JC Napisano 23 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Czyli pierwszą też oceniasz od razu? : Po niemiecku? A ja myślałem,że ze względu na międzynarodowy charakter imprezy,dominuję angielski. : Damy radę! : Pozdrawiam. Karty są w j.angielskim. W trakcie WST używane są na zmianę niemiecki i angielski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 23 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Skoro to tylko 11 przejazdów,do tego niebyt długą trasą (tak wnioskuję po mapce),to będzie jeszcze sporo czasu na inne,nie koniecznie przy orczykach (choć to mi akurat nie przeszkadza). Specjalnie mamy trasę na uboczu, żeby można było ją zamknąć tylko dla nas. Co do - tylko 11, to tempo jest spore, bo można trafić do grupy z mistrzami świata czy olimpijskimi i ... trochę głupio gdy na ciebie czekają, tzn na twoje narty . Ale nie o prędkość tu chodzi, usłyszysz nie raz "test is not a speedos!" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Karty są w j.angielskim. W trakcie WST używane są na zmianę niemiecki i angielski. Damy radę... :cheerful: ja chyba lepiej po niemiecku jarzę... :wink: Specjalnie mamy trasę na uboczu, żeby można było ją zamknąć tylko dla nas. Co do - tylko 11, to tempo jest spore, bo można trafić do grupy z mistrzami świata czy olimpijskimi i ... trochę głupio gdy na ciebie czekają, tzn na twoje narty . Ale nie o prędkość tu chodzi, usłyszysz nie raz "test is not a speedos!" Zawsze można być dżentelmenem i puścić przodem... :wink: Ale fakt - głupio,kiedy się blokuję... Nic tylko krecha pozostaje... :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Czyli pierwszą też oceniasz od razu? Pierwszą nartę oceniasz dwa razy, bo też dwa razy nią zjeżdżasz... z tego co pamiętam :happy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Pierwszą nartę oceniasz dwa razy, bo też dwa razy nią zjeżdżasz... z tego co pamiętam :happy: Ciekawe,czy są różnice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 (edytowane) Szkoda trochę, że nie na czarnej 3a będziecie próbować te nartki. Nachylenie tras jest największe przy Tschaneckband, później się nieco wypłaszczają, poza ściankami. Wiele nie wycisnąłem z trasy 4a równoległej do czarnej: [video=youtube;D-UZpqwZBUQ] Ale i tak pośmigałbym tam jeszcze. Tymczasem szykują się cztery zacne dni na naszym rodzimych stokach. Jacek wspominał również o trasie A1. Miałem przyjemność zasuwać nią w pierwszy dzień. Z góry do dołu (dół to około 1020m npm) świetne twarde warunki, w drugi dzień jednak trasa mniej więcej od połowy (około 1600 m npm) mocno puszczała, co po godzinie 14,00 szło już mocno w nogi. Znając szczęście Marboru do warunków pewnie traficie na mrozić i te około 7km trasy będziecie mieć na własność na sam dół. Edytowane 24 Marzec 2016 przez Góral spod Skrzycznego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 26 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 Ktoś pytał o gwiazdy na tegorocznym WST. Mógłbym dowiedzieć się bezpośrednio u organizatora, ale postanowiłem nie pytać. Dlaczego? Często zdarzało się, że gwiazdy jak to gwiazdy zmieniały plany i nie docierały na test, a przyjeżdzali za to inni zawodnicy . Więc niech to będzie niespodzianka dla nas. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 Więc niech to będzie niespodzianka dla nas. Tylko potem nie dozuj nam tych zdjęć z nimi jak antybiotyków noworodkowi :biggrin::wink: Pozdrawiam i już się nie mogę doczekać na relację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 A ja już wykupiłem ubezpieczenie (na wszelki wypadek w full opcji) i powoli się pakuję,choć czas jeszcze jest. Narty po full serwisie,więc będzie ostro! Pozostaje się wykurować. Myślałem,że na Chopoku wywieje zarazki,ale najwidoczniej wiatr był za słaby... :stupid: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Jako, że organizatorzy WST 2016 opublikowali listę zaproszonych gości / gwiazd, nie pozostaje mi nic innego jak podać ją na forum. Chłopaki szykujcie telefony do selfików, bo będzie z kim się fotografować. W tym roku na teście mają gościć: Mistrz Olimpijski - Franz Klammer, Mistrz Olimpijski - Fritz Strobl, Mistrz Świata - Michael Walchhhofer, Mistrzyni Olimpijska i Mistrzyni Świata - Petra Kronberger, Tina Weirather, Othmar Striedinger, Tamara Tippler, Medalista Mistrzostw Świata - Philipp Schörghofer, Fabienne Suter, Mistrz Świata - Michael von Grüningen, Linus Strasser, Stefan Luitz, Mistrzyni Świata - Niki Hosp, Medalista Olimpijski i M.Świata - Christian Mayer, Medalista Olimpijski - Rainer Schönfelder, Matthias Lanzinger, Urska Hrovat, Mitja Valencic, i ... ekipa skionline.pl 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 i ... ekipa skionline.pl Już myślałem,że Nas pominąłeś. Szukam,gdzie te nasze nicki... :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Rewelacyjna lista startowa! :applause: GoPro naszykowane :cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Pozostaje się wykurować. Myślałem,że na Chopoku wywieje zarazki,ale najwidoczniej wiatr był za słaby... :stupid: Nie wystarczy ze wieje wiatr. Chory musi sam mieć wiatry!:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Jako, że organizatorzy WST 2016 opublikowali listę zaproszonych gości / gwiazd, nie pozostaje mi nic innego jak podać ją na forum. Chłopaki szykujcie telefony do selfików, bo będzie z kim się fotografować. W tym roku na teście mają gościć: Mistrz Olimpijski - Franz Klammer, Mistrz Olimpijski - Fritz Strobl, Mistrz Świata - Michael Walchhhofer, Mistrzyni Olimpijska i Mistrzyni Świata - Petra Kronberger, Tina Weirather, Othmar Striedinger, Tamara Tippler, Medalista Mistrzostw Świata - Philipp Schörghofer, Fabienne Suter, Mistrz Świata - Michael von Grüningen, Linus Strasser, Stefan Luitz, Mistrzyni Świata - Niki Hosp, Medalista Olimpijski i M.Świata - Christian Mayer, Medalista Olimpijski - Rainer Schönfelder, Matthias Lanzinger, Urska Hrovat, Mitja Valencic, i ... ekipa skionline.pl Przy tych proporcjach ilościowych (18 do 3), prawdziwymi, najjaśniej świecącymi gwiazdami tej imprezy, będzie nasz trójka amatorów! :smile: Tadek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Przy tych proporcjach ilościowych (18 do 3), prawdziwymi, najjaśniej świecącymi gwiazdami tej imprezy, będzie nasz trójka amatorów! :smile: Tadek Czwórka :biggrin: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Von Gruningen !! Chciałbym zobaczyć na żywo tego faceta. On i Marcin Girardelli byli dla mnie mistrzami pięknej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Jesteśmy na miejscu.Mieszkamy obok stoku. Apartament bardzo duży i dobrze wyposażony. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 WST - dzień pierwszy. Tak jak Maciek zameldował - jesteśmy już na miejscu. Po drodze raz deszcz, raz słońce. Oznaczone auto gdzieś na trasie... W Karyntii jestem pierwszy raz w życiu. Doszliśmy z Maćkiem do porozumienia, że tutejsze góry są takie jak Beskidy - jedynie odrobinę większe :wink: Pierwszy śnieg: Na dole wiosna pełną parą ciśnie... ...są kwiatki ale są również alpejskie zapachy wiosenne. Malowniczo Jeden z ośrodków, które mijamy po drodze. Mimo tego, że temperatura oscyluje wokół +11 i jest nisko - gondole, krzesła chodzą - narciarzy jak na lekarstwo. Zameczek Kolejny ośrodek - może ktoś rozpozna? I już na miejscu w Katschbergu. Widoczek z balkonu na czarną trasę - szkoda, że test nie będzie tutaj. Na uczestników czekają prezenty... ...a uczestnicy czekają na ekipę Skionline i JC. Jutro zaczynamy. Wieczorem dowiemy się z kim jesteśmy w grupie, i o której godzinie pobudka. Podobno pierwsza grupa testerów zaczyna o 7:30. Pewnie coś skrobniemy wieczorem. Pozdrowienia z Karyntii marboru 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Kilka fotek z naszej miejscówki.Są już wszyscy w komplecie,podział kijków poszedł sprawnie,bez kłótni. :wink: 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Kolejny ośrodek - może ktoś rozpozna? Czantoria? Zrobili naśnieżanie niebieskiej? :biggrin: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 29 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 WorldSkitest 2016 Cześć Panowie, ekipa w składzie Paweł i Jacek dojechała na miejsce 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Hehe... Nieźle się dobraliście z kijkami :wink: Co do Beskidów, to jak byłem w Czarnogórze, to jedna góra bardzo przypominała mi Skrzyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Spojrzenie w drugą stronę... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Jeden z ośrodków ze zdjęć to Kreischberg (chyba :biggrin:). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 29 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Oficjalna cześć powitania za nami. Chłopaki mieli już okazje przywitać się z Klamerem, Mayerem i Walhoferem . A teraz mich 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi