Spiochu Napisano 7 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2018 Cytat w Skiparkach jeszcze nie widziałem takiej przeszkody, która zmuszała by do odpięcia nart i przeniesienia na drugą stronę W Szczyrku takie przeszkody są na zwykłych trasach. Np. przejazd przez drogę asfaltową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 8 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2018 14 godzin temu, Spiochu napisał: W Szczyrku takie przeszkody są na zwykłych trasach. Np. przejazd przez drogę asfaltową. dzięki za info - dawno nie byłem w Szczyrku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2018 (edytowane) Dnia 7.06.2018 o 10:24, johnny_narciarz napisał: Chyba, że coś do testu dostanę - @Sariensis, jak kupisz gravela, to może Ci go przetestuję? Jak się rozsypie, to szybko go będziesz mógł reklamować. A jak nie, to czeka Cie jedynie dłuuuuuuuugie mycie... * ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- * - zakładam, że masz dobre serce i nie karzesz mi tego robić po przejechaniu 1200 km @johnny_narciarzmam dobre i złe wieści, 25 czerwca będą 4 Silexy, jak się załapię to będzie już, a jak nie to czas oczekiwania na Silex 600 wynosi 2-3 miesięcy :). do tego czasu katuje Crossa, wczoraj w Kuźni Raciborskiej, fajna trasa, z BB dasz radę spokojnie, a jak chcesz jeszcze więcej km to kieruj się na górę św. Anny :). Edytowane 11 Czerwiec 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Czerwiec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2018 Dnia 7.06.2018 o 21:08, Sariensis napisał: Wracajac do tematu i nocnych poszukiwan szuwarka przez @johnny_narciarz podczas ostaniego maratonu, to przetestowalem dzisiaj opcje podazania za trasa w endomondo o dziala niezle, w twoim przypadku masz wyrusowana na czerwono trase a ty to niebieska kropka i znaczysz trase na niebiesko, Wystarczy dowolna aplikacja czytająca GPX. Takowa miałem, ale nie miałem jak zainstalować telefonu, żebym nie musiał się zatrzymywać. Do tego mój smarkfon strasznie muli i nie mam internetu w abonamencie. Dnia 7.06.2018 o 21:08, Sariensis napisał: Garminy i TomTomy slabo sie sprawdzaja w Europie środkowo-wschodniej, opinie z zachodu Europy nie odnosza sie do naszych realiow, Z tym tak nie do końca. Jak poczytałem na forum ultrasów, często ludzie nie znają swojego urządzenia i stąd błędy. Ja miałem w ustawieniach: "kiedy poza trasą, wyłączam się". Więc kiedy stracił sygnał GPS, wyłączył się. Gdyby nie to, nie byłoby problemu. Wkrótce będę go testować na różne sposoby, bo już 6 lipca startuję w ultramaratonie gravelowym Wisła1200. Dystans większy od BBT o jakieś 140 km, do tego co najmniej połowa w terenie, ale za to limit czasu aż 200 godzin! No chyba, że będzie tragiczna pogoda, to jeszcze przemyślę sprawę, bo to ma być przyjemność, a nie masochizm... Cytat mam dobre i złe wieści, 25 czerwca będą 4 Silexy, jak się załapię to będzie już, a jak nie to czas oczekiwania na Silex 600 wynosi 2-3 miesięcy Chyba pojadę to na tłusto. Trasa biegnie w sporej części terenem, gdzie Fat może okazać się najlepszy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2018 (edytowane) Trzymam kciuki, a ta swoją droga to zastanawiam sie co za cyborg zrobił na BBT średnia około 29km/h? Zobacz na zdjęciu torbę na smartphone, nawigację i i sporo więcej np. Power banki, sprawdza sie idealnie, nie moknie w deszczu, kosztuje w Martesie 59,00 zł. Edytowane 14 Czerwiec 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2018 Co do Garminow to wlasnie np. W górach polecają Woohoo zamiast tego co sie potrafi pogubić na krętych ścierkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Czerwiec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2018 (edytowane) 13 minut temu, Sariensis napisał: Trzymam kciuki, a ta swoją droga to zastanawiam sie co za cyborg zrobił na BBT średnia około 29km/h? Zobacz na zdjęciu torbę na smartphone, nawigację i i sporo więcej np. Power banki, sprawdza sie idealnie, nie moknie w deszczu, kosztuje w Martesie 59,00 zł. Ha ha, rekord trasy to nieco ponad 35 godzin i sam nie mogę wyjść z podziwu. Ale tu oprócz kondycji, znacząco pomóc może też wiatr. Jak dostaniesz w placy takie 30 km/h, to bez wysiłku będziesz jechać w okolicach 40! Po cichu na to liczę, bo zazwyczaj wiatry wieją z zachodu na wschód i stąd taki kierunek maratonu... Torby raczej już nie kupię, za to dotrze do mnie solidny uchwyt na kierownicę - to najlepsze rozwiązanie. Z resztą liczę, że mój Garniak teraz będzie działał prawidłowo. Tu jeszcze jedna rzecz, o której nie wspomniałem. Otóż Org udostępniał ślad w różnych formatach, o różnej objętości KB. Niestety ja nieopatrznie załadowałem ten najcięższy... Mój miał ponad 500 KB, a inny, który również działał prawidłowo, zaledwie 21 KB... 5 minut temu, Sariensis napisał: Co do Garminow to wlasnie np. W górach polecają Woohoo zamiast tego co sie potrafi pogubić na krętych ścierkach. Przyjrzę się temu ustrojstwu. Edytowane 14 Czerwiec 2018 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2018 A co do mylącego smartphone, to na wyścig wyłącz mu fejsbuki, skifora i inne cuda chodzące w tle i będzie znacznie lepiej ;). Torba jest lepsza bo raz, masz smartphone zamknięty na dwa zamki pod folia, dwa masz pod spodem masę miejsca na inne potrzebne rzeczy, nawet batony możesz tam pościskać i łatwo po nie sięgniesz w czasie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Czerwiec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2018 2 godziny temu, Sariensis napisał: A co do mylącego smartphone, to na wyścig wyłącz mu fejsbuki, skifora i inne cuda chodzące w tle i będzie znacznie lepiej ;). Torba jest lepsza bo raz, masz smartphone zamknięty na dwa zamki pod folia, dwa masz pod spodem masę miejsca na inne potrzebne rzeczy, nawet batony możesz tam pościskać i łatwo po nie sięgniesz w czasie jazdy. Tak czy owak muszę wymienić phona na nowego, bo mój archaiczny i wiele aplikacji nie da się zainstalować. Co do torby, to mam jedną, gdzoe smartfon się mieści i bardzo praktyczna, ale kiepsko się to obsługuję. Po prostu drogą prób i błędów do celu. Przy kilkudziesięciu godzinach jazdy wszystko musi pasować, bo nawet drobiazg może irytować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 22 Sierpień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2018 Czas wrocic do watku głównego... Już w ten piątek startuje w tytułowym BBT o godzinie - niestety - 22:35. Mógłbym rano, ale wtedy zabiorą mi 10 godzin z limitu czasu, więc wolę wieczór. Mój nr startowy: 65 Śledzić mnie będzie można tutaj: http://bbt2018.1008.pl Jedyne co mnie martwi to pogoda. Tyle czasu trwała susza, słoneczko, ciepło... No to w sam raz na start ma się to zkisić ... 😠 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 22 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2018 @johnny_narciarz - powodzenia trzymam kciuki za końcowy sukces! jedziesz na tłuściochu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 22 Sierpień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2018 1 minutę temu, wojgoc napisał: @johnny_narciarz - powodzenia trzymam kciuki za końcowy sukces! jedziesz na tłuściochu? Dzieki! Nie tym razem, tluscioch ma wolne Jadę kolarką i może powalcze o wynik... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 22 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2018 W miarę możliwości będę śledził Twoje poczynania, ale wsparcie duchowo - mentalne będziesz miał ode mnie przez cała trasę. Rzuciłem okiem na listę startowa i mam wrażenie, ze sporo nazwisk powtarza sie z Wisła 1200 - tylko mniej kobiet tym razem na starcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2018 8 godzin temu, johnny_narciarz napisał: Dzieki! Nie tym razem, tluscioch ma wolne Jadę kolarką i może powalcze o wynik... Tłuścioch to nie na ta trasę , dawaj tam na Fuji, niech Cie niesie nasz doping kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Sierpień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2018 7 godzin temu, wojgoc napisał: W miarę możliwości będę śledził Twoje poczynania, ale wsparcie duchowo - mentalne będziesz miał ode mnie przez cała trasę. Rzuciłem okiem na listę startowa i mam wrażenie, ze sporo nazwisk powtarza sie z Wisła 1200 - tylko mniej kobiet tym razem na starcie. Dzięki! Celna uwaga! Sporo tych osób jechało Wisłę 1200. Ludzie jeżdżący ultramaratony to w sumie wąskie grono, nie więcej jak kilkaset osób w Polsce. Do tego można doliczyć drugie Tyle, co tego typu imprezy zaliczają jednorazowo. Według mnie tych regularnych jest nie więcej niż ok 200, patrząc po listach startowych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 23 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2018 Przejrzałem trasę i kurcze, mam wrażenie, że spory kawałek jest po głównych drogach, niektórych mocno uczęszczanych. Niby weekend ale wakacyjny ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Sierpień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2018 12 minut temu, mysiauek napisał: Przejrzałem trasę i kurcze, mam wrażenie, że spory kawałek jest po głównych drogach, niektórych mocno uczęszczanych. Niby weekend ale wakacyjny ... Dokładnie tak jest, bo to niby najkrótsza trasa pomiędzy Świnoujściem a Ustrzykami Górnymi. Pod tym względem Wisla1200 była lepsza - same boczne drogi, szutry itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 23 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2018 4 godziny temu, mysiauek napisał: Przejrzałem trasę i kurcze, mam wrażenie, że spory kawałek jest po głównych drogach, niektórych mocno uczęszczanych. Niby weekend ale wakacyjny ... Miejmy nadzieje, ze @johnny_narciarz posiada dobre oświetlenie rowerowe. Dobrze, ze to w weekend wiec mniejsze zagrożenie jeżdżących Tirów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Sierpień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2018 1 godzinę temu, wojgoc napisał: Miejmy nadzieje, ze @johnny_narciarz posiada dobre oświetlenie rowerowe. Dobrze, ze to w weekend wiec mniejsze zagrożenie jeżdżących Tirów. Posiada cały arsenał... Kierowcy będą porazeni, oczy będą boleć! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2018 1 minutę temu, johnny_narciarz napisał: Posiada cały arsenał... Kierowcy będą porazeni, oczy będą boleć! Jeden z zestawów Maciek dostał za wynik i miejsce na podium w wyścigu na Śnieżkę. Mogłem sobie nawet nim popstrykać, także @wojgoc bez obaw. Johnny to zawodowy amator. Da nam (kibicom) wiele radości podczas wyścigu.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2018 Mimo wszystko @johnny_narciarz Uważaj na siebie na trasie, to jest końcówka wakacji, w weekendy wariatów na drogach nie brakuje, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Sierpień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2018 (edytowane) Normalnie przed ważnymi zawodami nie jeżdżę na rowerze, ale tym razem nie mogłem się oprzeć... Edytowane 23 Sierpień 2018 przez johnny_narciarz 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 23 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2018 (edytowane) 4 godziny temu, marionen napisał: Jeden z zestawów Maciek dostał za wynik i miejsce na podium w wyścigu na Śnieżkę. Mogłem sobie nawet nim popstrykać, także @wojgoc bez obaw. Johnny to zawodowy amator. Da nam (kibicom) wiele radości podczas wyścigu.... @johnny_narciarz - pochwał sie fotka tego cuda, by wiedzieć co warto kupić. Edytowane 23 Sierpień 2018 przez wojgoc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 23 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2018 Dopiero teraz zobaczyłem trasę. Maciek, będziesz jechał 200 m od mojego domu. Gdybyś czegoś potrzebował, np. przespać sie godzinkę, pięć godzin, umyć, jeść, daj znać. Będę probowal śledzić Ciebie na trasie i kibicować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2018 11 minut temu, wojgoc napisał: @johnny_narciarz - pochwał sie fotka tego cuda, by wiedzieć co warto kupić. Jak możesz wydać powyżej 500 zł za lampę to każda będzie dobra... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi