Annaa Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 Wczoraj po południu,postanowiliśmy wybrać się na krótką wycieczkę w nasze G.Sowie.Mariusz spakował sprzęt skitourowy, ja kijki,bo na razie skompletowałam tylko dwa.....Pojechaliśmy pod Wielką Sowę, do nieczynnej od 2011 roku stacji narciarskiej "Potoczek". Na szczęście czas stagnacji dla Potoczka dobiega końca,ponieważ nowy inwestor uzyskał w końcu pozytywną opinię środowiskową i ma pozwolenie na budowę wyciągu na Wielką Sowę.Budowa wyciągu(kanapy 4-os.) ma ruszyć w 2018r. Nartostrada ma być wyrównana i dwa razy szersza, a trasa zjazdu ok.1750m. Po drodze odwiedzamy Zagórze Śląskie,jedziemy dookoła Jeziora Lubachowskiego. Mijamy zaporę wodną. Amatorów świeżej rybki Kultową Fregatę Z Zagórza przez Michałkową i Glinno podjeżdżamy pod wyciąg Potoczek.Mam nadzieję,że te smutne obrazy znikną wreszcie sprzed oczu. Ruszamy w górę nartostradą. Spokojnym tempem suniemy wzdłuż starego wyciągu. Docieramy do stacji przesiadkowej, zima w pełni. Jedna kotwica tylko została...jakby co Mariusz przesiada się na trasę. Dotarliśmy na W.Sowę. Mariusz ściąga foki, ja śpiesznie schodzę już na dół...ściemnia się. Ten, co ma narty to ma fajnie. Wspominałam coś o świeżej rybce? Ania pozdrawia. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 Ania super wyprawa Wielka Sowa, to strasznie fajna Góra - lubię ją! Fotki robisz zawsze superanckie...ale z tej relacji - rewelacja! Gratuluję i dzięki za relację PS. Ta nowa kanapa, nowy ośrodek jak ruszy zdecydowanie jeszcze bardziej uatrakcyjni Góry Sowie - bardzo dobra informacja. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 36 minut temu, marboru napisał: PS. Ta nowa kanapa, nowy ośrodek jak ruszy zdecydowanie jeszcze bardziej uatrakcyjni Góry Sowie - bardzo dobra informacja. Ostatni raz w Potoczku jeździłem w 2010 lub 11. Naprawdę fajna trasa była, jeśli ją poszerzą to będzie wreszcie w promieniu 30 kilometrów godna stacja i alternatywa dla czeskich ośrodków. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 A gdzie była rybka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 20 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 4 godziny temu, marboru napisał: PS. Ta nowa kanapa, nowy ośrodek jak ruszy zdecydowanie jeszcze bardziej uatrakcyjni Góry Sowie - bardzo dobra informacja. Niech Potoczek rusza...bo żal patrzeć ...jak ten stok się marnuje. a tak było łooo,hohoho!-dawno temu. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 20 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 4 minuty temu, MarioJ napisał: A gdzie była rybka ? "Cicha Woda" w Lasocinie-koło Rościszowa.(Pieszyce) Mariusz mnie zaprosił....Łałłłł marny z niego pasjonat ryb. ...za to frytki ze smakiem zjadł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 Fajna relacja i piękne zdjęcia. Lubię odwiedzać byłe stacje, bo zazwyczaj fajnie można tam zjechać. Szkoda tylko, że od jutra mocny opad deszczu i pewnie będzie mocne spustoszenie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 20 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 7 minut temu, johnny_narciarz napisał: Fajna relacja i piękne zdjęcia. Lubię odwiedzać byłe stacje, bo zazwyczaj fajnie można tam zjechać. Szkoda tylko, że od jutra mocny opad deszczu i pewnie będzie mocne spustoszenie... Dzięki Johnny. U nas leje i wieje. Do zobaczenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 1 godzinę temu, Annaa napisał: "Cicha Woda" w Lasocinie-koło Rościszowa.(Pieszyce) Mariusz mnie zaprosił....Łałłłł marny z niego pasjonat ryb. ...za to frytki ze smakiem zjadł. Fajna knajpka, chyba byłem tam raz. A na Wielkiej Sowie też udało mi się zjeżdżać pod koniec epoki tego orczyka. Wspaniałe wspomnienia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 20 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 2 minuty temu, MarioJ napisał: Fajna knajpka, chyba byłem tam raz. A na Wielkiej Sowie też udało mi się zjeżdżać pod koniec epoki tego orczyka. Wspaniałe wspomnienia. Knajpka ma rozmach...bo rozrasta się...Ma bazę noclegową...jest w fazie rozbudowy..Przyjemne miejsce. Mariusz trzyma w rękach elektronicznego powiadamiacza .Czerwone ledy śmigają wesoło dookoła powiadamiacza który w dodatku wibruje, to oznacza,że pora odebrać posiłek! . Nie ma już darcia się przez mikrofon....ZAMÓWIENIE 34 PROSZĘ ODBRAĆ! ..... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 Echh żal d ściaska za tę Sowę... Taki stok zmarnowac... ;-( 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 21 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2017 Okolice to nie tylko narty. Rosciszow ma wielu fanów wśród automobilistow. Oj, pojechaloby się i na nartach i 5,4,3,2,1,go! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 21 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2017 26 minut temu, MOSTOSTAL napisał: Echh żal d ściaska za tę Sowę... Taki stok zmarnowac... ;-( Wpadaj i zobacz co się dzieje....od..np.lipca 2016. To Bacówka. resztki ratraka domki Myślisz ,że Mnie to nie boli? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 21 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2017 3 minuty temu, Bumer napisał: Okolice to nie tylko narty. Rosciszow ma wielu fanów wśród automobilistow. Oj, pojechaloby się i na nartach i 5,4,3,2,1,go! Ech te rajdy pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi