Góral spod Skrzycznego Napisano 3 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 Na to czekałem, na kolejnym wypisie ze szpitala doczekałem się wpisu: "zaleca się systematyczny wysiłek fizyczny co najmniej 30 minut dziennie, dostosowany do wieku i współistniejących schorzeń". Więc ruszam coraz dalej od domu, w linii prostej do Babiej Góry mam 60km, dziś tam nie dojdę ale w lipcu pewnie już tam wybiegnę z Krowiarek. Cała w bieli, pięknie wygląda: Pilsko też całe zasypane, trzeba będzie jutro rodzinkę zawieźć do Korbielowa, chętnie popatrzę jakie postępy, zwłaszcza Góralka na swych Rebelsach Heada poczyniła: Po kontrolnym badaniu rezonansem w przyszłym tygodniu dołożę jeszcze basen jeśli będzie postęp w leczeniu. W związku z tym mam pytanie do tych, którzy przez to przeszli. Interesuje mnie jak rozkładała się wydolność jeśli pamiętacie. U mnie po dramatycznym spadku w połowie stycznia do 20% pompowanej krwi z lewej komory, w klinice poprawili do 25%, a teraz mam zmierzone to samo choć to raczej nie były warunki laboratoryjne. Za tydzień Ochojec sprawdzi dokładnie. ZMS cofnęło się, stany zapalne również, sterydy trochę zrujnowały żołądek i przełyk ale to się naprawi. Jak by tak w ciągu miesiąca urosło do 30% a może 35, to czasem jakieś zdjęcie na stoczku bym zdążył albo choć z Gilgotki, choć z połowy się zsunął. @surfing, @paolomario może coś pamiętacie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 3 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 Hej, ja nie miałem robionych badań wydolnościowych. Może nie chcieli mnie jakoś dodatkowo wysilać? Jak wypisali do domu to kazali się oszczędzać, a jak po dwóch, trzech tygodniach poszedłem po papiery i zwolnienia i powiedziałem lekarzom, że jadę do Anglii, sam, autem, to mnie zaklinali bym nie jechał, jak Rejtani szaty rwali i mnie od czci i wiary odsądzali, że się pewnie zabiję po drodze Może najmądrzejsze to nie było, ale ciągnęło do żony i córki A zaraz po powrocie to pamiętam, za wiertarkę złapałem i zacząłem montować płotek koło żony rabatek w ogrodzie - w nocy to się zastanawiałem, czy po pogotowie dzwonić bo ból z lewej części tułowia i ramienia był dosyć ostry. Czasami wzywali na jakieś badania typu echo, czy monitor mi na 24h zakładali, ale potem słyszałem, że wszystko w normie i OK, to się nie martwiłem A potem kondychę powoli budowałem. Na swoim okolicznym sztucznym stoku Po dwa, trzy, czasem cztery razy w tygodniu. Ale zalecenia Twoich lekarzy wyglądają zachęcająco. Z pewnością zsuwanie się na nartach w relaksującym tempie to nie bieganie. I częściej stopkę na zdjęcie ze stoku musiałbyś popełniać Zdróweczka! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 4 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2017 Ażżż ale cisną, niezłe postepy poczynili beze mnie, ale bym się przesiadł z kijek na coś szrszego od moich Maidl'a butów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 14 Lipiec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2019 Stary wątek, ale mój Hammer nie wczytuje innych. Ale do rzeczy. Otóż po wielu perypetiach zdrowotnych i licznych staraniach udało się w końcu dostać do jedynej kliniki która może dać mi nadzieję na ścignięcie mojego brata na Bieńkuli. Jutro bieżnia że spirometrią a jeśli nie dam rady to powtórne cewnikowanie prawego serca aby określić czy warto zainwestować w moje nowe serce. Trzymajcie za mnie. Chciałbym jeszcze kiedyś pokazać wam moje plecy a nie tylko ślizgać się po 300m trasach. 11 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 14 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2019 3 godziny temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Trzymajcie za mnie. Trzymam Pozdrawiam mirekn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 14 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2019 Dasz radę! I chętnie Twoje plecy zobaczę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 14 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2019 Trzymamy chłopie oj trzymamy. Zdrowia!!!! PS: plecy mogę oglądać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 14 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2019 @Góral spod Skrzycznego trzymaj się Stary i powodzenia!!! 💪 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 17 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2019 Trzymam kciuki! PS Ja na razie mam problem z wejściem na 3 piętro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 17 Lipiec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2019 (edytowane) Dziś już kolejny dzień pod "Sportową 1". Z serduszka na razie nic nie będzie, najpierw muszę się podleczyć. Edytowane 17 Lipiec 2019 przez Góral spod Skrzycznego 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi