krispo Napisano 8 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2017 (edytowane) Witam szanowne Koleżanki narciarki i szanownych Kolegów narciarzy. Jestem nowym na tym forum. Pojawiłem się tutaj bo mam dylemat z wyborem nart. Od 8 lat jeżdżę na Atomicach SL12 długośc 160 cm. Zdecydowałem się na wymianę nart. W kręgu moich zainteresowań są dwa modele. Atomic Doubledeck 3 SL długość albo 165 albo 170 i Head Supershape iSpeed długość 163 albo 170. Oba modele tego roczne. Jeżdże dobrze lubie posmigac na krawędziach. SL12 wchodzą w zakrety jak po szynach. Moje "parametry" to: wzrost 177cm, waga 120 kg jak wspomniałem oceniam ze jezdze dobrze. Ktoś może podpowie poradzi jaki model wybrać i jaka długość? Dzięki wielkie. Edytowane 8 Luty 2017 przez krispo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krispo Napisano 8 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2017 58 minut temu, krispo napisał: Witam szanowne Koleżanki narciarki i szanownych Kolegów narciarzy. Jestem nowym na tym forum. Pojawiłem się tutaj bo mam dylemat z wyborem nart. Od 8 lat jeżdżę na Atomicach SL12 długośc 160 cm. Zdecydowałem się na wymianę nart. W kręgu moich zainteresowań są dwa modele. Atomic Doubledeck 3 SL długość albo 165 albo 170 i Head Supershape iSpeed długość 163 albo 170. Oba modele tego roczne. Jeżdże dobrze lubie posmigac na krawędziach. SL12 wchodzą w zakrety jak po szynach. Moje "parametry" to: wzrost 177cm, waga 120 kg wiek 40 lat. jak wspomniałem oceniam ze jezdze dobrze. Ktoś może podpowie poradzi jaki model wybrać i jaka długość? Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krono Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Witam. Trochę dziwnie typujesz narty - slalomka i allrounder (szybki jak nazwa na to wskazuje) ?? To dwa różne światy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Dwa różne światy gdy się weźmie pod uwagę nazewnictwo. Gdy się na nich jeździ różnice gdzieś giną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 (edytowane) Dokładnie tak jak pisze @Bumer Ja na Twoim miejscu kupił bym obie (bo obie są rewelka) i dorzucił jeszcze K2 Rictory 90. I żyć nie umierać... żadne warunki Cię nie zaskoczą. Edytowane 9 Luty 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krono Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 3 minuty temu, Bumer napisał: Dwa różne światy gdy się weźmie pod uwagę nazewnictwo. Gdy się na nich jeździ różnice gdzieś giną. W sumie masz rację. Jeżdżąc dobrze giną różnice między jakimikolwiek nartami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esi70 Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Zakupiłem w tym roku Atomica doubledeck 3.0 16/17 ,serwis zerowy ręczny,byłem na niej tydzień w Austrii, moja waga 100 kg,powiem tak najlepsza slalomka jaką miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi