za fajerę a Ty na tyły pchać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 25 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 (edytowane) 51 minut temu, marcinn napisał: ... Ale jak nie ma opadów to podjedziesz W razie czego laską w różowych portkach za fajerę a Ty na tyły pchać Różowe portki zostały w domu... ...zapomniała wziąć Dziękuję Marcin. Edytowane 25 Styczeń 2018 przez marboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 23 godziny temu, mifilim napisał: Zadam tylko jedno pytanie. Byliście? to byliście czy nie??? PS ile jechaliście do Nauders? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 4 godziny temu, marczello napisał: Z wczoraj masakra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 5 godzin temu, marboru napisał: Pauli. ładna pani, ładne narty to jest GS czy SL, jaka długość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi