Jeeb Napisano 18 Marzec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2019 Dnia 16.03.2019 o 19:29, moloo napisał: A jedziesz ? jadę 12 kwietnia 11 godzin temu, Capricorn napisał: od jutra będzie luźniej. wrzuć jakąś fotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 18 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2019 23 minutes ago, Jeeb said: jadę 12 kwietnia wrzuć jakąś fotke Ja jadę na weekend majowy - 28.12. - 05.05.2019 o też mam nadzieję, że choć trochę pojeżdżę ... tak - czekamy na fotki ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 18 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2019 Wrzucę z Materhornem od właściwej strony. Jakieś 15 lat temu przestałem robić zdjęcia na nartach - na wszystkich są jakieś góry lub ludzie z piwem i/lub apfelstrudlem😉. Ale tę górę sfotografuje na pewno. Z kronikarskiego obowiązku dodam że dzisiaj było duuuzo zimniej i bardzo wietrznie. Oraz mało ludzi, dużo Polaków. W naszym ośrodku apartamentowym jest nasz bus z 6 osobami i jeszcze 2 inne z SRC i WE. Od jutra zapowiadana jest pogoda "cud malina". A teraz idziemy zrobić roberka... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 19 Marzec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2019 Dnia 18.03.2019 o 09:56, moloo napisał: majowy - 28.12. - 05.05.2019 to postaram się dla Was jeszcze trochę śniegu zostawić Łapiecie się na darmowy skipass ale pamiętaj że Zermatt od 2 maja przechodzi na letni rozkład jazdy kolejek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 19 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2019 14 minutes ago, Jeeb said: Łapiecie się na darmowy skipass ale pamiętaj że Zermatt od 2 maja przechodzi na letni rozkład jazdy kolejek tzn. masz jakiegoś linka do tego rozkładu ? dzięki ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 19 Marzec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2019 ⛄ 11 minut temu, moloo napisał: tzn. masz jakiegoś linka do tego rozkładu ? dzięki ... kliiknij "download timeteble summer" https://www.matterhornparadise.ch/en/Current-news/Timetable 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 19 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2019 Ten niby darmowy skipass to ściema jak każde FREE SKI - ceny apartamentów dających niby darmowy karnet są z kosmosu w tym okresie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 19 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2019 On 18.03.2019 at 09:32, Jeeb said: jadę 12 kwietnia wrzuć jakąś fotke Taka sytuacja😎. Więcej zdjęć nie będzie bo muszę się smarować kremem😉 Krótko mówiąc jest czad! 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 24 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 Po powrocie, krótkie podsumowanie. Pierwszy raz byłem od włoskiej strony i miałem obawy czy będzie wystarczająco dużo czasu na transfer do Szwajcarii i zwiedzenie tej części. Nie ma z tym problemu, my jeździliśmy przez Theodoulpass - ok. 8,45 z Cervinii, ok. 9.00 otwierali górne krzesła Bontadini i o 9.30 można być w Zermatt. Ten przejazd to w sumie 16 km, w tym 11 km zjazdu. Można oczywiście przebić się na Rothorn przez Gornergrat czyli nie przez miasto. Pamiętam dyskusję w jakimś wątku na temat długości najdłuższych zjazdów: z Klein Matterhorn - do Valtournenche 15,2 km ( w tym 200 m krzesła po drodze), do Cervinii - 9 km czystej jazdy. Pogoda to 6 dni słońca, pierwsze 2 dni wiatr i brak przejazdu przez grań więc zwiedzanie włoskiej strony (dłużej niż 2 dni bym się tam nudził, ale to moja opinia). Nowa kolejka (2018 rok) na Klein Matterhorn przepiękna - wagoniki projektowane przez Pinifarina, pojemność 28 osób siedzących na wygodnych kanapach, wagoniki idą "ciągiem" a nie jak poprzednio 2 wielkie wagony na 150 osób na stojąco, kolejki brak. Podziękowania dla JurekByd który natchnął mnie jesienią do zwiedzania tego ośrodka od strony Aosty - sprawdziło się świetnie (bo mieliśmy bardzo dobrą pogodę) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Kwiecień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2019 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Kwiecień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2019 Dnia 24.03.2019 o 09:01, Capricorn napisał: zwiedzanie włoskiej strony (dłużej niż 2 dni bym się tam nudził, to w takim Szczyrku nudzisz się po 2 godzinach ? 😃 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruchauho Napisano 28 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2019 Rewelacyjna pogoda i na zdjęciach widać że pusto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2019 (edytowane) 9 godzin temu, Jeeb napisał: Kiedy tam się kończy sezon? W tym roku to chyba będzie bez przerwy przy takiej ilości śniegu, muszę tam kiedyś wpaść się ponudzić ;). Edytowane 29 Kwiecień 2019 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 29 Kwiecień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2019 14 godzin temu, gruchauho napisał: Rewelacyjna pogoda i na zdjęciach widać że pusto. był jeszcze tekst ale jak wkleiłem foty to zniknął, potem edytowałem, pisałem jeszcze raz i też się nie chciało wkleić bo przekroczyłem jakiś limit ??? To były wspaniałe 2 tygodnie wielkanocne .- 7,5 dnia lampa, 3,5 zadyma i 2 dni bez słońca ale z minusowymi temp. i doskonałym śniegiem Przez 3 dni można było pojeździć w PUCHU, dawno nie było takich warunków w 2 ostatnich tygodniach kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 29 Kwiecień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2019 7 godzin temu, Sariensis napisał: Kiedy tam się kończy sezon? W tym roku to chyba będzie bez przerwy przy takiej ilości śniegu, Włosi kończą 5 maja ale otwierają już 29 czerwca a Szwajcarzy kręcą na okrągło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 1 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2019 W dniu 28.04.2019 o 23:58, Jeeb napisał: to w takim Szczyrku nudzisz się po 2 godzinach ? 😃 Jakkolwiek to nie zabrzmi - to wolę mieć większy wybór tras niż mniejszy 😉 A w Szczyrku nie byłem i się raczej nie wybieram... Z racji miejsca zamieszkania na 1 czy 2 dni mam do wyboru kilkadziesiąt ośrodków w Sudetach. Na dłuższy wyjazd wolę pojechać w Alpy... Fajnie było zobaczyć jeszcze raz na Twoich zdjęciach Monte Cervinio. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 5 Listopad 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2019 (edytowane) W dniu 1.05.2019 o 18:59, Capricorn napisał: 😉 zobaczyć jeszcze raz na Twoich zdjęciach Monte Cervinio. sezon zimowy wystartował 1 listopada, dobre warunki pomiędzy 2900 a 3800 Edytowane 5 Listopad 2019 przez Jeeb 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2019 56 minut temu, Jeeb napisał: sezon zimowy wystartował 1 listopada, dobre warunki pomiędzy 2900 a 3800 Warto tam pojechać po nowym roku, czy jest oblężenie świąteczne? Gdzie polecałbym się zatrzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 5 Listopad 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2019 5 godzin temu, Sariensis napisał: czy jest oblężenie świąteczne? w Zermatt jest oblężenie ale tylko 20% ma narty więc na wyciągach tłoku nie ma, czasmi zdarzy się 5 minut do odstania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2019 4 godziny temu, Jeeb napisał: w Zermatt jest oblężenie ale tylko 20% ma narty więc na wyciągach tłoku nie ma, czasmi zdarzy się 5 minut do odstania Lepiej zatrzymać się w Zermatt czy Cervinia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 5 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2019 Dla portfela na pewno w Cervinii , narciarsko nie ma znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 8 Listopad 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2019 W dniu 5.11.2019 o 21:13, JurekByd napisał: narciarsko nie ma znaczenia w Styczniu bywa często taka pogoda że nawet przez cały tydzień nie ma połączenia pomiędzy ośrodkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2019 56 minut temu, Jeeb napisał: w Styczniu bywa często taka pogoda że nawet przez cały tydzień nie ma połączenia pomiędzy ośrodkami musze koniecznie się tam wybrać, juz zacząłem nawet planowanie przy okazji biznesowego wyjazdu do Kolonii pod koniec listopada, ale np. Zugspitze w Ga-Pa zamknięte ( a mówią, że to lodowiec), Zermatt za bardzo zbacza z trasy, w sumie to z Kolonii najlepiej pojechać do Akwizgranu a nie na narty kurczę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 8 Listopad 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2019 (edytowane) 2 godziny temu, Sariensis napisał: Akwizgranu a nie na narty 15 km za Akwizgranem masz halę narciarską w Landgraaf https://www.snowworld.com/en Edytowane 8 Listopad 2019 przez Jeeb literki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 31 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2023 Gdzie szukać zorganizowanych wyjazdów w ten rejon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi