Spiochu Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 Cytat Jeżeli chodzi o Wisłę - ze stoków z kanapą zdecydowanie najluźniejsze były Skolnity. Najluźniej jest na Stożku. Do tego to najlepszy stok Wiśle, tyle że nie dla początkujących. Cytat Jako, że na Twoje pytanie odpowiedzi już sporo otrzymałeś pozwolę sobie na pewną sugestie do przemyślenia. Błąd tkwi w podejściu. Jesteście narciarzami po 3-4 sezonach więc etap początkujący macie dawno za sobą a postępów nie ma. Problem w tym, że sami robicie wszystko aby ich uniknąć dobierając stoki łatwe, korzystając z krzesełek itd. Jako, że zdarzyło mi się parę osób wyszkolić sugeruję zastanowić się nad tym niezwykle zachowawczy podejściem, które już na etapie decyzji o wyborze stoku blokuje możliwość postępów. W Wiśle w czasie tygodniowego wyjazdu powinniście zaliczyć praktycznie wszystkie stoki i poświęcić się jeździe i zabawie. Zostając na 4 sezon na takich Klepkach po prostu się cofacie. Cytat Ale ja właśnie chcę stok na którym będziemy mogli zwiększyć swoje umiejętności. Jak już pisałem ja i syn w marcu jeździliśmy na czerwonych trasach w białce i było całkiem dobrze więc nie szukam łatwych tras. Ja i syn chcemy się szkolić na czerwonych a jeśli są to też na czarnych. Natomiast połówka ma najmniejsze doświadczenie wynikające z najmniejszej ilości dni na stoku i jeszcze na czerwonych ma problemy. Dlatego chcę pogodzić jej możliwości z moimi i syna. Rano chcemy się szkolić przez kolejne dni w tym samym ośrodku najlepiej takim aby miał zróżnicowane trasy a następnie po szkoleniu jeździć po kolejnych ośrodkach w okolicy. Zgadzam się z Mitkiem, to trudne stoki i złe warunki są najlepszą drogą do postępu. Pojedź z synem na Stożek, weźcie instruktora. Na początku będziesz walczył o życie. Po tygodniu zrobicie większy postęp niż przez ostatnie 4 sezony. Jeśli będę w tym czasie na Stożku to mogę wam trochę podpowiedzieć jak radzić sobie ze stromą ścianką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zslawek Napisano 10 Grudzień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 z chęcią skorzystamy z podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Górol z Wisły Napisano 12 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2017 (edytowane) No to w wisle moge polecic tylko soszow i ewentualnie cienkow pojezdzicie i wy i lepsza polowka. Stozek w sumie tez by mogl byc choc ma tylko trzy trasy niebieska czerwona i scianka Edytowane 12 Grudzień 2017 przez Górol z Wisły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi