marboru Napisano 5 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2018 (edytowane) Noclegi klepnięte. Wyjazd ogarnięty Jedziemy niestety tylko we dwójkę, z Paulą @Piotr_67 strasznie żałujemy, że życie zaplanowało Wam coś innego... W pierwszym momencie w planach było SkiAmade...ale zmieniliśmy zdanie i będą inne tereny narciarskie. Będziemy spać w Ladis tuż pod gondolą, wstępny plan narciarski: 4 dni Serfaus-Fiss-Ladis 1 dzień Nauders + Schoneben Belpiano 1 dzień Kaunental 1/2 (dzień wyjazdu) Fendels Wyjeżdżamy 20 stycznia, w ostatnim tygodniu niskiego sezonu. Przeliczyłem wszystkie karnety...i jestem trochę zdziwiony - bardziej opłaca się kupić pojedyncze skipasy na poszczególne ośrodki niż karnet obejmujący całą dolinę 6SKI Wczoraj było w Ladis tak: Dowaliło śniegu w Alpach...i tam gdzie jedziemy również... Nasz widok z okna będziemy mieli podobny: W Serfaus-Fiss-Ladis z samego rana dzisiaj, po dwudniowej śnieżycy: Planuję oczywiście relację online + filmik Pytanie do szanownych Forumowiczy... - jakieś rady? - wskazówki? - może warto zmienić plany narciarskie? A może ktoś z Was będzie się kręcił po okolicy w tym samym okresie (20-27 styczeń)? Z góry dziękuję za wszystkie wpisy w temacie. Edytowane 5 Styczeń 2018 przez marboru 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 5 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2018 możecie ew. wyskoczyć do Ischgl od strony szwajcarskiej, tak, żeby liznąć troszkę tego ośrodka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 5 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2018 7 minut temu, Plywak napisał: możecie ew. wyskoczyć do Ischgl od strony szwajcarskiej, tak, żeby liznąć troszkę tego ośrodka @Plywak w Ischgl byliśmy Poniżej relacja: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 5 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2018 45 minut temu, marboru napisał: Noclegi klepnięte. Wyjazd ogarnięty - może warto zmienić plany narciarskie? myślę, że warto. Mariusz, SMR czeka! PS przecieraj mi szlaki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 5 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2018 Ja proponuję zamienić Serfaus na coś innego. Mi się tam zbyt nie podobało. Taka moja sugestia 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 5 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2018 (edytowane) 8 minut temu, artix napisał: Ja proponuję zamienić Serfaus na coś innego. Mi się tam zbyt nie podobało. Taka moja sugestia 😉 Artur, coś więcej? Jakieś podobieństwo do Solden? Wielu ludzi chwali ten ośrodek. @mifilim Szczyrk, teraz modny i atrakcyjny, nie ma co się śmiać Edytowane 5 Styczeń 2018 przez marboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 5 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2018 28 minut temu, marboru napisał: @mifilim Szczyrk, teraz modny i atrakcyjny, nie ma co się śmiać Bierz SzCyrk jak ci Michał podpowiada😆 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 5 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2018 30 minut temu, marboru napisał: Artur, coś więcej? Jakieś podobieństwo do Solden? Wielu ludzi chwali ten ośrodek. @mifilim Szczyrk, teraz modny i atrakcyjny, nie ma co się śmiać Bylem tam z Jurkiem w tamtym roku. Osrodek rozciagniety jakos tak dziwnie. Za duzo przemieszczania sie wyciagami a za malo jazdy. Ze sniegiem wtedy bylo slabo wiec i to pogarszalo cala sprawe. Ischgl jest mega i warto tam wracac. A i w dolinie po drodze jest pelno osrodkow ktore warto odwiedzic. Ja tego nie zrobilem i zaluje bardzo. Choc ischgl jest tak duzy ze mimo ze spedzilem tam pare dni bylo OK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 5 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2018 (edytowane) 53 minuty temu, Robur82 napisał: My planujemy start z Łowicza 13.01 około 4 rano na tydzień czasu... Szkoda, że się miniemy gdzieś w drodze Wy będziecie wracać, a my jechać dopiero. Udanego wypadu! 29 minut temu, MAIKEL 1977 napisał: Bierz SzCyrk jak ci Michał podpowiada😆 W Szczyrku i okolicach mieszkają wspaniali Ludzie i w tym roku może się uda tam udać Choć nie wykluczone, że zamiast polskich nart, w lutym polecimy drugi raz do Austrii. Przydałoby się jednak, by okoliczne górki mi pootwierali, bo poćwiczyć nie ma gdzie W marcu - ponownie Dolomity - szykuje się mocna ekipa forumowa 25 minut temu, artix napisał: Ze sniegiem wtedy bylo slabo wiec i to pogarszalo cala sprawe. Ischgl jest mega i warto tam wracać... Nie trafiłeś z warunkami i djupa - stąd może Twoje odczucia. ...w S-F-L planujemy 4 dni... w innych ośrodkach 3, myślę, że takie urozmaicenie da nam sporo frajdy. Chodziła za nami od kilku lat ta dolina - w tym roku przyszedł jej czas. W Ischgl oczywiście, że jest fantastycznie - sam Ci je polecałem Kiedyś, za kilka, kilkanaście lat wrócimy jak całe Alpy zjeździmy Dobrych szusów w Zell! Edytowane 5 Styczeń 2018 przez marboru 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 5 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2018 (edytowane) Niedługo się dowiemy czy Wam się podobało 😉 Tylko gdy kupisz skipass na cztery dni od razu, nie będzie odwrotu. 🤔 Edytowane 5 Styczeń 2018 przez artix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nartyKce Napisano 5 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2018 artix " mi się tam nie podobało" to zawsze odczucie subiektywne, moim zdanie ośrodek świetny warty dobrego poznania. Kaunertal na jedeń dzień do dużego zastanowienia, długi dojazd a na miejscu dominują orczyki, Ischgl jeden dzień to "lizanie lodów przez szybę", sam byłem na jeden dzień i jest tego tak dużo, że nie wiadomo co wybrać. Pozdrawiam i dobrej pogody w SFL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 5 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2018 20 minut temu, nartyKce napisał: artix " mi się tam nie podobało" to zawsze odczucie subiektywne, moim zdanie ośrodek świetny warty dobrego poznania. Kaunertal na jedeń dzień do dużego zastanowienia, długi dojazd a na miejscu dominują orczyki, Ischgl jeden dzień to "lizanie lodów przez szybę", sam byłem na jeden dzień i jest tego tak dużo, że nie wiadomo co wybrać. Pozdrawiam i dobrej pogody w SFL Oczywiście każdy ma swoich faworytów i troszkę inny gust. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 5 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2018 46 minut temu, artix napisał: Niedługo się dowiemy czy Wam się podobało 😉 Tylko gdy kupisz skipass na cztery dni od razu, nie będzie odwrotu. 🤔 Spokojnie, mam zamiar poznać cały ośrodek - jest na tyle duży, że mi się coś spodoba tym bardziej, że lewa strona (zewnętrzna od miejscowości Serfaus) wygląda dla mnie obiecująco. 28 minut temu, nartyKce napisał: Kaunertal na jedeń dzień do dużego zastanowienia, długi dojazd a na miejscu dominują orczyki, Pozdrawiam i dobrej pogody w SFL Krótka informacja i cenna... ostatni dzień, na wyjeździe planujemy jazdę do godziny 12stej - wstępnie planowałem Fendels, ale teraz jak popatrzyłem - tam nie bardzo jest gdzie pojeździć. W takim bądź razie ten jeden dzień pewnie przeznaczymy na bliższe poznanie ośrodków od strony Nauders rezygnując z Fendels - a lodowiec zrobimy do 12stej Dzięki. 7 minut temu, artix napisał: Oczywiście każdy ma swoich faworytów i troszkę inny gust. @artix może złe narty zabrałeś do SFL? Pewnie Heady - stąd pewnie złe odczucia po jeździe w ośrodku hahaha Pozdro! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 5 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2018 (edytowane) jednodniowy skipass w Nauders ńie obejmuje Schoneben. Zastanowilbym sie nad Samnaun - przy okazji tanio zatankujesz sie na drogę powrotna. Edytowane 5 Styczeń 2018 przez wojgoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 5 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2018 Ja bym z Kaunertala tak szybko nie rezygnował. Dojazd zajmuje kawał czasu, ale za to mamy pustki na stokach. Jeśli będziesz miał pogodę to jedź 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 5 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2018 Podpisuje się pod Wid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 5 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2018 1 minutę temu, andrzej1982 napisał: Podpisuje się pod Wid Tylko tyle może zrobić narciarz z przed klawiatury😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 5 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2018 2 godziny temu, mifilim napisał: myślę, że warto. Mariusz, SMR czeka! PS przecieraj mi szlaki Mentalność scyzora, odpowiedź hanysa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 5 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2018 3 minuty temu, MAIKEL 1977 napisał: Tylko tyle może zrobić narciarz z przed klawiatury😛 Jednak nie, byłem już tam 3razy od 2015 roku, dojazd do dupy, trasy puste, treningi wyśmienite. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 6 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2018 Mentalność scyzora, odpowiedź hanysa Gratuluję Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 6 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2018 (edytowane) 12 godzin temu, marboru napisał: Noclegi klepnięte. Wyjazd ogarnięty Jedziemy niestety tylko we dwójkę, z Paulą @Piotr_67 strasznie żałujemy, że życie zaplanowało Wam coś innego... W pierwszym momencie w planach było SkiAmade...ale zmieniliśmy zdanie i będą inne tereny narciarskie. Będziemy spać w Ladis tuż pod gondolą, wstępny plan narciarski: 4 dni Serfaus-Fiss-Ladis 1 dzień Nauders + Schoneben Belpiano 1 dzień Kaunental 1/2 (dzień wyjazdu) Fendels Wyjeżdżamy 20 stycznia, w ostatnim tygodniu niskiego sezonu. Przeliczyłem wszystkie karnety...i jestem trochę zdziwiony - bardziej opłaca się kupić pojedyncze skipasy na poszczególne ośrodki niż karnet obejmujący całą dolinę 6SKI - jakieś rady? - wskazówki? - może warto zmienić plany narciarskie? A może ktoś z Was będzie się kręcił po okolicy w tym samym okresie (20-27 styczeń)? Z góry dziękuję za wszystkie wpisy w temacie. Pierwsze jest pytanie czy wpierw dojeżdżasz na stok czy na kwaterkę. Bo jeśli na stok to możesz zrobić coś po drodze w tym i dużo wcześniejsze ośrodki. Jest to zresztą też metoda na niespodziewane zdarzenia na drodze. Kiedyś przy prawie trzy godzinnym poślizgu zaczęliśmy w Lermoos (który jest super). Blisko SFL masz np. Fliess (dużo lepszy od Kaunertala). Po drodze możesz z Landeck zaliczyć St. Anton. Czyli pierwszy i ostatni dzień coś po drodze. SFL jest bardzo dobrym ON - jak nie brakuje śniegu. Ale... podobnie jak Artur wolę Ischgl. Co do Nauders - bez szału, bardzo różnie można tam trafić. Fenomenu Kaunertala nigdy nie zrozumiem - nudno (choć od czasu uruchomienia czarnej 6-ki zdecydowanie mniej). Jest piękna off pista. Ale dojazd masakra, szczególnie po obfitych opadach. Mój plan byłby taki: - 1 coś po drodze (czyli St Anton, Lermoos) - 3- 4 dni SFL -1-2 Samnaun - powrót Fliess (albo Lermoos - przy rannym dojeździe można zarobić dodatkowe 2 godziny nartowania) Pozdro Wiesiek Edytowane 6 Styczeń 2018 przez Wujot 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 6 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2018 SMR wymiata, 1 dzionek w twoim przypadku musi być obowiązkowy zważywszy na to że warun się zmienił😉 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 6 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2018 Zima pełną gębą. Prognozy Mamada się sprawdzają 😄 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 6 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2018 32 minuty temu, wid napisał: Zima pełną gębą. Prognozy Mamada się sprawdzają 😄 No jak ktoś planuje wypady narciarskie pod jego wróżenie to ma mały problem brak śniegu😎 ale są tacy którym to nie przeszkadza😄 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 6 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2018 No jak ktoś planuje wypady narciarskie pod jego wróżenie to ma mały problem brak śniegu[emoji41] ale są tacy którym to nie przeszkadza[emoji1] To chyba nie ten tematWysłane przy użyciu palca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi