lokiec3 Napisano 26 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2017 Niedługo dojdziemy do 300 Euro za 6 dni w szczycie sezonu. Cennik Ski Amade na sezon 17/18: https://www.skiamade.com/skipasspreise/17-18/normal-fees-2017-18.pdf Jakoś szybciej te ceny im rosną niż inflacja. No cóż jest popyt to ....... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 26 Lipiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2017 Ci są jeszcze lepsi: http://www.kronplatz.com/de/kronplatz/tickets-preise/winter/preise/preise-erwachsene I do tego za dziecko ok 200 Euro. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 26 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2017 Wpadł mi w ręce karnet z Soelden z 2008 roku - 4 dni 133 euro. W tym roku za to samo - 191 bodajże było.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 26 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2017 (edytowane) 5 godzin temu, lokiec3 napisał: Niedługo dojdziemy do 300 Euro za 6 dni w szczycie sezonu. eee tam bzdury piszesz - kupiłem sobie ostatnio skipass na 5 i pół miesiąca w topowym ośrodku alpejskim zwanym Perłą Alp za jedyne 850 polskich złociszów Edytowane 26 Lipiec 2017 przez Jeeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warsaw_one Napisano 27 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2017 W Sölden od tego roku w końcu! można jeździć na wspólnym karnecie w Sölden i Obergurgl/Hochgurlg. Stąd podwyżka ceny karnetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 28 Lipiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2017 W Paganelli widziałem taki myk. Można kupić karnet na 6 dni dla jednego narciarza, lub nieco droższy gdzie może korzystać dwoje użytkowników. Bardzo dobre rozwiązanie zwłaszcza dla rodziców z maluszkami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 28 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2017 Dnia 26.07.2017 o 09:37, Greg napisał: Wpadł mi w ręce karnet z Soelden z 2008 roku - 4 dni 133 euro. W tym roku za to samo - 191 bodajże było.... Będzie coraz drożej. Miałem trochę klientów z Austrii, którzy siedzą w branży związanej z zimą i nartami. Wszyscy są zgodni - ten sport będzie coraz droższy. Ośrodki inwestują dziś olbrzymie pieniądze w infrastrukturę wyciągową i sprzęt do naśnieżania. Kto tego nie robi - zostaje w tyle. Ocieplenie klimatu zresztą wymusza takie ruchy. Generalnie uważa się, że za parę lat karnet dzienny na poziomie 80 EUR nie będzie niczym nadzwyczajnym. Kiedyś norma to było ok. 30 EUR/dzień; dziś 50 EUR stało się rzeczywistością, ciągle idzie i będzie szło w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappadonna Napisano 29 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2017 A jaki jest koszt wypożyczenia sprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztofbr Napisano 8 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2017 Cervini international 316 euro za 6 dni, info ze strony Cervini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 11 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2017 (edytowane) Kto szuka promocji nie tylko w Polsce. Droga Szwajcaria w kolejnym ON po Saas Fee, tym razem Andermatt proponuje skipassy w atrakcyjnej cenie: 37 złotych za całodniowy karnet w ośrodku oferującym 120km tras? Tak, to już możliwe. Od sezonu 2017/18 SkiArena Andermatt-Sedrun w Szwajcarii wprowadziła elastyczny cennik skipassów. Generalnie im wcześniej kupujesz, tym korzystniejsza jest taryfa. Ich wysokość zależy od daty zakupu, sezonu, dnia tygodnia a nawet warunków pogodowych. Zwiększono przy okazji zniżki dla dzieci do 66 proc. (wcześniej 50 proc.) i młodzieży 33 proc. (wcześniej 25 proc.). Rodziny i grupy mogą liczyć dodatkowo na 10-procentowy rabat. Styczniowa okazja Od dawna wiadomo, że dwa tygodnie stycznia po Święcie Trzech Króli to najbardziej korzystny moment. Ceny są ogólnie niskie, bo tłum z ferii świątecznych pojechał już do domów. Następna fala narciarzy pojawi się w Alpach dopiero pod koniec stycznia. Ale Andermatt zaproponowało w tym okresie ceny absolutnie bezkonkurencyjne. W dniach 8-12 i 15-19 stycznia jednodniowy karnet można kupić już za 10 franków, czyli około 37 złotych. To co najmniej dwukrotnie taniej niż w polskich, bez porównania mniejszych ośrodkach w tym okresie. Oferta będzie dostępna od 30 października 2017 na stronach www.skiarena.ch i www.ticketcorner.ch/ski. Edytowane 11 Październik 2017 przez marionen 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 11 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2017 Patrząc na ilość nowych wyciągów i gondolek (naliczyłem 8) to nówka sztuka ośrodek. Ciekawa opcja - trzeba się zagłębić w temat... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 11 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2017 (edytowane) PS "ab 37 Franken" to chyba znaczy coś innego niż "37 złotych za całodniowy karnet " . Ale 137 zł też nie jest najgorszą ceną za dzień. Edytowane 11 Październik 2017 przez mifilim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 11 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2017 23 minuty temu, mifilim napisał: PS "ab 37 Franken" to chyba znaczy coś innego niż "37 złotych za całodniowy karnet " . Ale 137 zł też nie jest najgorszą ceną za dzień. Cześć! Jak wejdziesz w odpowiednią zakładkę www.skiarena.ch w pdf. na stronie 25 masz info, że w styczniu od 08 do 12 i od 15 do 19 możesz kupić całodzienne karnety za 10 CHF. Jak dla mnie to cena bomba. Niestety w tym sezonie nie skorzystam. Do tego ośrodek ma niezły potencjał off piste, co dla mnie jest szczególnie atrakcyjne. Pozdrawiam serdecznie! PS I dbaj o siebie, żeby Cię kontuzje omijały szerokim łukiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 11 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2017 szajse...masz rację. zwracam honor i przepraszam "Profitieren Sie vom Januar-Special: Vom 8. bis 12. und 15. bis 19. Januar 2018 gibt es alle Tageskarten für nur 10 Franken" więc na wszelki wypadek klepnąłem rezerwację 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 30 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2017 Miejscówa klepnięta, no i skipassy kupione ...po CHF 10 jak obiecali. Dzięki Marionen Przez Ciebie jadę do Szwajcarii. A nie planowałem. PS a widziałeś sezonówkę na Saas - Fee za € 205 ? W przyszłym sezonie.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 31 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 7 godzin temu, mifilim napisał: Miejscówa klepnięta, no i skipassy kupione ...po CHF 10 Jak ta miejscóweczka cenowo wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 31 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 7 godzin temu, mifilim napisał: Miejscówa klepnięta, no i skipassy kupione ...po CHF 10 jak obiecali. Dzięki Marionen Przez Ciebie jadę do Szwajcarii. A nie planowałem. PS a widziałeś sezonówkę na Saas - Fee za € 205 ? W przyszłym sezonie.... Nie dość, że widział , to nawet kupił i za 10 dni przetestuje 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek~ Napisano 31 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 8 godzin temu, mifilim napisał: Miejscówa klepnięta, no i skipassy kupione ...po CHF 10 jak obiecali. Gdzie to znalazłeś na tej stronie? Masz jakiś ciekawy namiar na nocleg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek~ Napisano 31 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 Nie mogłem już edytować a zapomniałem zapytać. Czy wystarczy Skipass kupić w tych dniach i ta cena wchodzi automatycznie czy trzeba inaczej zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 31 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 15 godzin temu, mifilim napisał: Miejscówa klepnięta, no i skipassy kupione ...po CHF 10 jak obiecali. Dzięki Marionen Przez Ciebie jadę do Szwajcarii. A nie planowałem. PS a widziałeś sezonówkę na Saas - Fee za € 205 ? W przyszłym sezonie.... Mam nadzieję, że nie będziesz żałował wydanych franków na karnety i pogoda również dopisze. Karnet na Saas Fee od listopada do kwietnia kosztował mnie 222 CHF i parę razy tam zaglądnę. Jedyne czego się obawiam to tłumów na trasach. Ale mam alternatywę, jak będzie tłoczno to spadam poza trasy i przy okazji pohasam po okolicznych czterotysięcznikach. Do tego zapewnione wyborne towarzystwo. Może Jeeb coś napisze, bo tam za chwilę powinien być. A 11 najbliższych dni jakoś mi zleci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 31 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 Mariusz - my też od jutra będziemy haratać tamtejsze stoki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 31 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 10 godzin temu, waldek~ napisał: Nie mogłem już edytować a zapomniałem zapytać. Czy wystarczy Skipass kupić w tych dniach i ta cena wchodzi automatycznie czy trzeba inaczej zamówić. Kliknij "ticket kaufen" i przekieruje Cię na stronę SkiArena na platformie ticketcorner. Tu się rejestrujesz i potem zamawiasz skitickets ale nie zapomnij ich "doładować" (czyli kupić de facto skipass na ile chcesz dni) zanim klepniesz zamówienie Wybierasz daty i widzisz cenę skipassu w ten dzień. Te w promocji po CHF 10 są na 10 wybranych dni w styczniu. Jak coś to oczywiście masz do wyboru 70 innych ośrodków w Szwajcarii 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 31 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 11 godzin temu, waldek~ napisał: Gdzie to znalazłeś na tej stronie? Masz jakiś ciekawy namiar na nocleg? szukałem głównie na booking i airbnb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 31 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 59 minut temu, JurekByd napisał: Mariusz - my też od jutra będziemy haratać tamtejsze stoki. No to już zazdroszczę. Liczę na focie i jakieś tamtejsze informacje. U nas zimno i trzeba się czymś rozgrzać. Przy okazji dowiedz się co z karnetami, bo do mnie nic jeszcze nie dotarło! Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 31 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 (edytowane) Na stronie wciaz sa karnety za 233F czyli 205euro Jak Jurek przygarnie z dwa razy to chyba dobra opcja Edytowane 31 Październik 2017 przez artix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi