artix Napisano 11 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 Będziecie się wspinać czy wędrować? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 11 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 Wiosennie ,gdzie śnieg Gradki Piotrze,przed Mariuszem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 11 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 (edytowane) Dzień pierwszy - podróż do. Dotarliśmy na miejsce. Podróż przebiegła bez problemów. Jechaliśmy przez Graz, Villach i szybko do celu. Pogoda - słoneczko i +11. Klika fotek z podróży poniżej. Z autobany Radość z podróży na narty Jeden z pierwszych, większych ośrodków z drogi - prawdopodobnie już nieczynny. Przetopione trasy... ...ktoś zgadnie gdzie to, co to za trasa? Nudy z długiej podróży urozmaicały fotki otoczenia - tym razem, to nie ja bawiłem się aparatem... Piękny widoczek Dwóch lotników Przydrożny zamek... Kolejna trasa i wyciąg narciarski - tym razem po prawej ręce i stok południowy. Ktoś zgadnie, co to za miejsce? Kolejny ośrodek jest zbyt znany by zadawać zagadki. Kronplatz - widok z jeziorem: We włoskich dolinach po pierwsze jest już zielono, po drugie zaczyna swojsko pachnieć... Docieramy do Badii ok godziny 15. Miasteczko urocze W tle trasa pucharowa. Nocujemy pod Monte Cavallo 2907 m npm... ...czyli pod piaskowym klocem. Na zbliżeniu widać kawałek trasy... ...poniżej będzie widać cały masyw i końcówkę narciarską z tego miejsca. Ostatni raz jak tu byłem, to na tej trasie razem z Johnnym Narciarzem kończyliśmy nasz wspólny pobyt we Włoszech. Maciek - pamiętasz? Ile to lat temu było? Zatem zaczynamy jutro jazdę w Badii... ...rozgrzewka i rekonesans. Gdzie nas narty zaniosą? Jutro się okaże. Oczywiście już w pierwszy dzień nie mogło zabraknąć... ? Bombardino. Kwaterkę mamy bombową...a w narciarni taki oto plakat Wieczorek - to biesiada z Piotrem i towarzystwem i Polaków rozmowy... ...jest pięknie! Jutro narty dzień pierwszy PS. Internet masakra - wgrywanie zdjęć dwie godziny... Wracam do stołu i... ...pozdrawiam marboru Edytowane 11 Marzec 2017 przez marboru 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antek Napisano 11 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 Śniegu nie ma w Dolomitach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 11 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 trochę pechowo trafiliście, patrząc na to co dzieje się w niektórych rejonach Alp, ale i tak Wam zazdroszcze. Dobrej zabawy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 11 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 Ale na trasach jest good 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 11 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 3 minuty temu, marcinn napisał: Ale na trasach jest good a jaki warun na rohaczah! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 11 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 Nie wie ,jestem w Andorze Ps.Dobry metr śniega i lampa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 11 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 4 godziny temu, Piotr_67 napisał: Już na miejscu. Dojazd bez większych problemów. Ważne, że byłem szybszy Pozdrawiam I tego się trzymaj. Jutro o 7-mej koło gondoli...ale by się Mariusz zdziwił,co?. A tak z powagą...bawcie się mega i pozdrawiam Was serdecznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 11 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć udanego tygodnia i super pogody dla całej ekipy. Moja nastoletnia córka w dwóch słowach określa marcowe nartowanie w Dolomitach -,, raj na ziemi"A ma do tego miejsca szczególny sentyment, bo to właśnie w Alta Badia przed dziesięciu laty rozpoczęła swoją prawdziwą przygodę z nartami.ps. Pamiętajcie o Lagazoui bo warto i wypad na Marmolade zaplanujcie na dzień z 100% pogodą. Bawcie się dobrze[emoji961]PozdrawiamPaweł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 11 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 Ech, fajne wspomnienia... Nie ukrywam, że mam trochu doła... Bawcie się dobrze i czekam na relację! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 11 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 A ja myślałem Pablo że z 10 lat wstecz był wasz miodowy miesiąc w Badi Ps.A uczestnikom wyjazdu wszystkiego dobrego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 11 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 A ja myślałem Pablo że z 10 lat wstecz był wasz miodowy miesiąc [emoji3] w Badi Ps.A uczestnikom wyjazdu wszystkiego dobrego [emoji4] No, fajnie by było, a lata lecą i panna już coraz większa.PozdrawiamPaweł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 12 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 (edytowane) Rano -5, na niebie zero chmur. Pora wstawać Jest super... ...tylko szkoda, że nas, forumowych nie jest więcej. Było by dużo lepiej Edytowane 12 Marzec 2017 przez marboru 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 12 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 No panowie do roboty Zmiana warty narciarskiej Ja śniadanko i kierunek Barcelona 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 12 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 5 godzin temu, marboru napisał: Rano -5, na niebie zero chmur. Pora wstawać Jest super... ...tylko szkoda, że nas, forumowych nie jest więcej. Było by dużo lepiej bawcie się dobrze i czekam na super fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuptuś Napisano 12 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 16 godzin temu, gregor_g4 napisał: trochę pechowo trafiliście, patrząc na to co dzieje się w niektórych rejonach Alp, ale i tak Wam zazdroszcze. Dobrej zabawy Trafili bardzo dobrze. Dzisiaj wróciłem i śniegu full. Poniżej zdjęcie z okolic masywu Sella. Och zazdroszczę Marboru i ekipie i czekam na super relację. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 12 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 Dzień drugi - rekonesans w Alta Badii Dużo nie będę pisał - przy stole siedzimy...a poza tym fotki myślę, że przemówią do Was Poranek: Pierwszy zjazd i widoczek... Po lewej stronie Marmolada: Przebijamy się w stronę Arabby: Męskie krzesło No i widoczek miasteczka... ...Maciek pamiętasz tutaj snowpark? Przebijamy się dalej... ...po gondoli pora na krzesło wolne, dwu osobowe ale prowadzące pod mega kloce: I zbliżenie u góry: Widoczek z Marmoladą i kościółkiem: Kwintesencja Dolomitów:.. Czarna z widoczkiem... Modelka wśród skał Arabba z oddali... ...i wyciąg z bliska: Zaduma Klimacik z Marmoladą w tle... Ruszamy? Coś dla Marcina - stare krzesło Ostatnie trzy fotki... ...gdzie pierwsza to poranek: 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 13 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Szybkość internetu przeraża... ...dodawanie fotek miażdży. Jest godzina 1:17 a ja kończę relację - całe szczęście, że kompletnie się nie wysypała, a tylko trzy ostatnie zdjęcia nie zdążyły wgrać - za to będzie bonus i wgram jedną więcej Od jutra najpierw mocne obcinanie jakości zdjęć i zmniejszanie ich wielkości, dopiero pisanie. Ostatnie obrazy z dnia już wczorajszego... Alta Badia: Wesoła ekipa: Jeden z ostatnich zjazdów: Na dzisiaj zaplanowaliśmy jazdę w Arabbie i na Marmoladzie Pozdrowienia od wszystkich marboru 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Ładnie tam choć śniegu niewiele W jakiej miejscowości nocujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Góry są?! Są! Słońce jest?! Jest! A i śnieg tam gdzie ma być to też jest! Humory jak widać dopisują więc czego chcieć więcej? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 10 godzin temu, marboru napisał: Maciek pamiętasz tutaj snowpark? Tak tak, pamiętam. To były nasze ostatnie chwile w Dolomitach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Super, jak zwykle słońce, jak zwykle fajne miejsca, jak zwykle wyjeździcie się na maksa. Dzięki za relacje na bieżąco, człowiek widzi co traci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 13 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 (edytowane) Narciarski dzień drugi - Część 1 - Marmolada. Ponieważ towarzysko się opuszczam pisząc, selekcjonując fotki - to opisów nie będzie dużo z kolejnego dnia na nartach w Dolomitach. Dzisiaj zaliczyliśmy lodowiec Marmolada i malutki ośrodek narciarski Ciampac, który od niedawna połączony jest z karuzelą. Myślę, że zdjęcia i krótkie opisy będą wymowne... Zaczęliśmy dzisiejszy dzień - tak: Ktoś pisał, że śniegu mało w Dolomitach... ...nic mylnego - popatrzcie uważnie na wszystkie fotki Brak śniegu jedynie na nasłonecznionych, południowych ekspozycjach. Kocham Arabbę Nie tylko zresztą... Przypadkowo strzelony narciarz w drodze na Marmoladę: Trasy o poranku nartą nie ruszone... Arabba Ktoś ma jeszcze wątpliwości jeśli chodzi o ilość śniegu? Kolejna fotka dla Marcina wielbiciela starych wyciągów: Kawałek czarnej trasy w drodze... Tam jedziemy - Marmolada w całej odsłonie Widok z tarasu widokowego na lodowcu: Wszędzie góry... Klasyczny widok z Dżempera... Początek trasy narciarskiej: ...jej połowa: ...końcówka: Ekipa w drodze No to na Ciampac Z bliska i z klocami Marboru: CDN Edytowane 13 Marzec 2017 przez marboru 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 13 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Część 2 - Ciampac. Wielkie gondole we Włoszech są super szybkie! Zaczynamy od przerwy - pysznej pizzy i bułki "Franczesko" Pić się chce, humory dopisują - w tle Ciampac. Zaliczamy najdłuższą trasę w ośrodku... Po skałach - trasa przechodzi do lasu. Ponieważ ekspozycja jest południowa - płynie... Piotr: Śpieszymy się - fotek robię sporo...ale najwięcej z gondoli. Dlaczego? Dlatego... Nowa gondola, która połączyła Ciampac z karuzelą... Czas nas goni i na Endomondo wynik ponad 90 km... ...ale jak tu się nie zatrzymać? Absolutnie nieziemski widok... Koniec cudownego dnia... ...jesteśmy zadowoleni Paula poznała na Ciampacu nowego kolegę Fantastyczne, wiosenne narty! Pozdrowienia od wszystkich marboru 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi