aklim Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Cześć , macie jakichś faworytów w tym temacie ? w zasadzie chodzi mi głównie o górę (bluza) , taką co dobrze odprowadza nadmiar ciepła podczas wysiłku , a przy okazji szybko wysycha , czy też grzeje nawet jak jest mokra . Czy np taki X-bionic wart jest tych , nie małych , pieniędzy , czy raczej to marketing ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Moja pierwsza bielizna to Loop. Po 2 sezonach jak się porozciągało, popruło był X-bionic, trafiłem na promocję. Jeżdżę dosyć dużo, zaczynam 10 sezon. Nic się nie porozciągało, nie popruło. Nie mam zamiaru zmieniać firmy skoro się sprawdziła. Do tego skarpety X-socks, 9 sezonów 2 pary też dają radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Ja mam dół xbionic, mam mieszane uczucia. Generalnie działa, nawet do -20C + spodnie softshell dawało radę, nie przemarzałem jakoś. Faktem jest że czy ciepło np. +5 czy zimno -20, to nogi mi się strasznie nie pociły, ani strasznie nie przemarzały. Ale to nie jest takie prawdziwe ciepło jak np. z puchówki. Xbionic działa poprzez ucisk ciała w odpowiednie miejsca. Może na górę by się lepiej xbionic sprawdzał, bo tam się łatwiej dogrzać kolejnymi warstwami. Na dół chcę w przyszłości spróbować z merynosem ... p.s. tutaj masz jeszcze stary wątek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolec Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 1 godzinę temu, aklim napisał: w zasadzie chodzi mi głównie o górę (bluza) , taką co dobrze odprowadza nadmiar ciepła podczas wysiłku , a przy okazji szybko wysycha , czy też grzeje nawet jak jest mokra . Czy np taki X-bionic wart jest tych , nie małych , pieniędzy , czy raczej to marketing ? Cześć ! Pozwolisz, że podzielę się swoim doświadczeniem bo z natury strasznie się grzeję.. czytaj: leje się ze mnie jak z kranu ..... Mam z tym naprawdę duuuży problem. Miałem różną bieliznę włącznie z "Gatta" ( daje radę ! ). Kiedyś zainwestowałem w X-bionica i to było to. Kupiłem najcieplejszą bluzę i byłem mega zadowolony biorąc pod uwagę kryteria o których piszesz. Max potu na zimnie a utrzymuje ciepło. Niedawno byłem zmuszony do zakupu kolejnej bluzy ("urosłem" ) i znowu zainwestowałem w X-bionic bo np Odlo mnie nie przekonało przy mierzeniu ....No ale to tylko moja subiektywna ocena. Jakbyś się zdecydował na X-bionica to warto skorzystać z aktualnej promocji w Intersport : za każde 100 pln dostajesz 50 pln w bonie na kolejne zakupy np. na kolejną bluzę. Jak znasz ceny to wiesz ile zyskasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam88 Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 XBIONIC super bielizna ja mam dół i góre XBIONIC ENERGY ACCUMLATOR EVO powiem rewelacja przerobiłem troche bielizny narciarstwo uprawiam od 35 lat ta bielizna NR1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi