arnoldd Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 4 godziny temu, zaj napisał: opowiesci o oglądaniu zaćmienia słońca przez gogle nie skomentuje ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaj Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 13 godzin temu, arnoldd napisał: ???????? Bo ktoś nie pomyśli i powtórzy a to niezdrowe i niebezpieczne dla wzroku. Zaćmienie należy obserwować przez coś o wiele mniej przepuszczalnego niż gogle narciarskie. A przy okazji - możesz zdradzić co to był za mocarny model dla spawaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n3l15 Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 jak w temacie.... piszcie proszę spostrzeżenia , opinie z użytkowania gdyż noszę się z zamiarem kupna takich gogli w zasadzie cena nie ma znaczenia. Przede wszystkim interesuje mnie jak szybka jest reakcja tych szkieł na zmieniające się warunki w trakcie jazdy To i ja się dołożę. Żadnych fotochromów (wł górnopółkowe Oakley'e) nie polecam jako jedyne gogle. Problem polega na tym, że zakres fotochromów jest ograniczony, więc jeśli myślisz że kupisz fotochromy i będą się one sprawdzać zarówno w nocy, jak i w chmurach i na lodowcu przy bluebirdzie - to jesteś w błędzie. Bardzo polecam gogle z wymiennymi szybami - najlepiej mieć trzy, ale dwie też wystarczą. Dla pełnego komfortu te dwie - mogą być fotochromowe - jedne z zakresem na słońce, drugie na pełne zachmurzenie. PozdroR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n3l15 Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 I może jeszcze trzy grosze nt rejestracji prędkości max z gps. Paru znajomych chwali się że jechało 110kmh itd. Oczywiście zastrzega że stok pusty, że pierwsze krzesełko itd. Jeśli apka pozwala na wyświetlenie wykresu, o co prosiłem przy każdej okazji, to za każdym razem nie widziałem krzywej mniej-więcej logarytmicznej (czyli takiej w której przyrost prędkości jest coraz mniejszy w czasie) widziałem za to łamańca z kilkusekundowymi pikami to okolice v-max. Niestety to badziewnie napisane aplikacje, dające błędne odczyty. I tyle. Pzdr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi