Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Stacje Narciarskie "widma"

leitner

Rekomendowane odpowiedzi

c.d. Świeradowiec (z nadzieją na "reaktywację"), Łabski Szczyt, Kowary, Szczyrk-Zapalenica, Szczyrk-Kaimówka, Szczyrk - talerzyk kawałek za Soliskiem, Laliki, Rycerka Dolna, Koniaków-Szańce, Koniaków-Szus, Poronin (z nadzieją na "reaktywację"), Kotelnica (wschodni stok Gubałówki)...

Na Słowacji: Plejsy, Kojsovska Hola, wspomniana Turecka, Zuberec-Brestova (w drodze na Rohace) + sporo mniejszych.

• Like 2

c.d. Wisła-Kozińce, Wisła-Kiczory (oba całkiem niezłe), Wisła-Pasieki, Wisła-Partecznik (niekiedy chyba działa) i talerzyk kilkaset metrów powyżej (obok bodajże Willi Piechniczka), Brenna Leśnica-Malinka, Rabka-Maciejowa, Mszana Dolna... co nieco jeszcze pamiętam z dawnych przewodników. 

• Like 1

• 4 months later...

Kolejny stacja, tym razem na Słowacji zbankrutowała. To Drienica k. Sabinowa. Bywałem tam, ale niezbyt często. Najdziwniejsze, że upadła po raz wtóry, wkrótce po reaktywacji, a prywatni inwestorzy utopili 2 mln euro. Szczegóły możecie poczytać na stronie Topky.sk

Edytowane przez lski@interia.pl
  • Like 1
  • Sad 1

5 minut temu, lski@interia.pl napisał:

Kolejny stacja, tym razem na Słowacji zbankrutowała. To Drienica k. Sabinowa. Bywałem tam, ale niezbyt często. Najdziwniejsze, że upadła po raz wtóry, wkrótce po reaktywacji, a prywatni inwestorzy utopili 2 mln euro. Szczegóły możecie poczytać na stronie Topky.sk

Pisał o tym niedawno @Gerald

Chciałem się tam kiedyś wybrać, ale nie zdążyłem. 
Na Słowacji to powoli padają wszystkie mniejsze (często bardzo ciekawe) stacje.
Jeszcze trochę i zostaną tylko więksi gracze plus TMR... szkoda.

• Like 2

W dniu 16.06.2024 o 17:33, pawelb91 napisał:

Pisał o tym niedawno @Gerald

Chciałem się tam kiedyś wybrać, ale nie zdążyłem. 
Na Słowacji to powoli padają wszystkie mniejsze (często bardzo ciekawe) stacje.
Jeszcze trochę i zostaną tylko więksi gracze plus TMR... szkoda.

Wybierz się teraz,stacja jest ciekawa topograficznie,więc jadąc gdzieś na południe,warto zaglądnąć.To jakby 2 stacje,na dole Drienica,kilka POM,łatwe i naśnieżane trasy.Stamtąd szło długie krzesło,coś a la Laskowa na szczyt Łysa.Tam kilka nienaśnieżanych talerzyków.Szła też równolegle wąska,stroma droga,w zimie oblodzona,ale z 10 lat temu udało mi się wjechać tam starym quattro na kolcach,co wzbudziło na górze zdziwienie,bo wszyscy jechali krzesłem.Trzy lata temu wybrałem się latem,nawet mój rower 5500 watt się przed szczytem zagotował.Widziałem linę pociętą już na kawałki,więc myślałem,że to definitywny koniec.ale jak czytam,były jeszcze podrygi prywatnych inwestorów,którzy musieli nową linę kupić...

• 4 months later...