marboru Napisano 15 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2019 7 godzin temu, tanova napisał: @marboru @Paula - gratuluję! 😀 Będę z zainteresowaniem czytała Waszą i Jacka relację. W jakim terminie jest w tym roku WST? WST jest od 26 do 28 marca Ale nim tam pojedziemy, to jeszcze jedna alpejska wyprawa Najprawdopodobniej Dolomity. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 15 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2019 4 godziny temu, marboru napisał: Ale nim tam pojedziemy, to jeszcze jedna alpejska wyprawa Najprawdopodobniej Dolomity. Ale Wam dobrze w tym roku! Aosta, Dolomity i Karyntia w jeden sezon! 😀 I jeszcze tyle śniegu na okolicznych pagórkach na weekendy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 25 Marzec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 Pakowanie... Oj jak ja to "lubię"... rozpakowanie, pranie, pakowanie... Jutro rano wyjazd do Bad Kleinkirchheim na kolejny WorldSkiitest 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 25 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 Służba nie drużba! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 25 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 Godzinę temu, JC napisał: Pakowanie... Oj jak ja to "lubię"... rozpakowanie, pranie, pakowanie... Jutro rano wyjazd do Bad Kleinkirchheim na kolejny WorldSkiitest najbardziej to pewnie lubisz pranie😉. Udanego pobytu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 26 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2019 Już coś jest . https://www.worldskitest.com/de/ergebnisse-tests-und-wertungen/ergebnis-alpinskitest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Listopad 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2019 Dla zainteresowanych wynikami WorldSkitestu: www.skionline.pl/worldskitest/19-20.html @marboru jak Twoje typy? Pokrywają się z wynikami? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 5 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2019 X9 cały czas wygrywają - w pełni się z tym zgadzam 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicram Napisano 5 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2019 Miło widzieć moje Redsterki S9 na szczycie nart slalomowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 5 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2019 8 godzin temu, JC napisał: Dla zainteresowanych wynikami WorldSkitestu: www.skionline.pl/worldskitest/19-20.html @marboru jak Twoje typy? Pokrywają się z wynikami? Skupię się na SL. Jestem zaskoczony wynikiem Atomików, które oceniłem bardzo nisko, najgorzej 😮 Nie wiem dlaczego, ale ta marka mi kompletnie nie leży...na innych WST również tą markę jakoś negatywnie oceniałem. To straszna indywidualna sprawa...jak widać. Najwyżej oceniłem Stockli, niewiele niżej Fischery - odpowiednio w wyniku testu narty numer 2 i 3. Dla mnie to numer 1 i 2...a potem przepaść. @Mitek pewnie zaraz napisze, że tej klasy narty są prawie identyczne...ja tak nie uważam. Z 10 par tak naprawdę chciałbym tylko Lasery i Worldcupy - innych raczej nie, napiszę więcej - nawet za darmo. W zeszłym roku sprawa oceny nart była raczej dla mnie czarno-biała. 3 godziny temu, nicram napisał: Miło widzieć moje Redsterki S9 na szczycie nart slalomowych I tu się potwierdza, że sprawa oceny nart jest bardzo indywidualna. Ciekawe @nicram jak byś ocenił narty, które ja oceniłem? Jeździłeś może na któryś? 5 godzin temu, JurekByd napisał: X9 cały czas wygrywają - w pełni się z tym zgadzam 🙂 Jurek na Twoich nogach, to pewnie te X9 idą jak burza Ja do Atomicków mam jakąś awersję... Zaznaczę, że w kategorii High Performance Kobiet wygrały My Curv - @Paula oceniła je najwyżej ze wszystkich desek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 5 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2019 (edytowane) 11 minut temu, marboru napisał: @Mitek pewnie zaraz napisze, że tej klasy narty są prawie identyczne...ja tak nie uważam. Również potwierdzam, ale w wyższej grupie ,,tzw. komórek,, twierdzę,że narty jeżdżą i zachowują się praktycznie identycznie. W zeszłym sezonie jeździłem na RC4WC SC jak i RC4 WC SL to w praktyce zupełnie inne narty... Szkoda że w Fischer w grupie High Performance wstawił RC One a nie The Curv Nie miałem okazji jeździć na Stoeckli ale Fiszery SC w wersji sklepowej są zdecydowanie fajniejsze niż S9 Atomica. Edytowane 5 Listopad 2019 przez pasazer85 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Listopad 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2019 Wyniki WST SL są takie: 1. Atomic 2. Stoeckli 3. Fischer Moja ocena: 1. Fischer 2. Blizzard 3. Stoeckli 3. Atomic Wyniki HP: 1. Atomic 2. Rossignol 3. K2 4. Dynastar Moja ocena 1 K2 2. Atomic 3. Dynastar 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 5 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2019 29 minut temu, marboru napisał: Zaznaczę, że w kategorii High Performance Kobiet wygrały My Curv - @Paula oceniła je najwyżej ze wszystkich desek. Hmm, to ciekawe. Mnie te narty nie zachwyciły w styczniu na testach w Szczyrku. Nie zamieniłabym moich Headów na nie, choć to ponoć model z tej samej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 5 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2019 30 minut temu, Sariensis napisał: ...ale kompletnie mi ta narta nie leżała po moich Salomonach, być może Salomoniarze tak maja , co ciekawe nie odpowiadają mi także narty Voelkl, przez wielu wręcz uwielbiane, miałem przed Salomonami I delikatnie rzecz ujmując, były słabe w stosunku do X-Maxow pod każdym względem, jedynie lżej je było nosić . Na Stockli chetnie bym sie przejechal. Może coś w tym jest, co piszesz?... Choć na żadnym z trzech WST nie oceniłem Salomonów SL (jeżdżę na tych nartach) najwyżej w tej kategorii. Zastanawiam się, czy nie kupić tych Laserów SL... miałbym już w sumie dwie pary "Szwajcarów" 15 minut temu, tanova napisał: Hmm, to ciekawe. Mnie te narty nie zachwyciły w styczniu na testach w Szczyrku. Nie zamieniłabym moich Headów na nie, choć to ponoć model z tej samej półki. Magda na pewno jeździłaś na tych samych Curvach co Paula? Odmian tych nart jest kilka. No, a jeśli tak - to tylko potwierdza, że sprawa doboru nart jest bardzo indywidualna i przed zakupem dobrze jest potestować kilka par 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 5 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2019 3 minuty temu, marboru napisał: Magda na pewno jeździłaś na tych samych Curvach co Paula? Odmian tych nart jest kilka. No, a jeśli tak - to tylko potwierdza, że sprawa doboru nart jest bardzo indywidualna i przed zakupem dobrze jest potestować kilka par To był model z kolekcji 2018-2019, a jeździłam na modelu w "męskim" malowaniu, który - jak zapewniał przedstawiciel Fischera - konstrukcyjnie jest identyczny z "My Curv". Sądzę, że znaczenie miały także warunki na stoku - plusowa temperatura i rozjeżdżony śnieg, w którym tym nartom po prostu brakło dynamiki. Być może też na twardej, zmrożonej trasie Paula miała inne odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 5 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2019 (edytowane) 18 minut temu, tanova napisał: To był model z kolekcji 2018-2019, a jeździłam na modelu w "męskim" malowaniu, który - jak zapewniał przedstawiciel Fischera - konstrukcyjnie jest identyczny z "My Curv". Sądzę, że znaczenie miały także warunki na stoku - plusowa temperatura i rozjeżdżony śnieg, w którym tym nartom po prostu brakło dynamiki. Być może też na twardej, zmrożonej trasie Paula miała inne odczucia. Podejrzewam, że mimo zapewnień przedstawiciela firmy na F, to męska/damska, jednak to nie ta sama narta. Paula jeździła na 2019/20, więc konstrukcyjnie również, to pewnie dwie różne narty - Twoja z testów i jej.) My Curv 2020 ma przepiękne malowanie, co pewnie też miało wpływ na ocenę mojej Drugiej Połowy W każdym bądź razie jeździła na nich jak szalona 😮 Jak na to patrzyłem, to chyba jednak nie chciałbym by je miała Generalnie na Fischerach, o których mowa, Paula jeździła jak już stok trochę puścił i był nieco rozjeżdżony. 4 stycznia @JC organizuje ponownie testy Fischera - warto byś spróbowała tej nowej narty Edytowane 5 Listopad 2019 przez marboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 5 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2019 (edytowane) @marboruMogło tak być - drobne niuanse czy nawet przygotowanie narty czy rzeczywiście osobiste preferencje rzutują na odczucia z jazdy. Dlatego też zgadzam się z Tobą, że taka ocena to indywidualna sprawa. Edit: to była ta narta: https://www.skionline.pl/sprzet/narty,18-19,fischer,rc4-the-curv-ti,10714.html Poza tym w WST jednak punktem odniesienia są inne modele, więc ranking siłą rzeczy bardziej jest porównaniem kilku nart między sobą, niż obiektywnym wartościowaniem. Zresztą pisaliście nawet sami o tym w kwietniu. Edytowane 5 Listopad 2019 przez tanova 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 17 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2020 Na oficjalnej stronie WST są już wyniki testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 17 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2020 34 minuty temu, tomi33 napisał: Na oficjalnej stronie WST są już wyniki testów. Widzę listę nart (niektórych) ale wyników nie mogę znaleźć 🧐 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 17 Październik 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2020 10 godzin temu, tomi33 napisał: Na oficjalnej stronie WST są już wyniki testów. Nie może być wyników testu, którego nie było! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 26 Sierpień 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2022 Trochę musiałem poczekać (20 lat) na ten dzień , ale stało się… Do Polski przyjechał Gerhard Brueggler organizator WorldSkitest! Razem odwiedzamy kilka ośrodków narciarskich. Byliśmy w Szczyrku, odwiedziliśmy Szczyrkowski i Beskid Sport Adrena oraz Skolnity w Wiśle. Następny ośrodek to Słotwiny Arena w Krynicy. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 27 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2022 13 godzin temu, JC napisał: Szczyrkowski i Beskid Sport Adrena oraz Skolnity w Wiśle. Następny ośrodek to Słotwiny Arena w Krynicy i koniecznie niech zobaczy Kasprowy bo jeszcze gościu pomyśli że w Polsce są same pagórki narciarskie 5 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 27 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2022 13 godzin temu, JC napisał: Trochę musiałem poczekać (20 lat) na ten dzień , ale stało się… Do Polski przyjechał Gerhard Brueggler organizator WorldSkitest! Razem odwiedzamy kilka ośrodków narciarskich. Byliśmy w Szczyrku, odwiedziliśmy Szczyrkowski i Beskid Sport Adrena oraz Skolnity w Wiśle. Następny ośrodek to Słotwiny Arena w Krynicy. A Jaworzyny nie chce przy okazji Słotwin zobaczyć?Mój kolega kierownik z przyjemnością by Was wywiózł i Wam pokazał.... 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Sierpień 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2022 Słotwiny Arena - wyjątkowy dzień pod wieżą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 27 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2022 16 godzin temu, JC napisał: Trochę musiałem poczekać (20 lat) na ten dzień , ale stało się… Do Polski przyjechał Gerhard Brueggler organizator WorldSkitest! Razem odwiedzamy kilka ośrodków narciarskich. Byliśmy w Szczyrku, odwiedziliśmy Szczyrkowski i Beskid Sport Adrena oraz Skolnity w Wiśle. Następny ośrodek to Słotwiny Arena w Krynicy. Czyżby kolejny WorldSkitest miał się odbyć w Polsce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi