Mitek Napisano 16 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2016 Cześć Skoro wiesz lepiej... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 17 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2016 11 godzin temu, leitner napisał: Chyba będę musiał wybrać się jeszcze raz na Górkę Szczęśliwicką. Nie kupię w ciemno nart, które są 15cm dłuższe od obecnych. Może jakoś w następnym tygodniu coś wykombinuję. A na razie znikam. Pozdr Do tej porty miałem kilka modeli nart trasowych, ale po wejściu na skitury priorytety się zmieniają. I docelowo na trasie zostanę raczej z jedną parą nart, jak te obecne się zużyją. Jeździłem i na slalomkach 65mm pod butem i na szerszych(80,90,100) i dłuższych (180mm) Docelowo na trasie dla siebie wybiorę coś około 175-180cm długości i szerokości 70-75mm pod butem (moja wysokość 173). Taka geometria jest chyba najlepszym kompromisem pomiędzy szybkością zmiany krawędzi, zapadalnością w miękkiej trasie, stabilnością w średnim skręcie. To co Ci poleca Mitek dokładnie wpisuje się w moje doświadczenia. Osobiście polecałbym Ci podobny wybór. Przy Twoim wzroście można trochę bardziej asekuracyjnie: narta 168-172cm długości, a szerokość analogicznie 70-72mm. Dłuższa narta na takich trasach jak jeździsz na Słowacji, da Ci niesamowity power. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 10 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2016 Po wielu tygodniach rozmów i szukaniu info w necie o długości nart oraz ich właściwościach, wczoraj kupiłem nowe deski. Chciałem kupić używane, ale nie znalazłem takich o odpowiedniej długości bez głębokich rys. Ostatecznie zdecydowałem się na kupno nart z poprzedniego sezonu. Wybrałem narty (głównie dzięki Mitkowi, Marboru i Artixowi, ale także innych udzielających się w tym wątku) Head Supershape i.Rally 163. Jeśli nie pasuje Wam ten wygląd do tego z poprzedniego sezonu, to nie pomyliliście się. W sklepie okazało się, że mają promocję na narty 16/17, dzięki temu kosztowały prawie tyle co nartki z poprzedniego sezonu. Mam nadzieję, że przetestuję nowe Heady już za tydzień. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 10 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2016 Toś poleciał grubo! Zacne deski! Gratuluje. Daj tym nartom jechać a będziesz zachwycony! Pozdr M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 10 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2016 45 minut temu, leitner napisał: Po wielu tygodniach rozmów i szukaniu info w necie o długości nart oraz ich właściwościach, wczoraj kupiłem nowe deski. Chciałem kupić używane, ale nie znalazłem takich o odpowiedniej długości bez głębokich rys. Ostatecznie zdecydowałem się na kupno nart z poprzedniego sezonu. Wybrałem narty (głównie dzięki Mitkowi, Marboru i Artixowi, ale także innych udzielających się w tym wątku) Head Supershape i.Rally 163. Jeśli nie pasuje Wam ten wygląd do tego z poprzedniego sezonu, to nie pomyliliście się. W sklepie okazało się, że mają promocję na narty 16/17, dzięki temu kosztowały prawie tyle co nartki z poprzedniego sezonu. Mam nadzieję, że przetestuję nowe Heady już za tydzień. Jeśli mnie oczy nie mylą to to są narty z sezonu 2016/2017 czyli najnowsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 10 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2016 1 godzinę temu, leitner napisał: Wybrałem narty (głównie dzięki Mitkowi, Marboru i Artixowi, ale także innych udzielających się w tym wątku) Head Supershape i.Rally 163. Gratuluję i nie mogę się doczekać jak wypróbujesz je na stoku Oby Ci służyły i oby ta próba na białym była niebawem, a kolano by Ci pozwoliło jak najszybciej wrócić do aktywności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 10 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2016 1 godzinę temu, leitner napisał: Po wielu tygodniach rozmów i szukaniu info w necie o długości nart oraz ich właściwościach, wczoraj kupiłem nowe deski. Chciałem kupić używane, ale nie znalazłem takich o odpowiedniej długości bez głębokich rys. Ostatecznie zdecydowałem się na kupno nart z poprzedniego sezonu. Wybrałem narty (głównie dzięki Mitkowi, Marboru i Artixowi, ale także innych udzielających się w tym wątku) Head Supershape i.Rally 163. Jeśli nie pasuje Wam ten wygląd do tego z poprzedniego sezonu, to nie pomyliliście się. W sklepie okazało się, że mają promocję na narty 16/17, dzięki temu kosztowały prawie tyle co nartki z poprzedniego sezonu. Mam nadzieję, że przetestuję nowe Heady już za tydzień. Będziesz zadowolony, przyjeżdżaj w Beskidy. Musisz mnie zastąpić w przyszły weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 10 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2016 1 godzinę temu, FerraEnzo napisał: Daj tym nartom jechać a będziesz zachwycony! Muszę się nauczyć na nich jeździć - są prawie 20cm dłuższe od dotychczasowych. 56 minut temu, christof napisał: Jeśli mnie oczy nie mylą to to są narty z sezonu 2016/2017 czyli najnowsze Zgadza się! 30 minut temu, marboru napisał: Gratuluję i nie mogę się doczekać jak wypróbujesz je na stoku Oby Ci służyły i oby ta próba na białym była niebawem, a kolano by Ci pozwoliło jak najszybciej wrócić do aktywności. Mam nadzieję, że wypróbuję je z Tobą za tydzień w Kazimierzu albo Rąblowie Z kolanem coraz lepiej - po płaskim chodzę już bez bólu. Na schodach też jest już prawie OK. 14 minut temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Będziesz zadowolony, przyjeżdżaj w Beskidy. Musisz mnie zastąpić w przyszły weekend. W przyszły weekend może być ciężko, ale przyjadę pewnie po Świętach na kilka dni. Zdrowia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 10 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2016 Dopiero teraz czytam. Gratuluję zakupu i duuuuuużo radości z nich Ci życzę no i przede wszystkim oby zdrowie dopisywało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2016 2 godziny temu, leitner napisał: Po wielu tygodniach rozmów i szukaniu info w necie o długości nart oraz ich właściwościach, wczoraj kupiłem nowe deski. Chciałem kupić używane, ale nie znalazłem takich o odpowiedniej długości bez głębokich rys. Ostatecznie zdecydowałem się na kupno nart z poprzedniego sezonu. Wybrałem narty (głównie dzięki Mitkowi, Marboru i Artixowi, ale także innych udzielających się w tym wątku) Head Supershape i.Rally 163. Jeśli nie pasuje Wam ten wygląd do tego z poprzedniego sezonu, to nie pomyliliście się. W sklepie okazało się, że mają promocję na narty 16/17, dzięki temu kosztowały prawie tyle co nartki z poprzedniego sezonu. Mam nadzieję, że przetestuję nowe Heady już za tydzień. Cześć No i bardzo fajnie, gratuluję i jak najfajniejszej jazdy życzę. Jak dla mnie mają jedna podstawową zaletę - są czarno-pomarańczowe - a bardzo lubię to zastawienie. Mam do Ciebie prośbę. Czy mógłbyś zrobić zdjęcie jak są zrockerowane? Dzisiaj byliśmy w Proshopie bo chłopaki znaleźli coś takiego: http://www.skionline.pl/sprzet/narty,13-14,rossignol,radical-gs-pro-r20-racing,6950.html Byłem zaskoczony rockerem bo to w końcu narta sportowa solidna konstrukcja na fajnej płycie. Odłożyliśmy na boczek 165cm dla Amelki bo cena też świetna. Też będzie przeskok o 25cm. Mam do sprzedania narty po Amelce jakby co. Rossignol RSX na płycie 140 cm. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 10 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2016 To może stworzymy jakiś fanklub? Ja już mam moje w domu po pełnym serwisie z thermobag-iem włącznie. Dzięki Panie Tomku. Moje są w l=170cm. Już się nie mogę doczekać. Marcin powiedz mi ile dałeś za ten nowy model. Ja za swoje dałem 1700 i jestem ciekaw czy to była dobra cena. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 10 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2016 Piotr to była dobra cena! Mój brat dał tyle za Magnum - ten sam rocznik, wiązania itp. Pytanie jakim cudem Marcinowi udało się je dostać w cenie zeszłorocznych. 15 minut temu, Piotr_67 napisał: To może stworzymy jakiś fanklub? Ogólnie na stokach dominuje Head, nie wiem czy to marketing, czy sukcesy w PŚ. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 10 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2016 Zapłaciłem za nie 1950, więc niewiele więcej niż za zeszłoroczne. Podobno mieli w sklepie jakieś ostatki listopadowej promocji. Na ślizgu jednej narty jest drobna ryska, ale nie będzie przeszkadzać w jeździe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 17 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2016 (edytowane) No to dziś też dałem się ponieść ogolnoforumowej "zarazie" i stałem się posiadaczem nowiutkich supershape railly. Pierwotnie miał być zeszłoroczny model, ale z powodu dosc dużej obniżki ceny, podobnie jak Leitner, zakupiłem tegoroczny. Edytowane 17 Grudzień 2016 przez Gacek1964 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 17 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2016 Panowie gdzie te promocje, bo mam ochotę na nowy model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 17 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2016 27 minut temu, artix napisał: Panowie gdzie te promocje, bo mam ochotę na nowy model? Kupiłem w Chorzowie w sklepie 2b sport za 2200zl. Normalna cena tam to 2999 zl także musiała być jakaś promocja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi