JC Napisano 27 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2017 Będąc na targach ispo w Monachium wpadła mi w oczy nowa nartach Fischera - The Curv GT. Dzisiaj miałem ... przyjemność przetestować ten model na stoku. Warunki wymarzone do sprawdzenia - rano trasa twarda, zmrożona -2C, koło południa miękko i mniej równo. Narta spadła się znakomicie. Mimo, że przez 80mm pod butem nie jest to demon zmiany krawędzi na zmrożonym stoku jeździło się dynamicznie i bardzo pewnie. Nartę testowałem jak pierwszy, fabrycznie nową. Ze swoim 16m promieniem skrętu przy długości 175cm można dobrze dokręcać wiraże, bez obaw o "puszczanie" krawędzi. Ten model Fischera jest bardzo sztywny i dynamiczny. Przy niewielkim odchyleniu do tylu narty natychmiast chciały uciec do przodu. Bardzo dobrze jeździło mi się także w czasie gdy śnieg puścił i zrobiło się miękko i nierówno. Szerokość zrobiła swoje. Na narcie jedzie się pewnie i stabilnie. Nie ma problemów w przebijaniu się przez grząski śnieg. Będę się starał pożyczyć ten model do testów dla Was. Dam nać kiedy i gdzie będzie można potestować Fischera The Curv GT 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 27 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2017 8 godzin temu, JC napisał: Pasują Ci do suwaka Jacek Rangery trzeba oddać w dobre ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 27 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2017 Tylko ta nazwa! Kiedyś pianina Calisia, tak były takie, sprzedawano w Finlandii pod inną nazwą, bo słowo Calisia było bardzo zblizone brzmieniem do nazwy żeńskich organów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2017 Tylko ta nazwa! Kiedyś pianina Calisia, tak były takie, sprzedawano w Finlandii pod inną nazwą, bo słowo Calisia było bardzo zblizone brzmieniem do nazwy żeńskich organów. Zostawmy organy muzykom, a skupmy się na nartach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 28 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2017 Serio Bumer??? Za trzecim razem dopiero zrozumiałam o co ci chodzi... No ale w sumie pamiętam jak z upodobaniem w liceum niektórzy powtarzali na lekcjach niemieckiego die Kurve, die Kurve, die Kurve... Fajna narta, mój mąż by chętnie przetestował. Może będzie okazja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2017 Fajna narta, mój mąż by chętnie przetestował. Może będzie okazja [emoji4] Jak zima wytrzyma to myśle, że w marcu uda mi się załatwić narty testowe. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 28 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2017 13 hours ago, Bumer said: Tylko ta nazwa! Kiedyś pianina Calisia, tak były takie, sprzedawano w Finlandii pod inną nazwą, bo słowo Calisia było bardzo zblizone brzmieniem do nazwy żeńskich organów. Mitsubishi Pajero też się nienajlepiej sprzedawał w Hiszpanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 28 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2017 Ale na boczny tor poszedł z ta "curv"! Narta wygląda ładnie, aż spróbować korci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 28 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2017 Bardzo ładne narty,chciałabym takie,bo lubię szeroko pod butem... A napisy na narcie...Rybak,i (zakręt ,łuk ,krzywa).pasują do siebie. Nazwałabym te narty "dobra linia rybaka" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Assassin Napisano 11 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2017 Szukam nart, które zastąpią RTM 84 UVO 177 cm na zmienne warunki, ale nie będą tak ospałe z krawędzi na krawędź i będę mocniej oddawały energię. Czy Curv GT to dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Grudzień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2017 Szukam nart, które zastąpią RTM 84 UVO 177 cm na zmienne warunki, ale nie będą tak ospałe z krawędzi na krawędź i będę mocniej oddawały energię. Czy Curv GT to dobry pomysł? Moim zdaniem tak. Właśnie miałem okazję jeździć na nich przez trzy dni w zmiennych warunkach, od słodzonych tras do puchu. Co do ospałości przy zmianie krawędzi, to nie kwestia narty, tylko 80 mm pod butem. Taka narta nigdy nie będzie łatwa w zmianie krawędzi. Natomiast dynamika Curv GT jest bardzo wysoka. To narta konstrukcyjnie porównywalna z gigantkami. Wiele osób w trakcie testów podkreślało agresywność nart. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Assassin Napisano 12 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2017 Nie szukam w takich nartach szybkość zmiany krawędzi z komórkowej slalomki, bo zdaję sobie sprawę z tego, że to niemożliwe, natomiast chodzi mi o łatwość zmiany krawędzi przez wykorzystanie samej energii oddawanej przez narty w fazie wyjścia ze skrętu (katapulta ze skrętu w skręt, a nie przerzucanie nart ze skrętu w skręt). Jeśli te narty spełniają to kryterium, to będą moimi następnymi na zmienne warunki. Dzięki za dotyczasowe informacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi