Góral spod Skrzycznego Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 5 minut temu, Czyżyk napisał: Wszystko się klei, gdy nie czepia się prędkości, która akurat w tym przypadku nie ma nic do rzeczy gdyż kolejny raz powtarzam duże prędkości są rzadziej niż sporadyczne. Na tą chwilę myślę nad nartami mniej więcej mojego wzrostu z tym, że nadal nie wiem czy gs czy sl. Chyba będę musiał poczekać na otwarcie stoków i wypożyczenie nart gigantowych, żeby nie być potem rozczarowanym. Ale nie musisz wybierać miedzy nimi. Jak wspomniał @Jodek narta XT np. z Atomica czy moje F19 mają podwójny promień skrętu. Ponoć mocno taliowany i rockerowany przód to Sl a tym Giant. Ciężko je z początku opanować ale po kilku dniach to rozkosz. Tylko długość ważna. Nie będę pisał o All momtain bo posiadanie tylko takiej narty mija się z celem. Bo jakąś slalomkę Sl czy gs trzeba mieć, od czasu do czasu potrenować technikę. Pewnie i inni producenci w swoich stajniach posiadają już ten ubiegłoroczny wynalazek, chyba. Zastanawiam się czasem, gdyby ktoś doradził mi parę lat temu przy zakupie Atomic D2Sl odpowiednią długość a nie 155 czy w ogóle do dziś zmieniłbym nartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 45 minut temu, Bianchi napisał: Proszę Cię... Bardzo możliwe, że miałeś coś z odbiornikiem w telefonie. W obecnych czasach granicą błędu nie są żadne z podanych przez Ciebie wartości. To potrafi być średnica 5 centówki. Z pewnością mój telefon nie dorównuje dokładnością urządzeniom satelitarnym GPS. Stąd moje pytanie, z jaką toto dokładnością mierzy w rezultacie końcowym. Bo o wyniku dokładności decyduje tu najgorsze urządzenie, nieprawdaż? Co mi z tego, że amerykański satelita wysyła sygnał ciągle, skoro np. moje urządzenie "czyta" go co 2 sekundy. Czy po trzęsieniu ziemi we Włoszech, czy ostatnio w BiH i HR, dokonano jakiejś korekty w systemach korzystających z GPS, bo ruch ziemi przekroczył średnicę tej magicznej 5 centówki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, Czyżyk napisał: Wszystko się klei, gdy nie czepia się prędkości, która akurat w tym przypadku nie ma nic do rzeczy gdyż kolejny raz powtarzam duże prędkości są rzadziej niż sporadyczne. Na tą chwilę myślę nad nartami mniej więcej mojego wzrostu z tym, że nadal nie wiem czy gs czy sl. Chyba będę musiał poczekać na otwarcie stoków i wypożyczenie nart gigantowych, żeby nie być potem rozczarowanym. Nie będziesz żałował. Od tego sezonu ogarniam mastera R18 180 cm (ja mam 178 i 77kg). Oceniam się na 5+ / 6. Jest bosko! Nie czuć tego większego promienia, a stabilność i pewność w skręcie są nie do porównania z niczym. Również na miękkim. A nie klei się np. przez takie zwroty jak ten poniżej. 7 i chcesz kupować SL równego wzrostowi ? Chyba, że mówisz o narcie AM a myślisz że to SL. Wtedy sorry. Cytat Na tą chwilę myślę nad nartami mniej więcej mojego wzrostu z tym, że nadal nie wiem czy gs czy sl. Pozdr Edytowane 14 Grudzień 2016 przez FerraEnzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 Proszę Cię... Bardzo możliwe, że miałeś coś z odbiornikiem w telefonie. W obecnych To potrafi być średnica 5 centówki. Nawet mniej. W odbiorniku geodezyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 (edytowane) Podwójny promień skrętu. To brzmi fajnie, ale może wyjaśnijcie koledze o co w tym chodzi Edytowane 14 Grudzień 2016 przez artix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 Ja dowiedziałem sie o tym przed rokiem i od razu się w nie zaopatrzyłem. Z początku bylo ciężko się przyzwyczaić. Narty inicjują skręt jak slalomka a później ciągniesz skręt ile chcesz. Wiele ci nie powiem ale na pewno ktoś sie wypowie więcej w tej kwestii. Mają też 20 cm rocker co dla fanatyka długich nart, choć jeszcze ich nie posiadam, świetnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 Chodzi o to że przód i tył ma inny promień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 4 godziny temu, Bianchi napisał: I otóż to! Nie problemem jest pojechać 90 km/h. Nieważne jak jechał autor postu, nieważne nawet jaki ma poziom umiejętności. Takie prędkości są realne do osiągnięcia. Cześć Faktem jest jedynie, że przytaczanie swoich wyników prędkościowych w opisie swojej jazdy jest typowym sygnałem, że piszący/mówiący nie ma zielonego pojęcia o narciarstwie. Nic tu się nie klei kolego. Rozważanie GS lub SL w identycznej długości do wzrostu to bzdura na resorach. Przestań już ściemniać. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 Poczytać możesz w zakładce - sprzęt - narty 16/17- Fischer - progressor f19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 17 minut temu, Mitek napisał: Cześć Faktem jest jedynie, że przytaczanie swoich wyników prędkościowych w opisie swojej jazdy jest typowym sygnałem, że piszący/mówiący nie ma zielonego pojęcia o narciarstwie. Nic tu się nie klei kolego. Rozważanie GS lub SL w identycznej długości do wzrostu to bzdura na resorach. Przestań już ściemniać. Pozdrowienia Wiesz Mitek, pierwsze Twoje zdanie jest tak celne, że zawiera wszystko co można i trzeba było powiedzieć. Nic dodać, nic ująć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 (edytowane) 42 minutes ago, artix said: Chodzi o to że przód i tył ma inny promień i jeździ się po elipsie zamiast po okręgu ? Edytowane 14 Grudzień 2016 przez Plywak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 37 minut temu, Plywak napisał: i jeździ się po elipsie zamiast po okręgu ? Jak przednie koła w aucie skręcisz bardziej, to jedzie po elipsie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 (edytowane) 18 minutes ago, artix said: Jak przednie koła w aucie skręcisz bardziej, to jedzie po elipsie? narty się nie obracają Edytowane 14 Grudzień 2016 przez Plywak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 4 minuty temu, Plywak napisał: narty się nie obracają Wiesz o co mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi