Tytus Atomicus Napisano 15 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2017 Czy ktoś sprowadzał sprzęt z Norwegii? Wybór sprzętu skitur i freeride powalający, a ceny na przecenach niższe niż w Polsce. Nie mówiąc o sprzęcie używanym. Ale co z VATem i cłem? Norwegia jest stowarzyszona z EU, ale jak to się ma w praktyce? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 15 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2017 Nizsze? tam wszystko jest cholernie drogie , a najdrozszy jest norweski murzyn podaj linka do sklepu Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 15 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2017 Szukałem mojej kurtki Bergansa w Norwegii zanim ją kupiłem. Niestety ceny były mało atrakcyjne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 15 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2017 A ja podtrzymuję zdanie, że ceny sprzętu narciarskiego na przecenach i używanego są dla nas atrakcyjne. Z pewnością przykład z Afronorwegiem nie jest miarodajny (popyt, podaż etc). No, ale skoro nikt nie zna tematu, to ja się wycofuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 15 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2017 To podaj jakieś strony do porównania. Ja mam swoich faworytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 15 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2017 A może softshell Geographical Norway Wam wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 16 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2017 Softshelli Geographical Norway masz do wyboru do koloru w outlecie Limango https://www.limango-outlet.pl/meskie-outdoorowe-kurtki-softshellowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 28 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 Dzwoniłem do Informacji celnej, tam powiedzieli, że z tego, że Norwegia jest stowarzyszona z EU niewiele wynika. Na importowane rzeczy jest clo (buty narciarskie 8%, narty chyba 3,5%) do tego VAT (23%) liczony od wartosci plus koszty transportu. Do tego koszty transportu. Do tego być może koszty odprawy celnej. Niby te koszty odprawy nie są naliczane zawsze, no i można odzyskać VAT norweski, ale operacja wydaje się być skomplikowana. Opłacałby sie wciąż w przypadku sprzętu używanego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi