Tuptuś Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Czytając tyle fajnych relacji na forum i ja postanowiłem spróbować. Jeszcze w grudniu zapisałem się na kurs organizowany przez skiturowezakopane.pl i właśnie w ten weekend przyszedł czas próby. Szkolenie prowadził Jakub Brzosko - przewodnik tatrzański, ratownik TOPR, m.in. uczestnik mistrzostw świata w skialpiniźmie. Jednym słowem jak się uczyć to od najlepszych . Pierwszy dzień to podstawy: zakładanie fok, technika podejścia, nauka zakosów. W ramach ćwiczeń wycieczka na Halę Kondratową i tam ćwiczenia lawinowe. Na koniec przygotowanie sprzętu do zjazdu i sam zjazd do Kuźnic, początkowo przez las, a następnie nartostradą prowadzącą z Goryczkowej. Drugi dzień to wycieczka z Kuźnic na Karczmiska, 6,5 km do góry i 500 metrów w pionie, starą nartostradą z Hali Gąsienicowej. Spokojne tempo, podziwianie tatrzańskiej przyrody i dalsze doskonalenie techniki chodzenia. A powrót to zjazd tą samą drogą. Wrażenia: to inny sprzęt od zjazdowego, inne nartowanie wg. mnie trudniejsze, ale zarazem bliskie obcowanie z przyrodą, bez zgiełku, hałasu i stokowej muzy. Warto było. Pozdrawiam wszystkich skiturowców i do zobaczenia na szlakach . 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 brawo! fajnie się czyta jak nowe osoby się wciągają, ale tutaj bezapelacyjnie przy najlepszych widokach! okolice Kondratowej są piękne 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Pięknie !!! , witaj w klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuptuś Napisano 17 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 Dziękuję za przyjęcie do klubu i za motywację do kolejnej tury. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 Zwalniam swoje miejsce tej zimy na zjazd z Koziego z Majorem. Bierz się za mnie. ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuptuś Napisano 17 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 Z Koziego ? to jeszcze nie moja półka, niestety . Po wejściu na szczyt mogłoby się skończyć telefonem do TOPR-u 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 16 minut temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Zwalniam swoje miejsce tej zimy na zjazd z Koziego z Majorem. Bierz się za mnie. ? Darek Ty nie zwalniaj miejsca tylko się kuruj! a jak nie to góry były, są i będą, zimy jak widać również 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 Mam zalecone łóżko przez najbliższe 3 m-ce. Ale czemu by nie spróbować doczepić do niego płoz ze starych nart. ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matti82 Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 Fajna relacja. Tez przymierzam sie do wrzucenia czegoś na forum, tylko musze sie ogarnac z czasem. Witam stałych forumowiczów i pozdrawiam, Mateusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 7 minut temu, matti82 napisał: Fajna relacja. Tez przymierzam sie do wrzucenia czegoś na forum, tylko musze sie ogarnac z czasem. Witam stałych forumowiczów i pozdrawiam, Mateusz To ogarniaj się szybko z czasem i dawaj relację! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi