Gerald Napisano 16 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 Narodowy przewoźnik kolejowy Ukrainy przedsiębiorstwo Укрзализныця, otworzył nowe połączenie kolejowe "Narciarski ekspres". W dniu dzisiejszym wyjechał pierwszy pociąg, relacji Kijów 5:59 - Sławsko 13:16 powrót Sławsko 16:20 - Kijów 23:57 Skład obsługiwany jest nowoczesnym elektrycznym zespołem trakcyjnym Hyundai Rotem HRS2. Jeden z wagonów został przemalowany. Umieszczono na nim wizerunek jednoosobowego wyciągu krzesełkowego, oraz napis "Sławsko, góry wrażeń". Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby fakt że wyciąg jest prawdziwym zabytkiem. Jego długość to 2750 min, a przejazd zajmuje około 30 minut. Przejazd...w sezonie zimowym, podczas wiatru, czy mrozu, to wyzwanie. Należy się do niego przygotować. Nigdy w życiu nie zapomnę, kiedy jechałem tym wyciągiem przy -15 stopniach. W okresie międzywojennym, do Sławska często dojeżdżał tzw "pociąg narciarski". Turystyczny projekt Polskich Kolei Państwowych. Zdjęcie- źródło - Państwowa agencja rozwoju turystyki Ukrainy. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 16 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 Narodowy przewoźnik kolejowy Ukrainy przedsiębiorstwo Укрзализныця, otworzył nowe połączenie kolejowe "Narciarski ekspres". W dniu dzisiejszym wyjechał pierwszy pociąg, relacji Kijów 5:59 - Sławsko 13:16 powrót Sławsko 16:20 - Kijów 23:57 Skład obsługiwany jest nowoczesnym elektrycznym zespołem trakcyjnym Hyundai Rotem HRS2. Jeden z wagonów został przemalowany. Umieszczono na nim wizerunek jednoosobowego wyciągu krzesełkowego, oraz napis "Sławsko, góry wrażeń". Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby fakt że wyciąg jest prawdziwym zabytkiem. Jego długość to 2750 min, a przejazd zajmuje około 30 minut. Przejazd...w sezonie zimowym, podczas wiatru, czy mrozu, to wyzwanie. Należy się do niego przygotować. Nigdy w życiu nie zapomnę, kiedy jechałem tym wyciągiem przy -15 stopniach. W okresie międzywojennym, do Sławska często dojeżdżał tzw "pociąg narciarski". Turystyczny projekt Polskich Kolei Państwowych. Zdjęcie- źródło - Państwowa agencja rozwoju turystyki Ukrainy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 16 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 Narodowy przewoźnik kolejowy Ukrainy przedsiębiorstwo Укрзализныця, otworzył nowe połączenie kolejowe "Narciarski ekspres". W dniu dzisiejszym wyjechał pierwszy pociąg, relacji Kijów 5:59 - Sławsko 13:16 powrót Sławsko 16:20 - Kijów 23:57 Skład obsługiwany jest nowoczesnym elektrycznym zespołem trakcyjnym Hyundai Rotem HRS2. Jeden z wagonów został przemalowany. Umieszczono na nim wizerunek jednoosobowego wyciągu krzesełkowego, oraz napis "Sławsko, góry wrażeń". Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby fakt że wyciąg jest prawdziwym zabytkiem. Jego długość to 2750 min, a przejazd zajmuje około 30 minut. Przejazd...w sezonie zimowym, podczas wiatru, czy mrozu, to wyzwanie. Należy się do niego przygotować. Nigdy w życiu nie zapomnę, kiedy jechałem tym wyciągiem przy -15 stopniach. W okresie międzywojennym, do Sławska często dojeżdżał tzw "pociąg narciarski". Turystyczny projekt Polskich Kolei Państwowych. Zdjęcie- źródło - Państwowa agencja rozwoju turystyki Ukrainy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 16 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 Narodowy przewoźnik kolejowy Ukrainy przedsiębiorstwo Укрзализныця, otworzył nowe połączenie kolejowe "Narciarski ekspres". W dniu dzisiejszym wyjechał pierwszy pociąg, relacji Kijów 5:59 - Sławsko 13:16 powrót Sławsko 16:20 - Kijów 23:57 Skład obsługiwany jest nowoczesnym elektrycznym zespołem trakcyjnym Hyundai Rotem HRS2. Jeden z wagonów został przemalowany. Umieszczono na nim wizerunek jednoosobowego wyciągu krzesełkowego, oraz napis "Sławsko, góry wrażeń". Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby fakt że wyciąg jest prawdziwym zabytkiem. Jego długość to 2750 min, a przejazd zajmuje około 30 minut. Przejazd...w sezonie zimowym, podczas wiatru, czy mrozu, to wyzwanie. Należy się do niego przygotować. Nigdy w życiu nie zapomnę, kiedy jechałem tym wyciągiem przy -15 stopniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 16 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 Narodowy przewoźnik kolejowy Ukrainy przedsiębiorstwo Укрзализныця, otworzył nowe połączenie kolejowe "Narciarski ekspres". W dniu dzisiejszym wyjechał pierwszy pociąg, relacji Kijów 5:59 - Sławsko 13:16 powrót Sławsko 16:20 - Kijów 23:57 Skład obsługiwany jest nowoczesnym elektrycznym zespołem trakcyjnym Hyundai Rotem HRS2. Jeden z wagonów został przemalowany. Umieszczono na nim wizerunek jednoosobowego wyciągu krzesełkowego, oraz napis "Sławsko, góry wrażeń". Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby fakt że wyciąg jest prawdziwym zabytkiem. Jego długość to 2750 min, a przejazd zajmuje około 30 minut. Przejazd...w sezonie zimowym, podczas wiatru, czy mrozu, to wyzwanie. Należy się do niego przygotować. Nigdy w życiu nie zapomnę, kiedy jechałem tym wyciągiem przy -15 stopniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 16 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 coś się znów skopiowało kilka razy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 6 Marzec 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2021 Leniwe popołudnie przed kompem, to czas aby pooglądać przez kamery co się dzieje na Świecie. Góra Trościan, 6 marca 2020 🙂 L 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 25 Luty 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2022 Niestety ale ten sezon w Sławsku i w innych ośrodkach narciarskich będzie jeszcze bardziej nieudany niż rok i dwa lata temu. Przedwczoraj wszystkie ON na terenie Ukrainy przestały pracować w związku z wprowadzeniem stanu wojennego na 30 dni. Aż do samego końca nie wierzyłem że taki będzie rozwój sytuacji, nie wiem co napisać więcej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 13 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2023 Tutaj trochę nt tego narciarskiego galicyjskiego pociągu: https://weekend.gazeta.pl/weekend/7,177339,29375291,pociag-jechal-10-dni-od-jednej-stacji-narciarskiej-do-drugiej.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 13 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2023 https://one.bid/da/ksiazki-i-starodruki-pociag-narty-bridge-czterostronicowy-druk-reklamowy-zachecajacy-milosnikow-sportow-zimowych-i-brydza-do-podrozy-poc/1376370#img-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 13 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi