JurekByd Napisano 30 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 (edytowane) Na przyszły sezon 2017/2018 planujemy kupno 2 karnetów sezonowych. 1) Jak już wcześniej wspomniałem na forum po raz drugi z rzędu pojawiła się mega oferta na karnet sezonowy w szwajcarskim SAAS FEE koło Zermatt - od tego sezonu skipass obejmuje również 2 pozostałe ośrodki w dolinie Saastal - na ten karnet trzeba się zapisać na stronie : http://www.saas-fee.ch/de/wintercard/ Kosztuje on TYLKO 222 CHF czyli ok.205 euro , czyli taniej niż normalny 4-dniowy skipass na ten ośrodek kupiony w kasie , tak więc opłaca się go zamówić nawet przy 1 wyjeździe w sezonie - wszyscy chętni , którzy chcieliby w przyszłym roku ze mną choć raz zabrać się w to piękne , wysokogórskie szwajcarskie miejsce - proszeni są o zgłoszenie chęci zamówienia tej sezonówki tutaj lub na priva. Dodam tylko , iż w ośrodku tym jest gwarantowany śnieg - górna stacja jest na 3600 mnpm , dolna na 1550 mnpm.Karnet ważny jest od 1.11 do 16.04.Warunkiem powodzenia tej super oferty jest zgłoszenie się minimum 77.777 osób do 23.04 - na razie jest już prawie 20.000 zgłoszeń i mam nadzieję , że ten deal dojdzie do skutku. 2) Jako uzupełnienie i urozmaicenie do powyższej oferty planujemy również nabycie drugiej równie ciekawej sezonówki SUNNY CARD http://www.skisport.com/de/service/sunny-card-bestellung Karnet ten obejmuje 8 austriackich ośrodków położonych w większości blisko Polski - do najbliższego z nich - Hochfichtu , leżącego na granicy czesko-austriackiej , jest tylko 320 km z Kudowy.Odwiedzimy również nasz legendarny Hochkar , gdzie wszystko się zaczęło ;-) a także Otscher, polecany przez Jacka Hinterstoder i Wurzeralm,Kasberg , a także leżący u stóp Grossglocknera freeride'owy Heiligenblut oraz lodowiec Maso Corto we Włoszech.Dzięki temu ostatniemu ośrodkowi , mamy możliwość szusowania ponad 8 miesięcy od początku września do połowy maja.Cena tej sezonówki wynosi w przedsprzedaży do końca października tylko 395 e ( cena tegoroczna ). Edytowane 30 Marzec 2017 przez JurekByd 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 6 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2017 Zna ktoś jakieś polskie biuro podróży które organizuje tam wyjazdy autokarowe? (Ja chyba żadnego nie kojarzę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 21 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2017 77777 chętnych się uzbierało , więc deal doszedł do skutku - można się jeszcze zapisać do niedzieli 23.04 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pro-q3drag Napisano 21 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2017 Tylko czy do Saas fee jeżdżą zorganizowane wycieczki autokarowe ?? nie udało mi się nic znaleźć na ten moment Sezonowke na Chopok mozna kupic po wakacjach? jak coś jaka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 21 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2017 Spora grupa - około 50 osób albo i więcej - kupiła tą sezonówkę , więc myślę , że nie będzie problemu z dołączenie do którejś z ekip. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 4 Maj 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2017 Rozpiska wyjazdów do Saas Fee 2017/2018 Przedstawiam harmonogram wyjazdów komfortowym busem z Bydgoszczy -trasa do ustalenia - najprawdopodobniej przez Wrocław lub Poznań i Zieloną Górę - ze względu na odległość będą to raczej 5-dniówki -wyjazd poza pierwszym , inaugurującym sezon , zawsze w piątek , powrót w nocy z środy na czwartek. Mam wstępnie zarezerwowane apartamenty 700 m od gondoli w Saas Grund - z google maps wynika możliwy zjazd na nartach do kwatery przy sprzyjających warunkach . Koszt wszystkiego , czyli dojazdu , przeprawy pociągiem pod przełęczą Furkapass , parkingu , horrendalnie wysokiej kurtaxy ( 7 CHF dziennie) oraz oczywiście noclegów z bogatym wyżywieniem HB ( śniadania i obiadokolacje) zamknie się w 250 CHF - 1000 zł. 1) 30.10 - tu wyjątkowo wyjazd we wtorek - środa dniem wolnym , więc 2 dni urlopu daje 5 dni na nartach do niedzieli włącznie - w poniedziałek jesteśmy już w pracy 2)10.11 3)24.11 4)01.12 5)08.12 6)15.12 - tutaj inna kwatera droższa o 100 zł/os. 7)05.01 8)12.01 9)19.01 10)26.01 - tutaj też ta droższa o 100 zł kmwatera 11)02.03 12)09.03 13)16.03 14)07.04 - również + 100 zł W pozostałych terminach od 2.09 do 7.05 jeździć będziemy do 9 ośrodków drugiej sezonówki SUNNY CARD. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 10 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2017 Właśnie zniknęło mi z konta 444 franków szwajcarskich! No to kolejną zimę mam pozamiataną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 15 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2017 Dnia 4.5.2017 o 19:38, JurekByd napisał: noclegów z bogatym wyżywieniem HB ( śniadania i obiadokolacje) zamknie się w 250 CHF - 1000 zł. 1) 30.10 - tu wyjątkowo wyjazd we wtorek - środa dniem wolnym , więc 2 dni urlopu daje 5 dni na nartach do niedzieli włącznie - w poniedziałek jesteśmy już w pracy Naprawdę świetna cena jak za 5 dni z HB Możesz podać namiary na ten hotel bo wybieram się tam od 31.10 do 05.11.2017, potrzebne 2 pokoje 2 osobowe z bogatym wyżywieniem HB - dojedziemy sami bez przeprawy pociągiem pod przełęczą Furkapass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 15 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2017 16 minut temu, Jeeb napisał: Możesz podać namiary na ten hotel bo wybieram się tam od 31.10 do 05.11.2017, Nie zauważyłem, aby Jurek pisał o jakimkolwiek hotelu! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 15 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2017 9 godzin temu, marionen napisał: Nie zauważyłem, aby Jurek pisał o jakimkolwiek hotelu! Apartament z wyżywieniem też może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 30 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2017 (edytowane) Edytowane 30 Lipiec 2017 przez Jeeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domii Napisano 8 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2017 Dnia 4.05.2017 o 19:38, JurekByd napisał: Rozpiska wyjazdów do Saas Fee 2017/2018 Przedstawiam harmonogram wyjazdów komfortowym busem z Bydgoszczy -trasa do ustalenia - najprawdopodobniej przez Wrocław lub Poznań i Zieloną Górę - ze względu na odległość będą to raczej 5-dniówki -wyjazd poza pierwszym , inaugurującym sezon , zawsze w piątek , powrót w nocy z środy na czwartek. Mam wstępnie zarezerwowane apartamenty 700 m od gondoli w Saas Grund - z google maps wynika możliwy zjazd na nartach do kwatery przy sprzyjających warunkach . Koszt wszystkiego , czyli dojazdu , przeprawy pociągiem pod przełęczą Furkapass , parkingu , horrendalnie wysokiej kurtaxy ( 7 CHF dziennie) oraz oczywiście noclegów z bogatym wyżywieniem HB ( śniadania i obiadokolacje) zamknie się w 250 CHF - 1000 zł. 1) 30.10 - tu wyjątkowo wyjazd we wtorek - środa dniem wolnym , więc 2 dni urlopu daje 5 dni na nartach do niedzieli włącznie - w poniedziałek jesteśmy już w pracy 2)10.11 3)24.11 4)01.12 5)08.12 6)15.12 - tutaj inna kwatera droższa o 100 zł/os. 7)05.01 8)12.01 9)19.01 10)26.01 - tutaj też ta droższa o 100 zł kmwatera 11)02.03 12)09.03 13)16.03 14)07.04 - również + 100 zł W pozostałych terminach od 2.09 do 7.05 jeździć będziemy do 9 ośrodków drugiej sezonówki SUNNY CARD. Jurku, czy można będzie dołączyć do Twojej ekipy na jakieś któreś wyjazdy? Kupiłam karnet wczoraj... orientujecie się jak jest z ewentualnym zwrotem/ odsprzedaniem? Pozdrawiam D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 8 Sierpień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2017 10 godzin temu, Domii napisał: Jurku, czy można będzie dołączyć do Twojej ekipy na jakieś któreś wyjazdy? Kupiłam karnet wczoraj... orientujecie się jak jest z ewentualnym zwrotem/ odsprzedaniem? Pozdrawiam D. Cześć . Miejsca pomału się zapełniają , ale poza 27.01 są jeszcze wolne na każdy termin jak na razie.Skąd jesteś ?O jaki zwrot/odsprzedanie Ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 8 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2017 Cena tej sezonówki powala na kolana 205 euro to przy dwóch wyjazdach na 5 dni wychodzi zdecydowanie taniej niż w polsce , to taniej niż 4 dniowy karnet w tym osrodku kupowany na miejscu w trakcie sezonu !!!!. Ja jednak w tym sezonie stawiam na Tyrol (771Euro) , kupowanie drugiej sezonówki to strata pieniedzy., może w następnym sezonie się skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 9 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2017 A my na odwrót - w tym roku pewnie szwajcarski płodozmian a za rok pewnie jednak Tyrol od którego "odpoczniemy" już drugi sezon. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 10 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2017 Jak dla mnie dość daleko, ale na jeden wyjazd chętnie bym dołączył. Czy karnet jest imieniny? Jeżeli nie to mogę się komuś dorzucić za pożyczenie, gdy nie będzie jechał . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2017 5 godzin temu, artix napisał: Czy karnet jest imieniny? Naprawdę przypuszczasz że Szwajcarzy są aż tak głupi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 11 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2017 13 godzin temu, Jeeb napisał: Naprawdę przypuszczasz że Szwajcarzy są aż tak głupi ? Żyje w kraju gdzie takie głupoty są normą. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antek Napisano 10 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2018 Takie zdjęcia dziś przysłał mi syn 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi