wojgoc Napisano 8 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2018 2 godziny temu, ewangelizator napisał: zapewne to ci nie pomoze bo widze ze celujesz słusznie z Landeck, ale moze ktos inny skorzysta kiedys mieszkałem w Prutz (rzut beretem od LAndecka) tutaj, w skrócie: tanio i dobrze https://www.tiscover.com/at/unterkuenfte/appartements-sailer super miejsce, tylko nie akceptują zwierząt, a my jeździmy z pieskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 8 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2018 Dnia 5.01.2018 o 18:55, marboru napisał: Jedziemy niestety tylko we dwójkę, z Paulą @Piotr_67 strasznie żałujemy, że życie zaplanowało Wam coś innego... No cóż, samo życie. Będziemy z wami duszą w SFL. Co do Włoch to już się nie mogę doczekać. Mnie chyba się udało do AT dopiero 26-31.01. Co ciekawe jeszcze nie wiem gdzie . Wiem tylko, że Tyrol no i że na narty . Pozdrawiamy serdecznie. Hania i Piotr. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 10 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 Dnia 8.01.2018 o 19:35, Piotr_67 napisał: No cóż, samo życie. Będziemy z wami duszą w SFL. Co do Włoch to już się nie mogę doczekać. Mnie chyba się udało do AT dopiero 26-31.01. Co ciekawe jeszcze nie wiem gdzie . Wiem tylko, że Tyrol no i że na narty Ehhh jaka szkoda... W sumie tylko o tydzień się przesunęło. Po drodze się miniemy Fajna fotka - dzięki @Piotr_67 Również serdeczne pozdrowienia ode mnie i Pauli Tymczasem SFL dzisiaj: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 marboru, czy już zapadły decyzje co do ostatecznej trasy pobytowej 20 a 27/28.01.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 10 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 11 minut temu, wojgoc napisał: czy już zapadły decyzje co do ostatecznej trasy pobytowej 20 a 27/28.01.? Ostateczna decyzja zapadnie pewnie na miejscu, gdy mniej więcej będę wiedział jaka jest pogoda i czy dostanę "kartę pobytu SFL" z nią sporo tańszy jest karnet na ten ośrodek - i to pewnie przeważy, czy w SFL będziemy 3, czy 4 dni. Mnie ogólnie podoba się podróżowanie i skisafari, więc opcja objazdowa jest bardziej prawdopodobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 10 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2018 czyli w pewnym sensie 50% wyjazdu będzie spontaniczny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 18 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 Powoli kończę wpisy w tym wątku. Już praktycznie spakowany i przygotowany do drogi Jutro praca, po pracy lulu i w nocy wyjazd. Kolejne będą już z Austrii, w nowym temacie. Wszystkim dziękuję za rady - ostateczny kształt wyprawy zdecyduje się na miejscu i duży na to wpływ będzie miała pogoda. Na koniec mam jeszcze trzy pytania: 1. Czy podjazd do Ladis (droga) jest mocno stroma? Po białym się przejedzie raczej, czy autem z napędem na przód będę musiał założyć łańcuchy? 2. Czy parking pod gondolą w Ladis jest płatny? 3. Czy gdybym wybierał się na Kaunental, to lepiej swoim autem, czy raczej skibus? Na skibus, w którym miejscu się łapać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 1. Ja jeżdziłem bez łańcuchów a napęd miałem na tył 2. Nic nie płaciłem 3. Zostawiłem auto w miasteczku na dole i dalej skibusem jakieś 30-40 minut - wygodnie z pięknymi widokami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 (edytowane) droga do Ladis stroma i kilkanaście sporych zawijasów z odśnieżaniem przy opadach może być kiepsko ale tam dają rade,w Ladis nie parkowałem tylko w Fiss i Serfaus tam darmowe. Na Lodowiec ja bym nie jechał swoim samochodem kiepska droga w zimie, busem jechaliśmy z pod hotelu w Feisten. udanego wyjazdu. a cha Pezidy i Lazidy miodzio Edytowane 18 Styczeń 2018 przez daco 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 47 minut temu, marboru napisał: ...Już praktycznie spakowany i przygotowany do drogi Jutro praca, po pracy lulu i w nocy wyjazd..... Szerokiej drogi i spokojnej jazdy. Oby pogoda dopisała......aaaaa tobie zawsze dopisuje Pozdrawiamy serdecznie a ty pozdrów od nas Alpy . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 10 minut temu, Piotr_67 napisał: Szerokiej drogi i spokojnej jazdy. Oby pogoda dopisała......aaaaa tobie zawsze dopisuje Pozdrawiamy serdecznie a ty pozdrów od nas Alpy . No właśnie. Jemu zawsze dopisuje Miłego nartowania i uważaj na ACL bo termin masz dopiero na... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 Parking w Fiss od niedawna jest płatny ponoć - Ladis darmowy , ale nie za duży . Auto na Kaunertal zostaw w Prutz - przystanek jest przy głównej drodze , blisko skrętu na drogę na lodowiec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 18 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 1 godzinę temu, daco napisał: droga do Ladis stroma i kilkanaście sporych zawijasów z odśnieżaniem przy opadach może być kiepsko... @paypal daco - dzięki! Mam nadzieję, że nie będę musiał łańcuchów zakładać - bo tego nie lubię. 42 minuty temu, Piotr_67 napisał: Szerokiej drogi i spokojnej jazdy. Oby pogoda dopisała......aaaaa tobie zawsze dopisuje Pozdrawiamy serdecznie a ty pozdrów od nas Alpy . Piotr pogoda tak jakby się klarowała... na razie nie zapeszam Od poniedziałku powinno być ok - na miejscu się przekonamy. Dzięki i pozdrowię z całą pewnością Góry od Was! Jak będziemy wracać, to będziemy dzwonić - może uda się gdzieś po drodze spotkać? Kto wie. 30 minut temu, mifilim napisał: No właśnie. Jemu zawsze dopisuje Miłego nartowania i uważaj na ACL bo termin masz dopiero na... Dzięki Michał! To będzie spokojny, turystyczny wyjazd... mam nadzieję, że rumakowanie mi się nie włączy Pozdro i do zobaczenia po naszym powrocie gdzieś w świętokrzyskim 8 minut temu, JurekByd napisał: Parking w Fiss od niedawna jest płatny ponoć - Ladis darmowy , ale nie za duży . Auto na Kaunertal zostaw w Prutz - przystanek jest przy głównej drodze , blisko skrętu na drogę na lodowiec. Jurek bardzo dziękuję o precyzyjne wytyczne Cały czas zastanawiam się nad karnetem... Czy 6Ski, czy raczej pojedyncze karnety w ośrodkach? - jeśli dostaniemy "Guest Card" w Ladis, to będziemy mieli sporą zniżkę na SFL... no i wtedy pojedyncze będą zdecydowanie korzystniejsze. Przy normalnej cenie - różnica jest niewielka...a 6Ski daje możliwość wyboru dnia nartowania w dowolnym ośrodku pod tym karnetem a to by mi odpowiadało. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 Udanego urlopu... a jeżeli będziecie się nudzić wieczorem to zapraszam do Kappl ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 Udanego pobytu - niech w dzień swieci słonko a w nocy pada śnieg. I bezpiecznej drogi tam/ z powrotem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2018 My już na miejscu droga bez żadnych kłopotów. Trochę słońca, trochę deszczu, śnieg. Pogoda jak na wiosnę. W Ladis +2, trochę chmurek. Pięknie! Niestety relacja dzień po dniu, będzie dopiero po powrocie... Zapomniałem kabla do kompa 3 1 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 20 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, marboru napisał: My już na miejscu droga bez żadnych kłopotów. Trochę słońca, trochę deszczu, śnieg. Pogoda jak na wiosnę. W Ladis +2, trochę chmurek. Pięknie! Niestety relacja dzień po dniu, będzie dopiero po powrocie... Zapomniałem kabla do kompa I bardzo Ci dobrze z tym kablem, nie będziesz nas katował dzień po dniu 😋 Edytowane 20 Styczeń 2018 przez artix 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 20 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2018 2 hours ago, marboru said: Niestety relacja dzień po dniu, będzie dopiero po powrocie... Zapomniałem kabla do kompa może uda się gdzieś na miejscu dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 20 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2018 2 godziny temu, marboru napisał: My już na miejscu droga bez żadnych kłopotów. Trochę słońca, trochę deszczu, śnieg. Pogoda jak na wiosnę. W Ladis +2, trochę chmurek. Pięknie! Niestety relacja dzień po dniu, będzie dopiero po powrocie... Zapomniałem kabla do kompa Dzięki za info. Miłej zabawy na śniegu. Co do kabla to musisz zwrócić się do gospodarza " Hilfe! Ich brauche ein Netzwerkkabel für meinen Laptop. Bitte." I po kłopocie Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2018 Szybkie dwa zdjęcia Nie będę się rozpisywał Baterii 83% Taki mamy widok z okna: A tak było na spacerze Pozdro! marboru i Paula 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 20 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2018 My już na miejscu [emoji4] droga bez żadnych kłopotów. Trochę słońca, trochę deszczu, śnieg. Pogoda jak na wiosnę. W Ladis +2, trochę chmurek. Pięknie! Niestety relacja dzień po dniu, będzie dopiero po powrocie... Zapomniałem kabla do kompa [emoji20] @marboru a może jeszcze kamery zapomniałeś? Ale to i tak nic w porównaniu z tym, gdybyś pogody zapomniał. Bawcie się dobrze, czekamy na sequel kolejnych przygód. Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 21 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2018 7 godzin temu, Góral spod Skrzycznego napisał: @marboru a może jeszcze kamery zapomniałeś? Ale to i tak nic w porównaniu z tym, gdybyś pogody zapomniał. Bawcie się dobrze, czekamy na sequel kolejnych przygód. @Góral spod Skrzycznego kamera, aparat jest. Odpowiednia galeria, filmik i relacja będą z opóźnieniem. Na bieżąco też się postaram coś wstawić, napisać z tel. Ranek przywitał nas świeżą, białą pierzynką. Tak na oko ok 20 cm śniegu spadło przez noc. Ten biały bałwanek z wycieraczkami w górze, to nasze auto Zaczynam powoli dzień. Jest 6:30. Pozdro z Tyrolu! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 21 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2018 Widze że nie tylko my wstajemy przed dzwonkiem budzika :). W Radstadt za oknem lekkie opady. Zobaczymy co będzie na górze i jak z widocznoscia. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 21 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2018 To nie będzie dzisiaj jazdy po sztruksiku? Może przekonasz się do puchu! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 21 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2018 (edytowane) @marionen jak jeszcze pada, ale widzę po czym jadę, to jest ok, ale jak nie ma kontrastu widzenia, to nie odczuwam przyjemności z jazdy. Zdecydowanie jestem sztruksowo, słonecznym narciarzem. Twardo, to twardo Dzisiaj po odkopaniu auta praktycznie cały dzień padało. Widoczności do 13 tyle co kot napłakał. Potem pojawił się kontrast i ostatnie dwie godziny było fajnie. Tą mini relacje pisze na telefonie, z niego będzie też kilka zdjęć. Jak się przejasniło, było tak: Mimo, że byliśmy punktualnie i z Ladis szybko przedostaliśmy się do Fiss, to w tej miejscowości gondole ruszyły z godzinnym opóźnieniem. Wszystkiemu winna pogoda i obfite opady. W sumie, nie narzekamy. Była rozgrzewka i czyste, alpejskie powietrze. Niektóre trasy z drzewami były całkiem ok. I widać, i w miarę równo. Żeby Wam pokazać ile łącznie z nocy i w ciągu dnia spadło śniegu, poniższe zdjęcie. Koleś przyjechał wczoraj, podobnie jak my Dwa razy odkopywałem swoje auto. Odkopałem. Kupiliśmy na pierwsze 4 dni karnet SFL, potem się zobaczy... Z alpejskim pozdrowieniem. Marboru i Paula Edytowane 21 Styczeń 2018 przez marboru 13 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi