paolomario Napisano 17 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2017 (edytowane) 53 minutes ago, hupon said: masa jedzie. Też kibicuję Beat'owi Feuz'owi @marboru super relacja, kolejna... I jak tu podjąć decyzje odnośnie przyszłorocznych eskapad??? Edytowane 17 Marzec 2017 przez paolomario 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 17 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2017 59 minut temu, hupon napisał: Ja miałem 105,6 km/h ( zacytuję Czecha, który zjechał przede mną i miał poniżej 100 - "bo vyste mel velkou masu" ), nie zapomnę jego smutnej miny, ale powiedział prawdę - masa jedzie. Masa budzi respekt! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 18 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2017 7 godzin temu, paolomario napisał: @marboru super relacja, kolejna... I jak tu podjąć decyzje odnośnie przyszłorocznych eskapad??? Dolomity, to punkt obowiązkowy a terenów narciarskich full. Warto tu przyjechać nawet nie tylko jeden raz. @leitner noga niestety boli trochę dobrze, że medykamenty są i twarda orteza - dzisiaj tylko cztery godziny nart. Dam radę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 19 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2017 3 Zinnen Dolomites Piotrek z Ekipą odjechali w stronę Polski, a my z Paulą pobudka przed 6, szybkie pakowanie i również jazda w stronę Ojczyzny - z tym, że jeszcze postój i jazda na nartach do 13 w nieznanym nam dotąd ośrodku narciarskim 3 Zinnen Dolomites. http://www.skionline.pl/stacje/wlochy-poludniowy-tyrol-alta-pusteria-hochpustertal,osrodek,612.html Niestety u mnie lewa noga w sztywnej ortezie po upadku, od samego rana niestety ból kolana i brak siły w nodze. Środki przeciwbólowe, przeciwzapalne - "nakolannik" i na stok. Jazda była delikatna z mojej strony i raczej zwiedzanie ON niż śmiganie jakie lubię. Na szczęście wszystko szczęśliwie się zakończyło i dzisiaj po powrocie do Polski, chociaż z nogą wszystko ok, to mogę powiedzieć, że po 35 dniach na nartach zakończyłem sezon 2016/17. Wracając do relacji... ...przed ośrodkiem narciarskim jesteśmy zaraz po 8 i załapujemy się od razu na gondolę Dlaczego - wtapiamy się w tłum zawodników - w sobotę na Helm Monte Elmo odbywały się zawody. Mimo, że tutejsze trasy nie są położone wysoko - warunki jakie zastajemy z samego rana są rewelacyjne - takie jak lubię: strzelający pod nartami sztruks Twardo i szybko. Pierwszych kilka zjazdów zaliczamy w pełnej samotności na stokach. Mimo, że widać zmianę pogody, to do godziny 13 było bardzo fajnie - błękit nieba i promienie słońca przebijały się przez chmury. W ośrodku trochę zmian - link ze Skionline nieco nieaktualny, bo oprócz dużej gondoli, gondoli małych jest 5 a nie jak na opisie ośrodka 3. Sztuki nówki: Trasy w ośrodku, to przede wszystkim wymagające czerwone i czarne... ...ehhh szkoda, że noga nie była sprawna. Widok z Stiergarten w stronę Alp... Mapa narciarska: Zjeżdżamy na północne stoki pod miejscowością Moso. Widok po lewej ręce taki: Nasz cel: A po drodze - cud malina trasa: Doskonale przygotowana i choć o południowej ekspozycji trzyma porządnie... Dół: I na samym dole połączenie dwóch gór i dwie stacje dolne szybkich gondoli: Postanawiamy kilka razy powtórzyć trasę dopóki znacznie temperatura nie wzrośnie. Jazda fantastyczna - ilość narciarzy praktycznie zerowa Eksplorujemy dalej. Dół kolejnej trasy, spod dolnej stacji gondoli wygląda tak: Początek tej trasy narciarskiej - to czarna ścianka WOW! Jeździ się tutaj nieziemsko, ponieważ o dziwo jest tutaj raczej naturalny śnieg - lodu zero. Twardo, równo a narta trzyma aż ta Lala Tutejsza śnieżna budowla dla dzieci: Jedziemy świetną czerwoną trasą w stronę miasteczka Moso. Wciągamy się na górę i... ...zaliczamy widoczną czarnulkę! Co za pochyłość - WOW. Do tej trasy jeszcze wrócę... Tutejsze widoczki w stronę Sexter Dolomiten: Obowiązkowe zdjęcie z uroczymi bałwanami Zaliczamy orczyki i trasy przy nich - najwyższe położone na północnych stokach pod Zeherem 2965 m npm. Widok w stronę tras południowych - przy trasach jak widać - zero śniegu naturalnego. Przy najbardziej położonym na wschód orczyku wydzielona trasa do ścigania Przenosimy się pod mega czarną - tu Paula ćwiczy śmig a ja jestem pod ogromnym wrażeniem tej ścianki. To najbardziej wymagający stok jaki odwiedziłem w tym sezonie. Wygląda to z bliska tak: Chodź ta pierwsza, zaliczona tego dnia czarna trasa, z góry wygląda również świetnie Zbliża się godzina 12sta - jemy pyszny makaron na stoku przy orczyku i bałwanach. Polecamy knajpkę! Zero ludzi, pysznie i tanio...ale to chyba zaleta małych ON i przedzieramy się z powrotem, w stronę auta. Robię fotkę miasteczka Moso: Kościółek: Wracamy na Helm "byczym" wyciągiem... Ostatni zjazd trasą 13... ...niesamowicie długa i piękna czerwona z domieszką czerni Z powyższego miejsca strzelony inny ośrodek, którego nie udało nam się tym razem odwiedzić Kronplatz Zoom optyczny aparatu X40 i takie oto zbliżenie: Kończymy jazdę a zawody nadal trwają... ...swoją drogą ciekawe, co to było? Ustawiona trybuna, scena z telebimem itd. Co to za ranga zawodów? Może ktoś z Kolegów zajmujący się mocniej sportem będzie wiedział? Trasa z bliska (czarna) - niestety zamknięta dla narciarzy rekreacyjnych w tym dniu. Widok ogólny wraz z trybuną i telebimem: To co znalazłem w necie, to z pewnością było to ściganie na poziomie FIS European Cup. Ostatni zjazd i żegnamy Dolomity... Już w Polsce, we własnym domu Niestety za oknem pogoda nie nastraja pozytywnie... ...ehhh byłoby pięknie mieszkać gdzieś w okolicach jakie odwiedziliśmy Podsumowując - wyjazd bomba!!!! Mimo, że okolice znałem dobrze ale udało mi się zaliczyć kilka nowych miejsc: Cortinę, Alpe di Siusi, 3 Zinnen Dolomites a przede wszystkim Lagazuoi. Materiału filmowego dużo... ...kiedy go obrobię i coś powstanie filmowego? Trudno mi cokolwiek obiecać. Z pewnością pojawi sięna forum i w tym wątku Na koniec chciałem podziękować Piotrowi, Hani, Ani i Michałowi - wyprawa w Dolomity bez Was, nie byłaby taka sama! Jesteście świetni i już tęsknię razem z Paulą za Wami. Dziękujemy za wspólną przygodę i do zobaczenia. Pozdrawiam marboru 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 19 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2017 Sztruks, sztruks i sztruks, niesamowite o 12,00. Jak im się to opłaca. Poza tym robisz najlepsze zdjęcia. No to do siego sezonu ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 19 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2017 Dzięki Marboru. Relacja jak zwykle pierwsza klasa. Zdjęcia, opisy... aż chce się jechać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 19 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2017 Fajnie się tu jeździło. Ja tez miałem typowo włoską, słoneczną pogodę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 19 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2017 No cóż, czas się odezwać Na początek WIIIIEEEEELLLLLKKKKKIE dzięki dla Mariusza i Pauli za to, że chciało im się zorganizować i przeprowadzić to przedsięwzięcie. Przygotowanie i znajomość terenu przez Mariusza pomogła nam zobaczyć rzeczy, których będąc tam sami byśmy nie zobaczyli. Jeszcze raz, Mariusz szacunek i wielkie dzięki od Ani, Halinki, Michaela i Janusza . Co do Włoch - bajka. Miejsce jest przecudne i wręcz bajkowe. Narciarsko, widokowo, jedzeniowo.........po prostu bomba. Relacji też pisać nie muszę i za to Mariusz drugi dzięks. Na koniec krótki filmik: Komentarz zbędny Po nas widać, że wyjazd udany. Tak było codziennie PS: Wszystkie ujęcia poza pierwszymi dwoma robione były gimbalem z gopro 3+ black. Gimbal jest fantastyczny. Pozdrawiam 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 19 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2017 Nie wiem co to "gimbal" ale mnie się podobało. Bjutiful!!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 19 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2017 @Piotr_67 Wow, łoł, wow Suuuper ujęcia! Gimbal robi robotę! Cyfrowa stabilizacja w Hero5 się chowa. Ujęcia z ręki czy z mocowania na kasku? Jak odczucia, gdy zamocowany na głowie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 20 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 7 godzin temu, paolomario napisał: @Piotr_67 Wow, łoł, wow Suuuper ujęcia! Gimbal robi robotę! Cyfrowa stabilizacja w Hero5 się chowa. Ujęcia z ręki czy z mocowania na kasku? Jak odczucia, gdy zamocowany na głowie? Wszystko z krótkiego kijka. Na kask nie zakładałem, nie było potrzeby. Żałuję tylko, że nie spróbowałem szelek. Działa to ustrojstwo jak widać bezbłędnie Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 Piotr szybki jesteś filmik już... WOW Dzięki. Co do wyjazdu, to cała przyjemność po naszej stronie. Jak to gadaliśmy na wyciągach: trasy słabe, jedzenie fatalne a pogoda do bani... ... a i jeszcze wyjazd za krótki Tak na serio - było wspaniale! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 20 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 1 godzinę temu, marboru napisał: Piotr szybki jesteś filmik już... WOW ............................ ... a i jeszcze wyjazd za krótki No musiałem, bo wiem, że u ciebie teraz z czasem krucho. Wiem też, że będziesz miał z czego wybierać do swojego filmiku więc czekam cierpliwie. To drugie zdanie z cytatu niestety jest znamienne. Tam to i 3 tygodnie jest za mało Jeden plus - trzeba powtórzyć Pozdrawiamy i lecz to kolano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 20 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 Trasa nr 13 i odnoga 13a jest świetna. Z rana super, po południu na dole robi się w tym włoskim wiosennym słoneczku miękka. Za to góra cały dzień w dobrym stanie. Fajny ośrodek, za Waszym pobytem powróciły wspomnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 20 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 19 godzin temu, marboru napisał: 3 Zinnen Dolomites Piotrek z Ekipą odjechali w stronę Polski, a my z Paulą pobudka przed 6, szybkie pakowanie i również jazda w stronę Ojczyzny - z tym, że jeszcze postój i jazda na nartach do 13 w nieznanym nam dotąd ośrodku narciarskim 3 Zinnen Dolomites. http://www.skionline.pl/stacje/wlochy-poludniowy-tyrol-alta-pusteria-hochpustertal,osrodek,612.html Miło, że wziąłeś po uwagę nasze sugestie! Widać, że było warto! "Zoom optyczny aparatu X40 i takie oto zbliżenie" Nooooo Mariusz! Tym zoomem to zadałeś szyku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melo7anthony Napisano 20 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 Takie pytanko do autora filmiku. Jaki gimbal został użyty? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 20 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 Na poprzednich stronach masz. Przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 20 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 33 minuty temu, melo7anthony napisał: Takie pytanko do autora filmiku. Jaki gimbal został użyty? Feiyu-tech FY-WG 3 axis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 11 godzin temu, Piotr_67 napisał: No musiałem, bo wiem, że u ciebie teraz z czasem krucho. Wiem też, że będziesz miał z czego wybierać do swojego filmiku więc czekam cierpliwie. To drugie zdanie z cytatu niestety jest znamienne. Tam to i 3 tygodnie jest za mało W planach są dwa filmiki Ale kiedy? Nie wiadomo... Wiesz, że mi długo schodzi. Oprócz kolejnego urazu kolana z Włoch przywiozłem anginę 5 godzin temu, Aressi napisał: Miło, że wziąłeś po uwagę nasze sugestie! Widać, że było warto! "Zoom optyczny aparatu X40 i takie oto zbliżenie" Nooooo Mariusz! Tym zoomem to zadałeś szyku!!! Aparat jest fajny, bo robi fajne zdjęcia, ma duży zoom i mieści się w kieszeni - malutki Szyku zadaję, bo jestem bardzo z zakupu zadowolony. Jeszcze raz za polecane miejsca... ...przydałoby się jeszcze kilka dni, by wszystkie odwiedzić a czas niestety mieliśmy ograniczony. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 20 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, marboru napisał: Aparat jest fajny, bo robi fajne zdjęcia Zdjęcia robi genialne, do tego stopnia mnie zaintrygowały że już wiem od marboru że to nie lustrzanka. Marboru jak wrzucasz zdjęcia na forum czy sam zmniejszasz je przed wrzuceniem? Moje ulubione i porównanie Edytowane 20 Marzec 2017 przez surfing 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 21 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2017 marboru, kolejny super wyjazd i kolejna zajefajna fotorelacja. Jak Ty to robisz, ze w sezonie jesteś 35 dni na nartach??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 21 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2017 2 godziny temu, wojgoc napisał: marboru, kolejny super wyjazd i kolejna zajefajna fotorelacja. Jak Ty to robisz, ze w sezonie jesteś 35 dni na nartach??? Wystarczy bardzo chcieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 21 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2017 Piękne miejsca, piękne zdjęcia, piękna pogoda, piękny warun - czego chcieć więcej? Super relacja! Żal w sercu, że w tym roku nie mogłem pojechać. Oby przyszły był bardziej łaskawy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 21 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2017 56 minut temu, johnny_narciarz napisał: Piękne miejsca, piękne zdjęcia, piękna pogoda, piękny warun - czego chcieć więcej? Super relacja! Żal w sercu, że w tym roku nie mogłem pojechać. Oby przyszły był bardziej łaskawy. I tu się johnny_narciarz całkowicie i definitywnie z Tobą zgadzam! Może w następnym roku pojedziemy! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 21 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2017 58 minut temu, johnny_narciarz napisał: Piękne miejsca, piękne zdjęcia, piękna pogoda, piękny warun - czego chcieć więcej? Super relacja! Żal w sercu, że w tym roku nie mogłem pojechać. Oby przyszły był bardziej łaskawy. Maćku, na przyszły sezon fajnie by było powtórzyć spotkanie jak w Zillertal gdy się z Wami poznałem. Bylo by naprawdę super i mam wielką nadzieję że do tego dojdzie. To już nie długo więc lepiej planować na zaś ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi