Gerald Napisano 28 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 2 godziny temu, Mati1981 napisał: Ludzi bywa dużo, zależy od pogody i pory roku, w weekendy w lecie pewnie mnóstwo. W zimie frekwencja nieco mniejsza, ale jazda na wyciągu bez kolejek. Jak mają grupę to jeździ z 15, 20 osób i tyle Także ja poturowałem na Klimczok w lutym x3 specjalnie żeby sobie trochę pojeździć na wyciągu i przypomnieć właśnie wspomnienia z dzieciństwa... muszę się tam kiedyś wybrać :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 28 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 tu jest filmik z Klimczoka https://www.youtube.com/watch?v=YIaXW3jEGUA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 29 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2018 (edytowane) Dnia 28.03.2018 o 06:59, johnny_narciarz napisał: Klimczok działa, jeśli zbierze się grupa. Ja jeździłem w zeszłym roku Klimczok , ,,Bielski lodowiec" czasami kończył sezon 01 maja, kolejki do orczyka bywały do 0,5 godz., karneciki dziurkowane Znalazłem zdjęcie w stylu @johnny_narciarz z 01.05.1992r. , w lewym górnym rogu widać czynny talerzyk. Edytowane 29 Marzec 2018 przez surfing 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2018 18 minut temu, surfing napisał: Znalazłem zdjęcie w stylu @johnny_narciarz z 01.05.1992r. , w lewym górnym rogu widać czynny talerzyk. Rewelacja! Gdyby tak tej wiosny długo działali, na pewno bym tam dotarł! Niestety, już teraz słabo tam ze śniegiem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 29 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2018 (edytowane) Klimczok miał swój mikroklimat dzięki ścianie lasu od zachodu, stary las wywiewał śnieg i na polanie tworzyły się zaspy, często 2-3 metrowe- prawie jak kopce z lanc :). Las się jeszcze trzyma na dole, górę niestety wywiewa. Edytowane 29 Marzec 2018 przez surfing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 29 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2018 7 minut temu, surfing napisał: Klimczok miał swój mikroklimat dzięki ścianie lasu od zachodu, stary las wywiewał śnieg i na polanie tworzyły się zaspy, często 2-3 metrowe- prawie jak kopce z lanc :). Las się jeszcze trzyma na dole, górę niestety wywiewa. A co z sąsiednią Błatnią? Tam ponoć też kiedyś był wyciąg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 29 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2018 Błatnia tam była wyrwirączka czynna do 2000r.? Szyndzielnia 2010 zdjęcia @johnny_narciarz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 24 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2019 Wiecie coś o pienińskim wyciągu Pod Durbaszką? W internecie nic prawie nie ma. Widziałem dzisiaj, wyciąg stoi i chyba ma się dość dobrze jak na dość stary orczyk. Zarośnięty nie jest. Sama trasa ładnie wykoszona. Pewnie przez miejscowe owce😁. Nie mam pojęcia czy jest jeszcze czynny ale chyba jest to prawdopodobne. Jak ktoś coś wie to piszcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi