leitner Napisano 5 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2017 Kolejny film z historii narciarstwa. Tym razem głównym bohaterem jest Franz Klammer. Jeśli ktoś w ogóle go nie kojarzy, to wymienię jego najważniejsze osiągnięcia: mistrz olimpijski, trzykrotny medalista mistrzostw świata (w tym dwukrotny mistrz - w kombinacji i w zjeździe) oraz pięciokrotny zdobywca Małej Kryształowej Kuli w klasyfikacji zjazdu Pucharu Świata. Więcej --> https://pl.wikipedia.org/wiki/Franz_Klammer Posłuchajcie też świetnego dopingu https://www.facebook.com/worldsnowday/videos/1493994457288782/ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San28 Napisano 5 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2017 Franz Klammer - "cesarz" zjazdu, absolutny dominator i mój idol w czasach przed Hermannem Maierem. Leitner, przy okazji zwróć uwagę, jak w tamtych czasach była zabezpieczona trasa... Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 5 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2017 (edytowane) 2 godziny temu, leitner napisał: Kolejny film z historii narciarstwa. Tym razem głównym bohaterem jest Franz Klammer. Jeśli ktoś w ogóle go nie kojarzy, to wymienię jego najważniejsze osiągnięcia: mistrz olimpijski, trzykrotny medalista mistrzostw świata (w tym dwukrotny mistrz - w kombinacji i w zjeździe) oraz pięciokrotny zdobywca Małej Kryształowej Kuli w klasyfikacji zjazdu Pucharu Świata. Więcej --> https://pl.wikipedia.org/wiki/Franz_Klammer Tylko dlaczego miał tępe krawędzie??? Edytowane 5 Kwiecień 2017 przez mifilim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2017 49 minut temu, mifilim napisał: Tylko dlaczego miał tępe krawędzie??? Nie wiem czy to takie śmieszne! Bo to tak jakby śmiać się z Betovena, że nie pisał Hip Hopu! Chyba nie łapiesz kim był Klammer! PS. szacun dla klasyków bo to podstawa naszej narciarskiej tradycji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 5 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2017 Leitner, przy okazji zwróć uwagę, jak w tamtych czasach była zabezpieczona trasa... Bardzo dobrą słomą Na pewno mieli miękkie lądowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 5 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2017 Leitner, przy okazji zwróć uwagę, jak w tamtych czasach była zabezpieczona trasa... Bardzo dobrą słomą Na pewno mieli miękkie lądowanie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 7 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2017 Dnia 5.04.2017 o 22:06, Jasiek napisał: Nie wiem czy to takie śmieszne! Bo to tak jakby śmiać się z Betovena, że nie pisał Hip Hopu! Chyba nie łapiesz kim był Klammer! PS. szacun dla klasyków bo to podstawa naszej narciarskiej tradycji! Myślę, że nie muszę w zasadzie odpowiadać na twojego posta... PS Z drugiej strony staram się tolerować narwaną młodzież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 7 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2017 (edytowane) 2 minuty temu, mifilim napisał: Myślę, że nie muszę w zasadzie odpowiadać na twojego posta... PS Z drugiej strony staram się tolerować narwaną młodzież PPS hip hop się deklamuje a nie pisze... Edytowane 7 Kwiecień 2017 przez mifilim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 7 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2017 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2017 (edytowane) Cześć Jeżeli ktoś nie kojarzy Franza Klammera to nie jest narciarzem a kosmitą. Jak ciekawostkę mogę Wam tylko dorzucić, że ma kolegę Marcina Klammera - bardzo dobry narciarz i instruktor, który zna Franza Klammera - podobno świetny wyluzowany człowiek. Sukcesy Franza to jedno ale czymś co jest jego największą zasługa jest stworzenie nowej jakości w zjeździe w sensie stylu a nie techniki. Przekraczał on zdecydowanie granice czym podniósł poziom tej dyscypliny o klasę wyżej. Żartu o krawędziach szczerze mówiąc nie rozumiem. Mam wrażenie, że jesteś po prostu młodym narciarzem. Edytowane 8 Kwiecień 2017 przez Mitek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 8 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2017 (edytowane) 11 godzin temu, Mitek napisał: Cześć...Żartu o krawędziach szczerze mówiąc nie rozumiem. Mam wrażenie, że jesteś po prostu młodym narciarzem. Dzięki Mitek Edytowane 8 Kwiecień 2017 przez mifilim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi