andy-w Napisano 18 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2018 (edytowane) Tydzień temu nie udało się zdobyć Rysianki od strony Żabnicy. Było po porostu za mało śniegu na dole. Szlak pieszy to był wymieszany śnieg z kamieniami. Wiadomo można było cisnąć w górę "z buta", ale zjazd na deskach, który wg mnie powinien być nagrodą za wyjście nie był możliwy do dołu. Wobec tego przeszliśmy się 5 km w górę drogą leśną, którą też zjechaliśmy. Nie było to ekscytujące, ale zawsze coś. Im wyżej tym śniegu więcej, może było go nawet z 20-25 cm, ale jazda w lesie była nadal niebezpieczna, ponieważ pod świeżą warstwą nie było żadnego podkładu. Za to widzieliśmy sarenki i dużo tropów innych mieszkańców lasu. Dzisiaj było skitourowe Skrzyczne , ale o tym następnym poście. Edytowane 18 Luty 2018 przez andy-w 10 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 25 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2018 Na stronie zamieściłem relację z wyjścia skiturowego na Tarnicę w Bieszczadach 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 26 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2018 @aklim będzie na forum relacja z Waszej skiturowej wyprawy do Macedonii? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 26 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2018 7 godzin temu, Annaa napisał: @aklim będzie na forum relacja z Waszej skiturowej wyprawy do Macedonii? jakoś tak nie mogę się zebrać , ale postaram się coś w końcu napisać , no i jeszcze parę zdjęć wrzucić 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 26 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2018 7 minut temu, aklim napisał: jakoś tak nie mogę się zebrać , ale postaram się coś w końcu napisać , no i jeszcze parę zdjęć wrzucić Jakbym sam siebie czytał... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 28 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2018 Sucha Dolina— Wielki Rogacz Start 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 28 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2018 Sucha Dolina nieopodal Piwnicznej, kiedyś tętniący życiem ośrodek narciarski ze sporym potencjałem do rozbudowy . Dolina wielu wyciągów i tras. Miejsce na naprawdę spójny ośrodek. Było a w zasadzie jest tu około 11 urządzeń o łącznej długości 4 km tras,nieczynnych.. Teraz smutne, zarośnięte złomowisko bez perspektyw,szkoda My startujemy z parkingu w Suchej Dolinie i zawijamy e-skę kierując się w las Sam pewnie bym turował głównym szlakiem turystycznym ,ale jak się ma towarzystwo które zna tu każdy zakątek to można wyłączyć myślenie i cieszyć się otaczającą przyrodą turując w kierunku Wielkiego Rogacza. Co by dużo nie zanudzać ,bajka,po prostu bajka, choć ten.gróbo poniżej -10 Osiągając szczyt kierujemy się, zjeżdżamy na mały Rogacz, Przełęcz Gromadzką i dalej do bacówki Obidza ( fajne klimatyczne miejscem) Po godzinie przerwy,ogrzaniu się ,posileniu dajemy szusa starymi trasami do parkingu. Piękny dzionek i miejsce w które będę chciał wrócić już jutro 14 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 1 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2018 (edytowane) Zapowiada się kolejny,mroźny,słoneczny dzień Temperatura po malutku pnie się w górę Edytowane 1 Marzec 2018 przez marcinn 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 1 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2018 Tutaj bez większych kolejek 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 1 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2018 a Ty Marcin do GOPR-u się zapisałeś ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 2 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2018 6 godzin temu, aklim napisał: a Ty Marcin do GOPR-u się zapisałeś ? Naleciałości ze studenckich lat,się pielęgnuje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 6 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2018 Kilka zdjęć z krótkiej tury przed pracą. Magurka z Przegibka czyli Beskid Mały. Na nartach tu jeszcze mnie nie było, ale skitury są niezastąpione.... Najlepsze, że nikogo, ani żywej duszy nie spotkałem. Warunki jeszcze fajne!Pozdrawiam MaciekWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 25 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2018 Czy to był ostatni weekend na Pilsku w tym sezonie trudno powiedzieć...Na pewno na skitury warunki będą dłużej ale bez działającego krzesła to wyjście z dołu tylko z buta... Razem z Andy-w skorzystaliśmy dzisiaj z krzesła. Na początku wjechaliśmy wyciągami na samą górę, by po zjeździe główną trasą do Szczawin założyć foki i poturować w kierunku szczytu. Byłem tu drugi raz na turach, Andrzej też, kilkakrotnie już w przeszłości na nartach i ciągle Pilsko może zrobić wrażenie. Jakoś mi się tu podoba, zwłaszcza jak pogoda i warunki dopisują! Dzięki Andrzej za mile spędzony czas! Kilka fotek poniżej:) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 8 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2018 Mój sezon 2017/18 trwał od 11.11.2017 do 08.04.2018, a może jeszcze odwiedzimy Rohacze połączone z wejściem turowym na Salatin. Wyjątkowo długi i intensywny sezon narciarski i co najważniejsze bez kontuzji. Dawno się tak nie wyjeździłem, pewnie pobiłem swój rekord ilości dni na nartach, do czego niewątpliwie przyczynił się karnet sezonowy. Zakończenie w Szczyrk Beskid 08.04.2017 Sezon na zjazdówkach rozpocząłem na Chopoku 07.12.2017 a zakończyłem 08.04.2017 Szczyrk BSA Dnia 3.12.2017 o 19:35, surfing napisał: Sezon na biegówkach (spacerówkach) rozpoczęty. Na nartach retro świętowałem 11 listopada. Sezon skiturowy rozpoczęty 02.12.2017 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 13 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2018 (edytowane) Klasyczna wiosenna tura (11.04.2018). Czyli dolina 5 stawów---> przeł. Zawrat. Pogoda super, warunki śniegowe(jeśli chodzi o pokrywę) też. Chodź według mnie nie jest to jeszcze wiosenny firn. Raczej coś w rodzaju szreni pod którą jest mokry śnieg. Tak że torowanie oraz zjazd mogą nastręczać trochę trudności. pzdr. Edytowane 13 Kwiecień 2018 przez tankowiec 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi