Gregorski Napisano 23 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 Witam wszystkich, w związku z tym, że sezon się kończy i zaczynają się wyprzedaże szukam ciekawego sprzętu dla siebie. Mam 25 lat 192cm wzrostu, 85kg wagi i oceniam się na 5-6/10 Na nartach jeździłem już jako dziecko przez kilka sezonów potem była przerwa, znów 2 sezony jazdy, przerwa i ostatni sezon dosyć często. Jeżdżę na stokach o różnych warunkach, lubie robić częste skręty lub ciągnąć długi łuk. Potrzebuje nowej, niewymagającej i uniwersalnej narty. Pod koniec tego sezonu chciałbym kupić narty w następny zaś buty. Budżet na narty to 1500zł. Zależy mi na nowych nartach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 23 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 Zła kolejność zakupów. Buty są najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorski Napisano 23 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 Zatem trzeba kupić komplet i mieć z głowy. Jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 23 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 Za mało o Tobie wiemy, jak jeździsz, co lubisz itd. itp. Jeździsz 5/6, a szukasz narty niewymagającej, trochę kupy sie nie trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 23 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 12 minutes ago, Gregorski said: Zatem trzeba kupić komplet i mieć z głowy. Jakieś propozycje? może najpierw wypełnij ankietę o sobie, polecam również obejrzeć poniższe filmy, dowiesz się coś więcej o różnych typach nart i będzie łątwiej ci określić czego szukasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorski Napisano 23 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 Jeżdżę na 5-6 w skali na 10 Także nie początkujący ale żaden porządny narciarz również ;] Dzięki za filmiki, na pewno obejrzę. Przy okazji bardzo chwalone są http://allegro.pl/head-i-supershape-magnum-prx-12-s-170cm-2016-i6710283099.html Ale nie wiem czy je zdołam wykorzystać? Pozderki! :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 23 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 Dobra narta w rozsądnej cenie. Nie zapomnij o butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorski Napisano 23 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 W jaką długość nart celować przy moich gabarytach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 23 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 7 minut temu, Gregorski napisał: W jaką długość nart celować przy moich gabarytach? http://allegro.pl/head-i-supershape-magnum-prx-12-s-170cm-2016-i6710283099.html Z powyższych 170cm jest za krótka. Koniecznie 177 cm . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorski Napisano 23 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 (edytowane) Obejrzałem film i sporo mi rozjaśnił, człowiek jeździ spory okres czasu na nartach a słabe pojęcie na czym jeździ posiada. Wywnioskowałem, że najlepszymi nartami dla mnie będą narty nieco elastyczne - allmountain lub allround, które będą wybaczać niektóre błędy i dadzą się fajnie kontrolować. http://allegro.pl/atomic-redster-xt-xt-10-177cm-2017-i6697164022.html Interesowały by mnie te narty w rozmiarze 170 lub 177, do tego potrzebowałbym butów o odpowiednim flexie. Myślę, że razem ułożymy zgrany komplet. Dzięki za dotychczasowe info jednak licze na dalsze Pozdrawiam Edytowane 23 Luty 2017 przez Gregorski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 Długość tylko 177 i więcej. Przy twoim wzroście buty twarde, powyżej 100 a nawet 120. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi