Góral spod Skrzycznego Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Piękne, bajkowe zdjęcia i Piotr w goglach i ty z kuflem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 O ja pier... tam jest przepięknie !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Fantastyczne widoki!!! Niektóre rzeczywiście nieziemskie! Narciarsko też fantastycznie!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Hmm co tu napisać Dolomity mają coś w sobie bez dwóch zdań,piknie Zróbcie za mnie po śladzie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Traski piękne. Można by się tam trochę poganiać. No i jak zwykle, Marboru guru od pogody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Mariusz, a plany na 6 dzień macie? Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś to zerknij tu: Alta Pusteria Ośrodek, który zawsze był interesujący, teraz odpowiednio doinwestowany, z nowoczesną infrastrukturą może być kuszącą propozycją. A przecież nie jesteście daleko! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Potęga "ciasteczek", albo przypadek, że mi pod częścią sportową relacje z Dolomitów wyskoczyły: http://nanarty.sport.pl/narty/1,110149,21392719,zjechac-trasa-pucharu-swiata-a-nawet-trzema-wideo.html#BoxSportCz Deja vu normalnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Cholera, przez te obowiązki się zapuszczam Poza szybkością netu wyjazd bombowy. Pisał nie będę bo czasu brak , zdjęcia mówią same za siebie. Pozdrawiam wszystkich. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 20 minutes ago, Piotr_67 said: , zdjęcia mówią same za siebie. Ja ciekawy jestem filmików i testu gimbala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Mariusz, dzięki za foto wyciągów Piotr, Mariusz, widoki macie świetne (w końcu w każdych górach jest pięknie), ale możecie napisać chociaż dwa słowa o warunkach narciarskich (miękko/twardo, zimno/ciepło, przetarcia itd.)? Bo widoki są... i będą, ale warun jest zmienny Wiadomo, że rano jest sztruks, ale podejrzewam, że jest on dokładnie taki sam jak przy dobrej pogodzie w Kazimierzu lub w Szczyrku Chodzi mi o ogólne warunki a nie poszczególnie na każdej trasie, bo wiadomo, że tego jest za dużo i nie sposób zapamiętać dokładnie każdą trasę. Tylko proszę nie odbierzcie mojego komentarza jako krytyki, tylko jako spostrzeżenie kogoś, kto po takiej relacji chciałby wiedzieć jak najwięcej o trasach w ośrodku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 14 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 6 godzin temu, leitner napisał: ...Mariusz, widoki macie świetne (w końcu w każdych górach jest pięknie), ale możecie napisać chociaż dwa słowa o warunkach narciarskich (miękko/twardo, zimno/ciepło, przetarcia itd.)? Bo widoki są... i będą, ale warun jest zmienny Marcin warunki są doskonałe. Temp. -5 rano a potem +. Mimo zmian temperatury 95 procent tras do godziny 15 jest w stanie takim jak w Szczyrku o godzinie 9:30. Twardo ale śnieg naturalny i trzyma doskonale krawędzie. Stoki o południowej ekspozycji miękkie ale bez tragedii - wręcz jestem zaskoczony, że nie ma dewastacji. Co tu dużo gadać, to narciarski raj 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 14 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 Marboru...serca nie masz...Tutaj ludzie w pracy siedzą, a Ty z takimi zdjęciami wyskakujesz! Bawcie się dobrze i korzystajcie. Strasznie Wam "zazdraszczam"! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 14 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 Cortina d'Ampezzo Kolejny dzień... ...wiem. Znęcam się wiem. Dzisiaj fotek nie będzie dużo, bo to był dzień filmowy Nagrań i ujęć masa - zobaczymy co z tego wyjdzie, tym bardziej, że muzyki jeszcze do klipu nie mam. Opisywać ośrodka nie będę w szczegółach - ogólnie byliśmy po stronie sławnej "pucharówki" - tutaj można wyróżnić dwa miejsca: pierwsze, "lodowcowe" po wjechaniu dwoma gondolami do góry. Tutaj kilka tras i trzy wolne krzesła - warunki? Fantastyczne! Druga część - dużo niższa i miękka od godziny 13. Bardzo ciekawa - położona w lesie... no i tutaj sławna trasa pucharu świata. Początek dnia - zamiast trafić pod wyciąg trafiliśmy od lodowisko olimpijskie W górę jedziemy takim oto wagonem... ...w dole słynne miasteczko. A jedzie się tym ustrojstwem tak... Warunki narciarskie... Jazda w tym miejscu do końca dnia - twardo, równo, świetnie! Słoneczko i cudowne widoki. Szusik w takich okolicznościach? Jak to Piotr mówi na tym wyjeździe często: gdzieś Ty mnie zabrał... słabo, warunki kiepskie, tłumy, masakra Kolejna traska... j Czarnuszek: ...czarnuszek ciąg dalszy: Dolomity: Początek pucharówki: Od góry wygląda to tak: Ścianka nie jest duża ale robi wrażenie wizualne Marboru i Paula: Na krzesełku "Lewa" strona ośrodka i widok na trasy z gondoli: Cortina jest boska i mam nadzieję, że jak złożę i Piotr złoży filmiki, to będzie to widać Pozdrowienia od ekipy! marboru 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 14 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 No Włosko i Bosko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 14 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 4 minuty temu, marboru napisał: Tym zdjęciem przekonałeś mnie, czym się różnią Alpy od naszych gór. Podoba mi się, że obok nowoczesnych kolei są takie, które mają już swoje lata. Na zdjęciach wygląda to cudownie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 A mnie tym: To jest to co tygryski lubią najbardziej Pozdrawiam PS. qrna muszę tam się wybrać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjay86 Napisano 14 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 Dnia 11.03.2017 o 19:58, marboru napisał: Jeden z pierwszych, większych ośrodków z drogi - prawdopodobnie już nieczynny. Przetopione trasy... ...ktoś zgadnie gdzie to, co to za trasa? Lienz- trasa pucharowa GS dla Pań, zazwyczaj w grudniu były tam zawody Kolejna trasa i wyciąg narciarski - tym razem po prawej ręce i stok południowy. Ktoś zgadnie, co to za miejsce? Sillan? mega zazdroszcze wyjazdu uwielbiam Południowy Tyrol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 14 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 Nudno trochę, nic się nie dzieje, cudowne widoki, warun super, na trasach pustki, piękna pogoda... aaa też tak chcę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 15 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 Dzisiaj znowu będą nudy, na niebie nawet chmurki... ...na dodatek te tutejsze ptaki. Drą kopary, że spać nie można Wiosna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 Dnia Monday, March 13, 2017 o 01:30, marboru napisał: Alta Badia: Myślałem, że to Marcel zmienił Atomy na Salomony. A góry prześliczne! Pozdrawiam całą drużynę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 15 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 Wielka Pętla- Sella Ronda (kolor zielony), a przede wszystkim kilka tras Colfosco. Kolejny dzień i punkt obowiązkowy - pętla wokół Sella Group. Ze względu na układ tras względem północy - wybraliśmy kolor zielony... pomarańczowy robiłem ostatnio z Johnnym Narciarzem i ekipom z innego wyjazdu. Wystartowaliśmy z miejscowości Colfosco (parking na cały dzień 4 EUR) nie bez przyczyny - w tej miejscowości jest dwie gondole, krzesło i orczyk - kilka tras, które zawsze pomijałem będąc w okolicy. To był strzał w dziesiątkę ponieważ tutejsze trasy są wspaniałe! Oczywiście dzisiaj był też gimbol dzień i nagrywanie filmików więc zdjęć niewiele - wielkość ustrojstwa w porównaniu do zwykłego statywu, ręki, czy kija - olbrzymia. No ale może zacznę od zdjęć i opisów - towarzystwo czeka z kartami. Start: Poranek był piękny - kolory, widoki, niebo... ...cudny poranek! Wjazd krzesłem, zjazd i na gondolę. Jesteśmy na miejscu a okoliczności przyrody - przepiękne! Różowe portki pięknie się komponują w okoliczną przyrodę Trasa "pod krzesłem": I widoczek: Zaliczone kilka przejazdów i udajemy się na zielony kolor pętli - okolice Val Gardeny: A z drugiej strony wiosna: Fotogeniczne miejsce Popełniamy tutaj grupowe zdjęcie! Zjeżdżamy do miasteczka, wciągamy się na górę i zaliczamy sławnego Saslonga Widok z krzesła: I druga strona na której odbywają się zawody PŚ: Przebijamy się w stronę Campitello: Tutaj i w Canazei sporo ludzi, więc przemykamy szybko. Niespodzianka - niebo się zachmurzyło... ...ale tylko do Arabby tak wyglądało. Po drodze strzelam jeszcze dziwny budynek wysoko w górach: Czym bliżej Corvary, tym niebo bardziej błękitne - trasy północne tego przejazdu twarde i szybkie. Widoczek... jak tu nie robić zdjęć jak okolica wygląda tak: Docieramy z powrotem do Colfosco ok 13:30 i jemy pyszną pizzę. Widoczek na czarną trasę z knajpy - tutaj różowe portki ćwiczą śmigi, czy jakieś inne wygibasy Kończymy dzień z przebiegiem wg Endomondo 105 km Jutro gdzie? Jeszcze ostatecznie nie zapadła decyzja. Pozdrowienia od wszystkich marboru z Ekipom 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 11 minut temu, marboru napisał: pomarańczowy robiłem ostatnio z Johnnym Narciarzem Pamiętam to jak dziś! Niektóre miejsca na zdjęciach też. Słuszna decyzja z tym kolorem zielonym - niby ta sama trasa, ale w innej odsłonie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 Super wyjazd Sasslong robiliście do samego dołu, czy tylko kawałek z kanapą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 (edytowane) Co ja ci mam napisać, znęcasz sie nade mną. Pozwolę sobie zatem na okruch złośliwości, jako magistra denerwuje mnie nieco pisownia słowa "z ekipom". Edytowane 15 Marzec 2017 przez Góral spod Skrzycznego 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 oj tam oj tam "polska język, ciężka język" daj człowiekowi spokój jest na nartach... luz... wolność... a Ty mu tu będziesz z ortografią... nie ładnie... nawet bardzo... czy nie? PS. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi