maciucius95 Napisano 30 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2016 Witam Czy jest możliwa naprawa ślizgu w tej narcie Atomica? Z tylu jednej narty widać dość poważny ubytek, po prostu brak ślizgu. Proszę o informacje i ewentualnie porady jak to zrobić. Czy zwykłym kofiksem uda mi się? dziekuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 30 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2016 No ja bym to oddał do serwisu. Nie wiem jak krawędź ale obróbka maszynowe po wypełnieniu będzie najlepszym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrizio1 Napisano 8 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2017 Nie ma co oddawać na maszynę bo po prostu tego ślizgu już niema. żeby coś naprawić to trzeba mieć w czym a tu slizgu brak. Niestety szrot. Jak chcesz to jezdzij jeszcze ale tego nie uzupełnisz bo niema wczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 8 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2017 9 minut temu, patrizio1 napisał: Nie ma co oddawać na maszynę bo po prostu tego ślizgu już niema. żeby coś naprawić to trzeba mieć w czym a tu slizgu brak. Niestety szrot. Jak chcesz to jezdzij jeszcze ale tego nie uzupełnisz bo niema wczym. Czytaj kolego czytaj ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrizio1 Napisano 8 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2017 35 minut temu, artix napisał: Czytaj kolego czytaj ze zrozumieniem. Sorry ale chyba wszystko jest jasne nie da się tego naprawić bo niema ślizgu. Uzupełnia się lub robi się wklejanie ślizgu tylko wtedy kiedy do okoła jeszcze ten ślizg jest. Więc nie rozumiem twojej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 8 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2017 Ten ubytek można wkleić i resztę zalać następnie obrobić maszynowo dla jak najlepszego efektu.Może nie będzie to narta jak nowa, ale naprawa jest możliwa.Head Rally - Probably the best ski in the world [emoji6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrizio1 Napisano 8 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2017 Obawiam się że próba wyrównania ślizgu z nowo wklejonym kawałkiem poskutkuje powiększeniem ubytku w narcie. Naprawdę zajmuję się serwisem narciarskim od 14 lat zawodowo, zrobiłem setki wklejek i wiem co mówię. Dobrze by było zobaczyć lepsze zdjęcie tego ubytku bo nie do końca wszystko widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 8 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2017 Oczywiście lepsze zdjęcie by się przydało. Nie jestem serwisantem więc może się mylę, ale nie rozumiem dlaczego obróbka miała by zrobić wyrwy w ślizgu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrizio1 Napisano 9 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2017 Bo kiedy ślizgu już nie ma to każdy kolejny szlif zdejmie to co zostało co może spowodować powiększenie tego białego jak to nazwaliście ubytku na pięcie. To nic innego jak odsłonięty rdzeń narty. Koniec śmierć i śmietnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 9 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2017 Nie wiem po co chcecie z tym coś robić. Przecież ten fragment narty 'nie jezdzi' po śniegu. Problem tylko estetyczny. Narty jeszcze jakiś czas pożyją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi