Piotr_67 Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 No pięknie. A ja mówiłem "nie przesadzać z alkoholem" i co widzę - "niezła bombka" Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 17 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2017 Piękne miejsca, piękna zima, piękne fotki, ciekawa relacja Ski Arlberg jest na mojej liście oczekujących miejsc do odwiedzenia. Życzę świetnych kolejnych narciarskich dni! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 18 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 9 godzin temu, artix napisał: Jestescie mega ! A Andrzej nr 1 ! Co ja durny przegapilem Spokojnie jeszcze nadrobimy, w innym czasie i innym miejscu 9 godzin temu, Piotr_67 napisał: No pięknie. A ja mówiłem "nie przesadzać z alkoholem" i co widzę - "niezła bombka" Pozdrawiam W tej bombce, jak ma się jakąś tam kartę vipowską podają jedzenie z restauracji, z dołu Pytanie, czy oby ciepłe? Również pozdrawiamy Piotrze. 9 godzin temu, pawelb91 napisał: Piękne miejsca, piękna zima, piękne fotki, ciekawa relacja Ski Arlberg jest na mojej liście oczekujących miejsc do odwiedzenia. Życzę świetnych kolejnych narciarskich dni! Już po tych trzech dniach mogę śmiało napisać, że miejsce jest świetne. Każdy znajdzie coś dla siebie. ...a narciarze pozatrasowi mają tutaj mekkę Dzisiaj od samego rana Słońce...i tak już do końca wyjazdu - pięknie! Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 18 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 Sonnenkopf - Familienskigebiet & Bärenland, czyli w Klosterle na nartach. Cz.1 Dzisiaj miała być lampa i była. Ski Alrberg, to bardzo rozległy teren narciarski. Jednym z "pobocznych" ośrodków tego karnetu jest maleńki, z nazwy u góry ON. Nie jest on połączony z St. Anton, Lech, Zurs, czy innym znanym miejscem. Jedziemy autem ok 40 minut i jesteśmy na miejscu. Mały parking jest prawie pusty - gondola już działa. Główna stacja wyciągowa wygląda tak: Tereny narciarskie to kilkanaście długich tras, gondola ze stacją pośrednią i odkryte krzesła: dwie czwórki, dwie dwójki + kilka orczyków i wyciąg linowy. Mapka wygląda tak: Jesteśmy pierwsi na górze! Na początek jedziemy na linie... Jakąś godzinę jeździmy w cieniu. Trasy są doskonale przygotowane, na niebie ani chmurki, niebo jest błękitne - jest oszałamiająco pięknie! Tylko na szczytach widać, że jest wietrznie... Krajobraz? Młody się cieszy - będzie szybka jazda! Endriu gotowy do akcji... Ekipa rusza... ...a ja? Jestem po prostu zachwycony. Zostaję na dłużej sam. Jestem tylko ja, dźwięk pustego krzesełka i przestrzeń. Mało robiłem w tej wyprawie fotek z tras - teraz, w dniu dzisiejszym postanowiłem to nadrobić. By Wam pokazać i uzmysłowić warunki... Salomony spragnione twardego! Jeszcze cień... Wciągamy się na najwyższy punkt ośrodka. I wychodzi słońce! Bosko Pejzaż: Widok w dół z najwyższego punktu ośrodka: Lordzica Vejderzyca... No to w dół 9tką... Tam na dole widać miejsce naszego przeznaczenia: trasa, główny punkt ośrodka. A na horyzoncie? Kwintesencja alpejskiego krajobrazu. Chwila rozmowy i jest decyzja - ponownie wyciągamy się na samą górę i jedziemy czerwoną trasą na sam dół, pod dolną stację gondoli. Trasa spokojnie miała ok 9km. I tylko miejscami płasko... ...niestety dla Andrzeja. Wracamy jeździć na górę... CDN 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 18 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 Sonnenkopf - Familienskigebiet & Bärenland, czyli w Klosterle na nartach. Cz.2 Teraz postanawiamy przetestować prawą stronę ośrodka. Tutaj jest wyraźnie płasko - teren przygotowany dla szkółek z dziećmi. Kilka tras płaskich, sporo dmuchanych słoników i innych potworków Ruszamy w głąb, w kierunku krzesła 4ki. Ono w tle, po lewej stronie. Od niego rozchodzą się dwie trasy: czerwona i niebieska. Widoki tutaj? Czerwona w zdjęciu czarno-białym: Po lewej niebieska prowadząca do pośredniej gondoli. Po prawej czerwona przy wyciągu. Po lewej stronie jadąc tym wyciągiem takie oto widoki: Zaliczamy wszystkie i robimy przerwę na gulażzupkę i kawę. W knajpie zero ludzi, ceny niskie i mnóstwo wolnego miejsca. Za oknem góry nas wołają... Szybko wychodzę, poganiam... trzeba jeździć! Trasy wołają!!!! Oj jak bardzo... Tylko jedna fotka moich zielonych portek... ...i testujemy jedyną w tym miejscu trasę czarną oznaczoną numerem 10. 100 metrów łagodnego zjazdu a potem bardzo wąska 400 metrowa ścianka z mocną ekspozycją. Z dołu wygląda to tak (aparat zdecydowanie wypłaszcza): I znowu na szczyt... ...i cykam najpiękniejsze zdjęcia z tego wyjazdu (wg współtowarzyszy wyprawy): Coś dla braci skiturowej... Jeździmy! Raz tu, raz tam. Testujemy trasę niebieską do samego dołu...a potem nasz najmłodszy towarzysz prosi o fotkę. Hero! Dzień mija szybko jak przebyte kilometry na trasach. Pod koniec dnia jeździmy znowu chyba tylko my. Jest chwila zna fotki - światło jest doskonałe. Marboru: Dolina w chmurze... ...chmura z bliska: Wracamy do domu - szczyty płoną! Ten dzień był wspaniały, piękny i taki o jakim marzy narciarz trasowy - doskonały! Na koniec kilka ujęć z GoPro. Rzut: Wandal: Ekipa narciarzy... ...narciarzy ekipa i samotny deskarz: Pozdrowienia od Ekipy! Wołają niecierpliwi... i wyjęli coś zimnego z lodówki - lecę! marboru 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 5 minut temu, marboru napisał: Wołają niecierpliwi... i wyjęli coś zimnego z lodówki - lecę! Hmm.. soczek pomarańczowy? Nie sądziłem, że w Alpach będzie tyle fajnych niewyprofilowanych szerokich tras i w dodatku z niewielką frekwencją. Widoki zajefajne - szkoda tylko, że to tak daleko... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 29 minut temu, marboru napisał: marboru Zakręcony "zamek błyskawiczny" b.podoba mi się to zdjęcie.. Pozdrawiam .dobrej zabawypozdrów koniecznie Paulinę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 46 minut temu, marboru napisał: 100 metrów łagodnego zjazdu a potem bardzo wąska 400 metrowa ścianka z mocną ekspozycją. Mniam mniam! Ale to musi być dobre! Pozdrowienia dla całej ekipy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 Motywujesz kolego Pieknie Marboru, i osrodek wlasnie taki jak lubie. niewielki, spokojny i z widokami. Juz mam plan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 1 minutę temu, johnny_narciarz napisał: Mniam mniam! Ale to musi być dobre! Pozdrowienia dla całej ekipy! No tu stromizna uchwycona bardzo ladnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebus51 Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 Ale zazdroszczę.... Ja muszę jeszcze poczekać 2,5 tygodnia na takie delicje. W tym roku Soelden. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 Warunki macie marzenie, piękne słońce, puste trasy, czego chcieć więcej A i zdjęcia Mariusz bardzo fajne, aż chce się oglądać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 Fotki offpiste powalające, trasowe też bardzo ładne. Możliwości pozatrasowe aż skręcają Ja tam nie byłem, ale wiem że skiturowcy z Polski jeżdżą tam na freeride. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 19 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Dziękuję wszystkim za pochlebne słowa Dzisiaj przy śniadanku, na niebie są widoczne gwiazdy więc zapowiada się, że będzie kolejny piękny dzień. W planach Warth 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Wszystko Wam dopisuje - pogoda,brak konkurencji na trasach, brak kolejek do wyciągów, po prostu rewelacja. Czekam na relację z Warth. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 19 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Warth cz. 1 Dzień zaczęliśmy ponownie w Lech i ponownie z tego samego parkingu i krzesła. Miasteczko z rana przykrywa cień góry... Docieramy do dojazdowej trasy i gondoli. Tutaj słoneczko już w pełni. Stok zmrożony, równy, twardy - to co lubimy najbardziej. Tyle już fotek sztruksu w życiu się narobiłem ale nigdy chyba to mi się nie znudzi... ...gdy przed nami stok pełen "ubraniowej konsystencji" trudno nie zatrzymać się na chwilkę i przed zjazdem nie pokontemplować Zielone Portki choć dzisiaj jest wyraźnie cieplej, ok -6 nadal jeździ w masce... No to pod gondolę i do Warth. A widok z gondoli? Proszę... Końcówka czarnej 262, która tutaj jak się później okaże najbardziej przypadła nam do gustu. Długa, słusznie pochylona, pod szybkim krzesłem, praktycznie bezludna, w słońcu - coś pięknego! Zaczynamy konkretną jazdę! Na początek wszystkie trasy od strony Schrocken. Andrzej na starcie! Jest pięknie i narciarsko wyśmienicie. Trasy czerwone, czarne - szerokie, długie - świetne!!! I nawet zwierząt sporo na trasie... Przenosimy się na stronę Warth... Kolejne czarne... Nie byłbym sobą gdybym znowu nie zdjął aparatem narciarzy poza trasowych... Moja "Gwiazda" No to dalej w drogę... Krótka przerwa na toaletę i dalej w drogę - szkoda czasu. A tutaj końcówka kolejnej czarnej w pełnym świetle. Jeszcze jedna fotka... i jedziemy na drugą stronę, na trasy od strony Warth. CDN 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Ty to umiesz ośrodek wynaleźć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 19 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Warth cz. 2 Tutaj przebijamy się przez kilka nudnych, niebieskich tras...i niestety mamy tutaj cień. Trasy wyglądają tak: Miejscami jest czerwono...ale potem wypłaszczenie. Ogólnie nie jest źle i kilka tras mocno przypada nam do gustu. Tym bardziej, że z tej strony kompletnie nie ma narciarzy. Jedziemy w stronę Warth! Tutaj, trasa prowadząca do miasteczka - wspaniała! Sama miejscowość - urocza, zresztą jak wszystkie w regionie. Pogoda jest świetna. Błękit niezmącony chmurką...od czasu, do czasu zmącony takim oto instrumentum Pewnie tam na górze patrzą i zazdroszczą narciarzom na dole?... No to w górę - opuszczamy Warth i z krzesła ukazuje się nam, niemalże w pełni czarno-czerwona 268 i 267. Krajobrazy? Proszę... Spojrzenie na niebieską, nudną cześć ośrodka. Dlaczego nudną? Mimo tego, że na powyższej fotce wygląda to nieźle - jest zbyt wolno do dynamicznej jazdy. Wracamy na stoki od strony Lech. Zaliczamy krzesełko, z którego wysiada się w dwóch kierunkach - czyli ma stację pośrednią na szczycie lokalnej góreczki. Tutaj niestety też mało ciekawe, niebieskie trasy...ale widokowo? Bomba!!! Trzeba się pilnować by nie zjechać czerwoną 256 do Schrocken - tam nie ma wyciągu, dopiero jest w planach budowlanych. "Niebieska" ścianka a potem długie, długie wypłaszczenie... A z wyciągu można popatrzeć... ...i chwilę się zadumać na wolnym krzesełku. Alpejski klimacik... Ot gołąbeczki... Po puchu między trasami zostało tylko to... Jeździmy już do końca naszą ulubioną czarną. Kończymy dzień... ...a ja muszę kończyć relację. Imieniny. Pozdrawiam wszystkich i do jutra! marboru 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Te zdjęcia są takie ... mroźne, że będę je oglądać w sierpniu dla ochłody, zamiast klimatyzacji. Planujecie może wyskoczyć do Mellau-Damüls? Wszystkiego najlepszego z okazji imienin! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 (edytowane) Jak Wy to robicie, albo gdzie macie układy, że taka pogoda się Wam prawie zawsze trafia? A przy okazji jakim sprzętem utrwalasz te piękne górki? No i najlepszego pod te imieniny! Edytowane 19 Styczeń 2017 przez artkas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Nuuuudaaa Znowu piękna pogoda, piękne góry, piękne i puste trasy A tymi zdjęciami tylko wkurzacie tych, którzy tak dobrze nie mają 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 19 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 3 godziny temu, tanova napisał: Te zdjęcia są takie ... mroźne, że będę je oglądać w sierpniu dla ochłody, zamiast klimatyzacji. Planujecie może wyskoczyć do Mellau-Damüls? Wszystkiego najlepszego z okazji imienin! Jutro planujemy trochę pokręcić filmików w St. Christoph oraz odwiedzimy Valluga Dziękuję! 3 godziny temu, artkas napisał: Jak Wy to robicie, albo gdzie macie układy, że taka pogoda się Wam prawie zawsze trafia? A przy okazji jakim sprzętem utrwalasz te piękne górki? No i najlepszego pod te imieniny! Pierwsze trzy dni, a zwłaszcza pierwszy nie był taki ładny.. miało być 5 dni słonecznych Sprzęt GoPro 4 Silver oraz Sony DCS HX80 20 minut temu, kmarcin napisał: Nuuuudaaa Znowu piękna pogoda, piękne góry, piękne i puste trasy A tymi zdjęciami tylko wkurzacie tych, którzy tak dobrze nie mają Marcinku, jutro i po jutrze zapowiada się, że też nuda... ...czas szybko leci - żal. Cóż - pozostaje marzec w Dolomitach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 Dzień Szósty - Valluga & St. Christoph. Cz. 1 Dzisiaj nie będę dużo pisał, bo już się pakujemy. Jutro z rana jeszcze narty kilka godzin, a potem bezpośrednio ze stoku powrót do domu (relacja z soboty będzie w niedzielę, już z Radomia). Kolejny przewspaniały dzień i odwiedzona Valluga i St. Christoph. Nim jednak nastąpił ten świetny dzień - wieczorny spacer i fota z okolic naszej kwaterki w St. Anton: Rano startujemy podobnie jak w dniu drugim spod dwóch nowych gondol - tym razem jedziemy krzesłem, a potem zaczynamy się przedzierać trasami i wyciągami w stronę osławionej Vallugi. Warunki narciarskie, gdybyście nie zauważyli na powyższej fotce, to proszę oto poniższa... Kręcimy się to tu, to tam i czytając mapkę źle trafiamy...bo zamiast dotrzeć do celu trafiamy na początek trasy 85 - i całe szczęście... ...jest cudnie! Tniemy na dół, a na ustach - banan. Przewspaniała trasa! Celujemy jednak w tę gondolę...i by do niej trafić zjeżdżamy w końcu do St. Anton. Młody wojownik - krzyczy: jezda, jazda!!! Jakie kręcenie filmów, jakie zdjęcia?! 85 czerwona: Te skałki mnie zauroczyły - spędzam przy nich sporo czasu. Ekipa odjeżdża... Łapię ją i już razem pod właściwym wagonem... Docieramy na Vallugę - to tutaj znajduje się symboliczna granica. Fotki, filmy... kontemplacja całego wyjazdu... ...i jak tu się nie cieszyć, nie kontemplować? Na sam szczyt, bez nart dostajemy się świetną gondolą 5 osobową, stojącą... To z pewnością zainteresuje jednego z Kolegów na form Widoczki na każdą stronę Świata - wspaniałe! Bosko! Nasyceni, spadamy na dół... CDN 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 Dzień Szósty - Valluga & St. Christoph. Cz. 2 ...jeszcze tylko jedno spojrzenie... Możemy zjeżdżać... z samej góry do Stuben! Trasy: 92, 85, 100, 102... długość: 11 km? Tu portki zasłoniły początek trasy... ...więc kolejna fotka bez portek Okoliczności przyrody z bliska Go! W Stuben pod kościółkiem... Końcówka trasy 102 jest poniżej drogi St. Anton - Lech. Nr 100 z oddali wygląda tak: Teraz katujemy jedna po drugiej trasy po stronie St. Christoph. Z oddali łapię ponownie wagon na Vallugę A sama Valluga i taras widokowy z oddali wygląda tak... ...zwróćcie uwagę, że mimo zakazów zjeżdżają z niej freeraidersi. Jeździmy dalej. Trasa, za trasą, trasa za trasą... Miejsce do nartowania? Świetne! Trasy? Wspaniałe! Widok St. Christoph: Miasteczko w zbliżeniu: Stąd widać doskonale trasy Rendala: Klimatyczne knajpki w Alpach? To lubimy! Z tej części ośrodka wracamy trasą czarną... ...powoli kończy się ten wspaniały dzień. Na koniec - wesoła ekipka Pozdrawiamy serdecznie! Tak jak pisałem wcześniej - relacja z jutra, już Polski Pozdro marboru 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebus51 Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 Może ten rejon w przyszłym roku. Zachęciłeś mnie. Pogoda wyśmienita... P.S. Rozumiem, że w ostatni dzień nartowanie i powrót? Jazda ze zmiennikiem czy nocleg po drodze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi