allie Napisano 24 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2017 Dzien dobry narciarze Jestem nowym uczestnikiem forum i mam pytanie, gdzie polecacie wybrac sie na narty w Polsce osobie poczatkujacej? W zeszlym sezonie bylam w Szkalrskiej Porebie pierwszy raz i ze zjazdem nie bylo problemu (z Puchatka) wiec w tym sezonie szukam czegos podobnego - niebieskie trasy, ale dosc dlugie, takie wiecej niz kilometr dlugosci z tym, ze mam problem Trasa Puchatek super zjazd, ale niestety za kazdym razem jak zeskakiwalam z wyciagu krzeselkowego byl upadek (pozniej juz kontrolowany przykuc), wiec wolalabym na wstepie jakies trasy z orczykiem, wyciagi krzeselkowe juz mnie przerazaja na sama mysl... Czy mozecie mi cos polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 24 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2017 Zieleniec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 24 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2017 2 godziny temu, allie napisał: wyciagi krzeselkowe juz mnie przerazaja na sama mysl... A jeździłaś na orczyku? Polecam Biały Krzyż tam nie ma krzesełek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 24 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2017 (edytowane) Założyciel/ka tematu myśli o trasach niebieskich ponad 1 km długości i z orczykami. BK to 300 m a Zieleniec z najdłuższym wyciągiem nie krzesełkowym to ok. 650 m. Chyba, że skorzysta na Nartoramie z gondoli, to będzie przez Masarykową dłużej niż 1 km. Tak w ogóle to trzeba poćwiczyć podstawy i równowagę na nartach i nie bać się krzeseł. Edytowane 24 Październik 2017 przez p.e.t.e 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 24 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2017 No to zostaje jeszcze kilka tras na Skrzycznem, ale nie wiem czy do końca o to chodzi autorowi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 24 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2017 W Szczyrku to Doliny są idealne - prawa strona, no i jak jest teraz kanapa to z Soliska na Julianach - jesli chodzi o krzesło to tutaj w szczyrku nie trzeba zeskakiwac bo krzesło zwalnia do minimalnej predkosci i mozna po prostu powoli zejsc a no i przy gondoli nowa trasa powstanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 24 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2017 Białka Tatrzańska ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 25 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2017 Nie znam Puchatka, ale coś Ci tu napiszę Zagroń w Istebnej - co prawda z krzesłem, ale jeździ bardzo wolno - trasa wg mnie należy do tych łatwiejszych - nie wiem czy jest niebieska, bo jakoś nigdy na to nie zwracałem uwagi. Jest szeroka i z reguły dobrze przygotowana. Na dole jest krótki talerzyk, ale cała trasa ogólnie ok. 800 - 900 m. Ludzi co prawda jest dużo, ale coś za coś. http://www.istebna.org/ZIMA.html Nowa Osada w Wiśle - wg mnie też jest łatwa - też krzesło. Ostatni odcinek jest trochę bardziej "stromy", zawsze tam się robią zatory jeżdżących słabiej i szybko ewentualne muldy, ale da się to jakoś ominąć. Na dole również krótki talerzyk. Trasy są śmiesznie opisane, gdyż po jednej stronie krzesła jest niebieska, po drugiej czerwona - dla mnie raczej nie ma znaczenia. Długość ok. 1000 m http://zima.nowaosada.pl/ Biały Krzyż - talerzyk i orczyk. Trasa łatwiutka, ale ludzi masa ... Wg mnie strata czasu i pieniędzy. Klepki w Wiśle - krzesło, ale na dole pod krzesłem czynny cały czas talerzyk, więc wybierasz czym wyjeżdżasz. Trasy łatwe - niebieskie. Końcówka, ale dosłownie króciutka trochę stromsza, można się "puścić" na krechę i wyhamować na dole http://klepki.wisla.pl/ Jak jeszcze coś mi wpadnie do głowy to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 25 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2017 oo wlasnie Nowa Osada w wisle - uczylam sie tam na desce...dlugi fajny stok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 25 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2017 (edytowane) Orczyki obsługują krótsze stoki, trasy powyżej 1 km są raczej z krzesełkami. Dorzucę do listy ośrodków Małe Ciche - jest tam zarówno długa, niebieska trasa z kanapą jak i kilka krótszych z orczykami. Edytowane 25 Październik 2017 przez tanova Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harnaś B-T Napisano 25 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2017 Polecam Białkę Tatrzańską , a szczególnie orczyki Zebra długość 750 metrów ,Horników Wierch długość 900 metrów , oraz liczne łagodne trasy z kolejami krzesełkowymi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allie Napisano 31 Październik 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 Dziekuje bardzo za odpowiedzi wybiore cos z tych propozycji Tak, na orczyku jezdzilam jeden dzien i bylo to dla mnie duzo latwiejsze, bo cigaly kontakt nart z ziemia byl zachowany, nie jak w przypadku kolejki krzeselkowej na Szrenicy - nagly dosc stromy szok przez to teraz mam strach troche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi