MB Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 (edytowane) Wygląda fajnie - szerokość. Natomiast niepokoi mnie to zsuwanie się tej grupy... : johny to taka trasa pod gigantkę w sam raz :tongue: no co! to strome na początku na gaz przelecisz.:crazy: (przyznaję się bez bicia) chichotałem pod nosem jak napisałeś,że chciałbyś testować gigantki zjechałem tą trasą chyba dwa razy i nie zaprzyjaźniłem się z nią,choć było tam wybornie pusto jakoś o wiele bardziej przypadła mi ta 11 vis avis czyli na Ainecku Edytowane 1 Marzec 2016 przez MB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Bo jest tam stromo, szczególnie na początku Będzie ogień,jak dobrze narty naostrzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 W 2004 roku na nasze zaproszenie na Katschbergu był z nami Maciek Bydliński 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 W 2004 roku na nasze zaproszenie na Katschbergu był z nami Maciek Bydliński :biggrin: Za dwanaście lat wkleisz zdjęcie johnego i marboru.:applause: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 (edytowane) :biggrin: Za dwanaście lat wkleisz zdjęcie johnego i marboru.:applause: :biggrin: Tylko ja raczej gwiazdą w Pucharze Świata nie będę... :wink: PS.Później ludzie spytają: "a kto to jest?" :tongue: Edytowane 1 Marzec 2016 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Czarnulka - stan na 18.02.2016 godz. 14 (trochę już zmęczona)[ATTACH=CONFIG]29306[/ATTACH]Okolice czarnulki [ATTACH=CONFIG]29308[/ATTACH]Po pracy możecie udać się na drugą czarną traskę na przeciwnym stoku czyli z góry Aineck albo na strefę free[ATTACH=CONFIG]29313[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]29314[/ATTACH]uważajcie także na tłok [ATTACH=CONFIG]29316[/ATTACH] 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keszelski Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 (edytowane) Szukałem, szukałem i chyba znalazłem trasę numer 3 w Katschbergu, po której będziemy jeździć. Filmik jest bardzo słabej jakości, otoczenia niewiele widać, ale samą trasę trochę tak. Trasę możesz mieć w telewizji, choć tylko w szerszym planie i bez zbliżeń - pierwsza z prawej: https://webtv.feratel.com/webtv/?cam=5364&design=v3&c0=0&c6=0&lg=pl&pg=5EB12424-7C2D-428A-BEFF-0C9140CD772F&s=0 Trasa (Tchaneck) o konkretnym nachyleniu, zwłaszcza u góry. Długość < 2 km, czyli nie najdłuższa w okolicy. Wadą jest to, że jest to wystawa wschodnia (rano się szybko nagrzewa), i szybko może być ciężko, zwłaszcza w ciepłym marcu. Tak więc narty do testowania chyba szersze pod butem. I bywa czasami, że frekwencja na niej jest relatywnie spora - zwłaszcza w okresie kiedy zima jest prawdziwa i trzeba się dogrzewać w słońcu. Tak jak Figo nie przepadam za nią i szkoda mi czasu na logistykę na przemieszczanie między stronami doliny i po przyjeździe do doliny, moje towarzystwo idzie na lewo, na Tchaneck, a ja na prawo - Aineck, na 11-kę. Ale zwykle preferuję jej czerwoną wersję. Zwłaszcza rano jest tu mniej ludnie, bo zmarzluchy wygrzewają się w tym czasie na Tchanecku Edytowane 2 Marzec 2016 przez Keszelski 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astro Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Czy gdzieś mogę poczytać zasadach o "WorldSkitest'u"? (Jak dobierany jest sprzęt do testów? Ile nart może dać producent i dlaczego te modela a nie inne? ) I dlaczego w zeszłym roku HEAD nie spełniał warunków? I czy w tym roku spełni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 frekwencja na niej jest relatywnie spora - zwłaszcza w okresie kiedy zima jest prawdziwa i trzeba się dogrzewać w słońcu. Mam nadzieję,że podczas testu tłoku nie będzie,bo ciężko będzie obiektywnie ocenić narte,kiedy non stop będziemy wybijani z rytmu,albo nie będzie można się odpowiednio rozpędzić... Najlepiej jakby udostępniona byla wyłącznie testującym. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keszelski Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 myślę, że nie będzie źle z frekwencją, bo w marcu (jak jest ciepło) większość szuka ochłody na Ainecku. Oby tylko nie było wiatrów, bo wtedy Aineck zostanie odcięty, przez to, że od tej strony góry jest tylko jedno krzesło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 A trasa nie bedzie wydzielona na czas testu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 A trasa nie bedzie wydzielona na czas testu ? Na logikę tak powinno być... Może nam zaraz któryś z wcześniejszych szczęśliwców napisze? :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 (edytowane) :biggrin: Tylko ja raczej gwiazdą w Pucharze Świata nie będę... :wink: PS.Później ludzie spytają: "a kto to jest?" :tongue: A no to sieee wytłumaczy,że to gwiazda TVNu i Telexpresu z drugiej dekady XXI wieku. :stupid: I osoba otwierająca rok rocznie sezon na Białym Krzyżu.:angel: Za niedługo będzie można jeszcze dopisać - uczestnik WST 2016 :biggrin: Edytowane 2 Marzec 2016 przez MB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 I dlaczego w zeszłym roku HEAD nie spełniał warunków? I czy w tym roku spełni? Head nie startuje w WST, bo nie chce i tak już od lat :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Czy gdzieś mogę poczytać zasadach o "WorldSkitest'u"? Kilka informacji o WST - zasady oceny nart 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 A trasa nie bedzie wydzielona na czas testu ? Tak. Zawsze na czas testu trasa jest wydzielona i zamknięta dla postronnych narciarzy. Chodzi o względy bezpieczeństwa i dobra warunki na stoku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Jacek,a kogo z wielkiego świata narciarskiego będziemy mogli poznać i podziwiać? Pewnie takowi będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Jacek,a kogo z wielkiego świata narciarskiego będziemy mogli poznać i podziwiać? Pewnie takowi będą. Jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji! :smile: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Telexpresu Oby ten przerwał,bo takiej mietły jak obecnie to chyba nawet za wschodnią granicą nie ma... :eek: Za 12 lat młodsi mogą nie widzieć co to Teleexpres... I całe moje starania,wywiady,pójdą w niepamięć... :sorrow: :stupid: Pozostaje wiara w skionline.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Oby ten przerwał,bo takiej mietły jak obecnie to chyba nawet za wschodnią granicą nie ma... :eek: Za 12 lat młodsi mogą nie widzieć co to Teleexpres... I całe moje starania,wywiady,pójdą w niepamięć... :sorrow: :stupid: Pozostaje wiara w skionline.pl A kto Ty jesteś, Raśko jakiś, żeby oczy z ekranu świdrowacie patrzyły?:smile: A swej kariery do tych upadłych na wschodzie nawet się nie waż porównywć. Tam dziennikarze odchodzą w pełnym tego słowa znaczeniu. Na zawsze!:smile: Za młody jesteś! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 (edytowane) Jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji! :smile: Licze na Ciebie! : A kto Ty jesteś Ja tylko chciałbym,żeby mnie nie wykasowano... :redface: Edytowane 2 Marzec 2016 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Chłopaki serdecznie Wam gratuluje takiej imprezy i pozytywnie zazdroszczę! No i trudno sobie wyobrazić lepszych korespondentów z placu boju :wink: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Tak. Zawsze na czas testu trasa jest wydzielona i zamknięta dla postronnych narciarzy. Chodzi o względy bezpieczeństwa i dobra warunki na stoku. Tak tez myslalem, ale byly obawy wiec i stad pytanie. A co z Head ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 A co z Head ? Head nie potrzebuje testów, wystarczą wyniki Pucharu Świata :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Są poważne przecieki że organizatorzy tegorocznego ""World Ski Testu" skupią swoją uwagę przede wszystkim na "systemach awaryjnych wypięć wiązań" w skrócie SAWW. Stąd też pomysł organizacji tego testu na tej "czarnej trasie". Życzę owocnych testów Kazimierz (moja ksywa Zazdrośnik) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi