aklim Napisano 23 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2017 Nie mam siły na pisanie jakiegoś dłuższego elaboratu , ale tak w skrócie : W piątek byłem z Gregorem na Chopoku szukając powderu , ale po dzisiejszej wizycie w Tatrach Zachodnich , mogę tylko stwierdzić , że w Niskich Tatrach nie ma śniegu . Generalnie eksplorowaliśmy okolice Zabratu od strony doliny Latanej . Śniegu po pachy ,a nawet więcej , a ten śnieg to prawdziwy PURE DEEP POWDER . Co tu dużo gadać .Najlepszy śniegowo dzień odkąd bawię się w skitury .Poniżej zdjęcia moje i Nurka , a kolega Filip może zmontuje jakiś filmik , to również dołączę . 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 23 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2017 Andzrzej co Wy wiecie o śniegu Ps.Nowe butki idą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 Na fotach wygląda rewelacyjnie, a co dopiero na żywca.... Szkoda, że nie mogę jechać w tamtym kierunku. Polskie Tatry kapitalne o tej porze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 niestety nie mogłem, żałuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 Kurcze aż mnie skręca, ale ja już swój limit wyjeździłem dość mocno. Fajnie, że ktoś korzysta tutaj z tego wielkiego opadu i mamy relacje z pierwszej ręki Jak będzie możliwość, to dajcie więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 no rewelacja ...może kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 24 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 Jeszcze taka krótka uwaga co do tzw. studni śnieżnych tworzących się wokół drzew , przede wszystkim , iglastych . Przy takiej ilości świeżego śniegu trzeba bardzo uważać zbliżając się do wszelkiej maści choinek , dużych i małych . Śnieg zasypuje gałęzie od góry , a pod spodem tworzy się pustka powietrzna , co jest bardzo zdradliwe i niebezpieczne . Nurek , na szczęście nie groźnie , przekonał się o tym osobiście . 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 Wygramolić się z tego to czysty hardcore, kijek wbija się na maksa niema jak się oprzeć każdy ruch powoduje że zapadasz się głębiej co mi sił zabrała ta niepozorna wywrotka to szok. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 13 godzin temu, marcinn napisał: Andzrzej co Wy wiecie o śniegu Ps.Nowe butki idą Co to sobie zajechałeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 24 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 9 godzin temu, MarioJ napisał: Jak będzie możliwość, to dajcie więcej zdjęć. mówisz i masz kilka zdjęć od Filipa : 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 Pięknie! A jak z lawinami? Na jednej fotce coś tam widać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 24 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 Z lawinami , to wiadomo , nie ma żartów . Przy tej ilości śniegu trzeba być wyjątkowo czujnym i nie pchać się tam gdzie potencjalnie mogą one schodzić . ABC oczywiście obowiązkowe . Teren , gdzie myśmy działali miał wystawę wschodnią , więc nie był narażony na jakieś mocne nasłonecznienie , poprzerastany był drzewami , co też trochę ograniczało ryzyko zejścia lawin ,a śnieg był w miarę stabilny . Dreszczyk emocji jednak był . To co widać na zdjęciu to taki lekki obsuw świeżego śniegu po przejeździe jednego ze skiturowców , którzy też tam działali . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 Aż trudno uwierzyć, że w Polsce, koniec kwietnia i takie bajeczne warunki. Cudownie to wygląda, skręca mnie z zazdrości strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi