waldemort Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 Pytanie do bywalców Nauders. Czy jest to dobre miejsce dla osoby rozpoczynającej przygodę z nartami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 16 minut temu, waldemort napisał: Pytanie do bywalców Nauders. Czy jest to dobre miejsce dla osoby rozpoczynającej przygodę z nartami. Znam lepsze i bliżej położone.Jeśli mają to być Alpy to polecam Kitzbuehel - na dole są tam darmowe orczyki do nauki a dla lepiej jeżdżących normalne stoki wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 Znam lepsze i bliżej położone.Jeśli mają to być Alpy to polecam Kitzbuehel - na dole są tam darmowe orczyki do nauki a dla lepiej jeżdżących normalne stoki wyżej. Kolega pyta o Nauders, a nie o inne stacje w Austrii. Jeżeli tam jeździłeś, to proszę odpowiedz na pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 (edytowane) 16 minut temu, JC napisał: Kolega pyta o Nauders, a nie o inne stacje w Austrii. Jeżeli tam jeździłeś, to proszę odpowiedz na pytanie. Jeździłem i oczywiście nadaje się jak większość ośrodków również dla początkujących ,na samym dole znajduje się orczyk przy baaaardzo płaskiej trasie i nieduże poletko przy górnej stacji gondoli - pozostałe miejsca to już raczej dla lepiej jeżdżących - dlatego z moich doświadczeń podałem lepsze miejsce.Chciałem dobrze.... Edytowane 9 Marzec 2017 przez JurekByd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldemort Napisano 10 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2017 A co powiesz o niebieskiej trasie nr 2 przy krześle Zirmbah. Ta osoba początkująca jest po tygodniu nauki w Zillertalu na niebieskich trasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 10 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2017 18 godzin temu, waldemort napisał: Pytanie do bywalców Nauders. Czy jest to dobre miejsce dla osoby rozpoczynającej przygodę z nartami. Takie sobie. Nauders to jednak głównie ambitniejsze, czerwone trasy, choć od biedy znajdą się jakieś pojedyncze stoki do nauki. Moim zdaniem, znacznie lepszym miejscem dla początkujących jest położone kilka kilometrów dalej, ale już po włoskiej stronie - Schöneben: przy górnej stacji gondolki "lotnisko" z dwiema kanapami i sporą ilością niebieskich wariantów tras. Kiedyś Nauders i Schöneben były na wspólnym skipassie, ale już nie są. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 Dnia 8.03.2017 o 20:49, JurekByd napisał: Nie wprowadzaj forumowiczów w błąd ! Na przejazd tunelem potrzebna jest winietka - często stoi przy wlocie od strony Zams policja i to kontroluje.Objazd przez Landek to jakieś 5 km dalej niż przez tunel, ale tyle samo zyskuje się jadąc od strony Fernpass zwykłą drogą zamiast autostradą. Dzięki za informację - jak dobrze rozumiem to ewentualna kontrola policji jest w drodze powrotnej? Ta droga przez Landeck jest przejezdna w zimie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 30 minut temu, wojgoc napisał: Dzięki za informację - jak dobrze rozumiem to ewentualna kontrola policji jest w drodze powrotnej? nie tylko, może też nie być wcale ale nie ma sensu ryzykować za 8,90 30 minut temu, wojgoc napisał: Ta droga przez Landeck jest przejezdna w zimie? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 25 minut temu, Jeeb napisał: nie tylko, może też nie być wcale ale nie ma sensu ryzykować za 8,90 Nie będę ryzykował - gra nie warta świeczki, bo mandat w Austrii za brak winietki to min. 120 euro - pojade przez Laudeck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 Mam pytanie do bywalców w Nauders - czy w Samnaun poza paliwem i alkoholem mozna kupić tansze narty, gogle, buty, odzież? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 1 minutę temu, wojgoc napisał: Mam pytanie do bywalców w Nauders - czy w Samnaun poza paliwem i alkoholem mozna kupić tansze narty, gogle, buty, odzież? Ceny sprzętu narciarskiego nie są jakoś specjalnie atrakcyjne - kilka procent taniej od cen katalogowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 A ceny są w euro czy we frankach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 1 godzinę temu, wojgoc napisał: Mam pytanie do bywalców w Nauders - czy w Samnaun poza paliwem i alkoholem mozna kupić tansze narty, gogle, buty, odzież? Ostatnio sprawdzałem ceny Michael Kors i Peak Performance. Ceny jak u mnie w Szwecji. Poza alkoholem perfumami i paliwem raczej nic się nie opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 1 godzinę temu, wojgoc napisał: A ceny są w euro czy we frankach? Ceny są we frankach , ale bez problemu można oczywiście płacić w euro - niektóre sklepy dorabiają sobie nieco na przeliczniku- liczą np.1.04 zamiast standardowego 1.08 , ale jest i w drugą stronę - np. w markecie Prima , gdzie sprzedają pyszne lokalne sery , przeliczają 1.10. Jako ciekawostkę polecam obejrzenie pojazdu gąsienicowego z lat 50-tych , którym wywożono narciarzy z Samnaun na górę- znajduje się on przy ostatniej malutkiej stacji benzynowej w mieście po prawej stronie blisko końca 80-tki - nie dość , że jest najtańsza , to na dodatek obsługuje ją bardzo miły Serb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 23 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2017 A czy ktoś z forumowiczów był w Nauders w maju, na rowerach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 25 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2017 W sezonie 2017/2018 planowane połączenie Nauders ze Ski-Areną Vinschgau na wspólnym skipassie. Karnety wielodniowe będą obowiązywać w Schöneben, Heideralm (tak było do 2016 r.), ale również w Sulden, Trafoi i Watles. W sumie 211 km tras po obu stronach Reschenpass. http://www.tt.com/wirtschaft/standorttirol/12902337-91/nauders-und-ski-arena-vinschgau-bilden-neuen-kartenverbund.csp 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 25 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2017 Nauders idzie w górę na mojej liście "do pojechania". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 25 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2017 (edytowane) 8 minut temu, idealist napisał: Nauders idzie w górę na mojej liście "do pojechania". W pełni zasłużenie . Ciekawe, czy mocno podniosą ceny skipassów. Edytowane 25 Kwiecień 2017 przez tanova Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 25 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2017 Czyli wychodzi na to że w styczniu trza to będzie sprawdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 23 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2017 już jest cennik na skipassy 2017/18 - https://www.nauders.com/de/aktiv-erleben/skiparadies/skipasstarife/skiparadies-reschenpass 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 23 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2017 Dnia 14.01.2017 o 19:23, MAIKEL 1977 napisał: Nie ma takiej potrzeby, to co tutaj oferują spokojnie nam wystarczy ?Mieszkamy 100 metrów od dolnej stacji i nie zamierzamy się stąd ruszać ?? z tymi 100 metrami od dolnej stacji to delikatnie przesadziłeś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 30 Maj 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2017 Dnia 23.05.2017 o 23:05, wojgoc napisał: z tymi 100 metrami od dolnej stacji to delikatnie przesadziłeś.... Masz z tym problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 30 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2017 problemu nie mam, poza tym, ze zabrakło jednego "0" w odległości od dolnej stacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 11 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2017 pytanie do bywalców w Nauders - czy po samym miasteczku da się jeździć bez łańcuchów? Mam zarezerwowaną kwaterę prawie na końcu Kreuzgasse i zastanawiam się podjadę na zimówkach czy też potrzeba zakupić łańcuchy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 11 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2017 13 minut temu, wojgoc napisał: pytanie do bywalców w Nauders - czy po samym miasteczku da się jeździć bez łańcuchów? Mam zarezerwowaną kwaterę prawie na końcu Kreuzgasse i zastanawiam się podjadę na zimówkach czy też potrzeba zakupić łańcuchy.... Generalnie zaleca się zdecydowanie mieć na wypadek wypadków łańcuchy. Zima, Alpy różnie może być. Z drugiej strony trzeba Austriakom przyznać, że tam działają szybko i zasadniczo problem jest jak jesteś w środku jakiejś zamieci w drodze z punktu A do punktu B. Tam krótko po opadzie - a często jeszcze w - trakcie towarzystwo ochoczo zabiera się z odśnieżanie. Ja zabieram łańcuchy w góry zawsze - mimo auta AWD - choć na szczęście nigdy nie musiałem z nich korzystać. Zdarza się, że lokalnie przy opadzie policja Cię bez łańcuchów nie przepuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi