Mitek Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 18 minut temu, wojgoc napisał: to jak to będzie w przypadku Ischgl? Jest zwrot czy kas wydana w błoto? Cześć To jest podobnie jak z klęską żywiołową i jest to oczywiste, że nikt kasy nie zwraca. Pozdrowienia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 Mariusz, czuje że po tym wyjeździe sztruks już nie będzie twoim faworytem 😉 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 (edytowane) 13 minut temu, artix napisał: Mariusz, czuje że po tym wyjeździe sztruks już nie będzie twoim faworytem 😉 Ja nie mam takiego "czucia" - długo, długo jeszcze sztruksik będzie priorytetem. Edytowane 22 Styczeń 2018 przez wojgoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 1 godzinę temu, idealist napisał: Za zamknięcie ośrodka z przyczyn niezależnych od operatora ośrodka nie przysługuje zwrot za skipas. tak myślałem, ale wolałem sie upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 22 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 (edytowane) No cóż? Piwo wypite, człowiek odświeżony, to należy relację telefoniczną sklecić. Armagedon był całą noc i cały dzień. Na początku śnieg, potem deszcz, deszcz że śniegiem a u góry śnieg. Na dole temperatura dodatnia, powyżej 2000 metrów wiatr i lekki mróz. Wszędzie chmura i brak widoczności i kontrastu. Trochę w lesie lepiej. Ale może od początku. Auto widoczne z bliska gdy szliśmy do gondoli. No to w górę! Szybko na nartach do Fiss, a tam czynna jedna trasa i jedna kabina do stacji pośredniej. Kopny śnieg po kolana i na trasie setki narciarzy. Ratraki uwijały się stadnie i by coś przygotować więcej napracowały się. Pojechały do Ladis, po prawo, za górę. Tam popołudniu czynne były wszystkie trasy. Przetestowaliśmy pod koniec dnia. Nim coś więcej otworzyli, katowalismy, to co było czynne. Pauli się zrobiło ciepło - nawialiśmy na sam dół do naszego schowka, by zostawiła polar. Tu przez moment wyszło słońce... Może, to za dużo napisane? Później jazda po kolei co otwierali - wszystkie trasy. Ruszyła gondola na sam szczyt, to my nią. I tak dopóki się nie zmeczyliśmy. Jeszcze widoczek na gondolkę w Ladis... A potem krótki skibut... Bo do orczyka kolejka chyba na setkę ludzi (wyciąg umożliwiający kontynuację jazdy - piesza możliwość obejścia). A w trakcie mała sesja zdjeciowa. Paula Słoneczko I marboru: Mega rozgrzani, to w dół! Czarnuszek: I do samego dołu czerwoną i niebieską: Później fotki robiłem aparatem i to dosłownie kilka. Mieliśmy jeszcze ponad 3 godziny jazdy, a pogoda się załamała. Intensywny śnieg i śnieg z deszczem. Mimo wszystko, skończyliśmy dzień z wynikiem ok 54km. W sumie, zadowoleni. Po nartach miałem znowu robotę... @mifilim @marcinn dzięki Chłopaki Uwinałem się na medal Podsumowując, w SFL warunki są bardzo trudne. Śmig przećwiczony. Edytowane 22 Styczeń 2018 przez marboru 14 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 1 godzinę temu, marboru napisał: Już piję piwo na kwaterze... ...smakuje jak najlepszy szampan 54 kilometry w nogach, conajmniej 200 kilo w rękach Zacny dzień! Ogarnę to piwo, spagetti i shower, to napiszę relację. Jest sporo zdjęć z tego armagedonu. @Mitek współczuje! My ćwiczyliśmy cały dzień śmig w kopcach No to na 4 - berge nie bylo dziś najgorzej. Uda pieką ale humory dopisuja. Mimo wszystko mam nadzieje że dostawa białego w takiej ilości już sie skończyła. Pozdro dla Was 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 1 godzinę temu, marboru napisał: Już piję piwo na kwaterze... ...smakuje jak najlepszy szampan 54 kilometry w nogach, conajmniej 200 kilo w rękach Zacny dzień! Ogarnę to piwo, spagetti i shower, to napiszę relację. Jest sporo zdjęć z tego armagedonu. @Mitek współczuje! My ćwiczyliśmy cały dzień śmig w kopcach Cześć No współczucie jest nam bardzo potrzebne - dzięki Mariusz! Mnie - bo nie jeżdżę - pomimo warunków, które uwielbiam. Kacprowi i Amelce - którzy dzisiaj objechali dostępne stoki i zjechali o 14.00 bo stwierdzili, że nie ma za dużo funu bo jest za miękko. Wierzę bo na GS o promieniu 30 w takich warunkach jazda kosztuje sporo wysiłku. Ale Rybelek w siódmym niebie stwierdził, że jest zajebiście i zwiozłem ją z góry samochodem około 16,30. Dzisiaj Ewka jeździła na Hero ST i stwierdziła , że narta jest tak miękka, że na takie warunki idealna. Zakupu szerokich nart nie planujemy bo to raczej kwestia mody, którą tu widać na każdym kroku i dlatego jak spadnie śnieg to zamykają większość bo się boją nagromadzenia wypadków - rozmawiałem dzisiaj z miejscowych służb ratowniczych. Bawcie się najlepiej jak się da. Pozdro serdeczne 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 (edytowane) Marboru, czy dostaliście na miejscu kartę pobytu SFL? Co ona daje za profity? Edytowane 22 Styczeń 2018 przez wojgoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 Mitek, a czemu nie jeździsz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 9 minut temu, wojgoc napisał: Mitek, a czemu nie jeździsz??? Cześć Nie mam szerokich nart więc nie da rady jeździć w takich warunkach. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 22 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 @wojgoc Karta Pobytu daje zniżkę na karnety - spójrz na cenniki ośrodka. dotyczy tylko SFL oczywiście. Szybkie foty z kompa... Zostało 50% baterii Tym razem wybrałem serię ze smokiem Marboru: Paula: Pozdrawiamy! 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 (edytowane) Współczując wspolforumowiczom, styczniowo niezmiennie polecam Nassfeld (A całosezonowo szersze narty ) Edytowane 22 Styczeń 2018 przez yoss 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 @marboru - gdyby nie Pauli i Twoje kolorowe ciuchy i narty, to pomyślałabym, że robisz biało-czarne zdjęcia. Gratuluję całkiem pokaźnej liczby km w bardzo zimowych warunkach. U nas też było przez dzień słychać detonacje lawinowe i nic dziwnego gdy od dzisiaj w Montafonie jest 5 stopień zagrożenia . @yoss - nie wierzę, po prostu nie wierzę ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 22 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, yoss napisał: Współczując wspolforumowiczom, styczniowo niezmiennie polecam Nassfeld Widziałem to słoneczko dzisiaj rano na ORF3 - pięknie to wyglądało. Oby jutro i u nas Szerokie narty są przereklamowane Pozdro! 1 godzinę temu, tanova napisał: marboru - gdyby nie Pauli i Twoje kolorowe ciuchy i narty, to pomyślałabym, że robisz biało-czarne zdjęcia. Gratuluję... ... 5 stopień zagrożenia . Aparat nie daje rady robi fioletowe fotki... Ciekawe czemu tylko mi? Jutro go inaczej ustawię. Dzięki. Jazda była zachowawcza i dystans raczej skromny wyszedł odliczając wyciągi. Lawinowa 5 prawie wszędzie w Tyrolu. U nas również. Po tym deszczu mógłby złapać mróz i zabetonować trasy. Twardo, lodowo i szybko to ja lubię Edytowane 22 Styczeń 2018 przez marboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 @marboru Mariusz czego Wam życzyć....skoro macie już kupę śniegu??? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 22 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 1 minutę temu, Annaa napisał: @marboru Mariusz czego Wam życzyć....skoro macie już kupę śniegu??? Nie wolno pisać @Annaa dzieci forum czytają 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 Też cierpimy na miękkim ;-) Dzisiaj w Wildkogel nawet coś było widać. A tak się bawią dzieci po nartach. 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 22 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 @MarioJ fajne "Orły" aż miło popatrzeć Dzięki za fotki i poproszę więcej. Pozdrowienia dla Waszej Rodzinki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 1 godzinę temu, marboru napisał: Nie wolno pisać @Annaa dzieci forum czytają Marcin @leitner jest dorosły i mądry 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 1 godzinę temu, MarioJ napisał: Też cierpimy na miękkim ;-) Mariusz masz foki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, Annaa napisał: Nie mam fok. Jestem z córką na feriach, uczę młody narybek jazdy terenowej :-) Na razie daje radę, dostaje w kość, jeździ po muldach i po puchu. Ale każdego dnia mówi wujkom, że jej się podobało. Jutro ma być nagroda: sztruks ;-) Przykro mi ale córka nie życzy sobie aby wstawiać jej wyraźne zdjęcia na publiczne forum. Więc tylko takie coś, to był zillertal wczoraj. Edytowane 22 Styczeń 2018 przez MarioJ 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 A u mnie stoją dwie pary szerokich łopat... Dotychczas niewiele puchu zobaczyły, miałbym używanie... Miłej zabawy i duuużo słońca! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 5 godzin temu, yoss napisał: Współczując wspolforumowiczom, styczniowo niezmiennie polecam Nassfeld (A całosezonowo szersze narty ) jest już taki chytroplan od jakiegoś czasu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, MarioJ napisał: Nie mam fok. Jestem z córką na feriach, uczę młody narybek jazdy terenowej :-) Na razie daje radę, dostaje w kość, jeździ po muldach i po puchu. Ale każdego dnia mówi wujkom, że jej się podobało. Jutro ma być nagroda: sztruks ;-) Przykro mi ale córka nie życzy sobie aby wstawiać jej wyraźne zdjęcia na publiczne forum. Więc tylko takie coś, to był zillertal wczoraj. Cześć Nagrody nie będzie niestety. Dopiero pojutrze. Zostaje tylko przyjemność. Pozdro Edytowane 22 Styczeń 2018 przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek~ Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 Warunki macie ciężkie ale przynajmniej będzie mieć o czym opowiadać, taka zima też ma swój urok. Pozdrawiam wszystkich i życzę słońca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi