Korba88 Napisano 2 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2005 Czy ktoś był w takiej miejscowości jak CANAZEI ??????????/ Mam prośbe, powiedzcie mi czy jest gdzie tam pojeździć i czy jest fajnie ????????? Prosze o szybką i rzetalną odpowiedź czy podpowiedź pozdrawiam wszystkich : - ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 2 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2005 Włochy, czy jechać ??????????? Bylem niedawno w Canazei a dokladnie w Albie, jezdzilem przez tydzien, super tereny ... tylko ze jezdzilem na rowerze ale na narty tez jest spoko miejsce z tego co widzialem (ale w zimie nie bylem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korba88 Napisano 2 Listopad 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2005 Włochy, czy jechać ??????????? Dzięki za odpowiedź w tak szybkim czasie A tak wogóle to dużo cie wynosi taki wyjazd latem na rower ???? I jak to w skrócie wygląda czy jeździcie bo skałkach iskaczecie czy jak to wygląda ???? Pozdrwiam !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm8 Napisano 2 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2005 Włochy, czy jechać ??????????? Byłem już tam ze 3 razy i w tym sezonie też jadę. Dla mnie super chociaż trzeba powiedzieć, że nie ma tam jazdy poza trasami( bo nie ma śniegu i nie wolno), trasy uklepane, wszystko sztucznie naśnieżane, ale jazda pefekcyjna, zwłaszcza na tych nowych nartach typu fischer rc4 czy sl9 czy sl11. Równo, szeroko i jak kto woli strom to stromo, jak łagodniej to też jest. I słońce, chociaż w tamtym sezonie pod koniec stycznia było -20 i wiatr, ale słońce było. Polecam szczerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2005 Włochy, czy jechać ??????????? Ja byłem w Moenie Nidaleko Canacei(Ten sam skipas) i w ieden dzień wybraliśmy się na narty do Canacei- porażka : na dole w Cancei centrum parking płatny 3e chyba, z parkingu trzeba przejść przez ulicę(ludzi przeprowadza policjant bo ich tyle jest a samochodów jadących jeszcze więcej)jak już przejdziesz to następna niespodzianka kilometrowa kolejka do kolejki(gondoli)- co prawda na to jest rada bo można wyjechać samochodem ok.5 km. w górę i jesteś w sercu terenu narciarskiego(tutaj już normalnie parking bezpłatny). Wsiadasz w 1 z2 gondoli i do góry, wysiadasz z gondoli i co widzisz: milionyyyyyyyy ludzi i beton(czyli twardo i oblodzone) pod nartą . Muszę jeszcze dodać że byliśmy tam w styczniu czyli w niskim sezonie. Natomiast Moene mogę polecić, tylko że z samej miejscowosci nie da się jeździć na nartach- trzeba dojechać do terenów narciarskich (3 w odległości od 4 do 10 km od centrum) trasy perfrkt przygotowane równiutko jak na stole.Na col Margaricie są trasy że jak się zatrzymasz i popatrzysz przed siebie i nie będzie nikogo za siebie też nie będzie nikogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 3 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2005 Włochy, czy jechać ??????????? Wyjazd na rower to duzo mniejsze koszty niz na narty, bo spanie jest tansze w lecie i wyciagow mozesz nie uzywac (czesc wyciagow zabiera rowery wiec uzywac mozna oczywiscie). A jesli chodzi o skakanie to facet ja jestem oldboyem, stare kosci oszczedzam, jezdzimy na goralach glownie szutrowymi dorgami po dolinkach i przeleczach do ok 2000 mnpm, typowe singletracki troche mniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyga_s Napisano 3 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2005 Włochy, czy jechać ??????????? Byłem 2 razy w tym rejonie w styczniu, ściślej w Val Gardena. Mieszkaliśmy przy samej FIS'owskiej trasie zjazdowej Saslong (zjazd mężczyzn PŚ przed Swiętami Bożego Narodzenia), czyli z bezpośrednim dostępem do czegoś, co nazywa się Sella Ronda i łączy 4 doliny - Val Gardena, Alta Badia, Arabba i Val di Fassa - tam właśnie jest Canazei. Generalnie - trasy na Sella Ronda bardzo tłoczne, mnóstwo ludzi, trzeba uważać, aby zdążyć do właściwej doliny. A po zamknięciu wyciągów za taksówkę zbierającą spóźnialskich trzeba zapłacić majątek.Ja traktowałem Sella Ronda jako drogę do innych terenów narciarskich - szczególnie polecam Alta Badię i "Ski Carosello" - zróżnicowane trasy z przewagą niebieskich, ale jest też piękna trasa (slalom-gigant kobiet w ramach PŚ) z Piz La Villa do miejscowości La Villa. "Nad" samym Canazei są dwa tereny narciarskie - Col Rodella oraz Belvedere z dość ciekawymi trasami czerwonymi. Generalnie - cały dzień można jeżdzić bez odpinania nart po różnych terenach (ja to akurat lubię). W samej Val di Fassa są też inne terny. W pobliskiej Albie tereny Ciampiac połączone w zeszłym sezonie z terenali Beffaure. Jest przełęcz Costalunga. Niedaleko jest właśnie Moena. Nie starczy 6-dni, aby wszystko ogarnąć. Ale. Śniegu raczej mało (jak pada to święto). Wiadomo - armatki nasypią. Czyli na trasach biało ale wkoło bywa szaro. Trasy twarde, ale później mocno rozjeżdzone (dużo ludzi - szczególnie dojazdówki w ramach Sella Ronda). Trzeba jednak spróbować. I zaglądać na www.dolomitisuperski.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack_2 Napisano 3 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2005 Włochy, czy jechać ??????????? Byłem i jechać zdecydowanie !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm8 Napisano 4 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2005 Włochy, czy jechać ??????????? I koniecznie zahaczyć o Arabbę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korba88 Napisano 4 Listopad 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2005 Włochy, czy jechać ??????????? Dzięki wszystkim za odpowiedzi baaardzo mi pomogły !!!!!!!!!! pozdrawiam : - ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thunder Napisano 4 Listopad 2005 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2005 Włochy, czy jechać ??????????? Jechać, nie zapominać o Marmoladzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi