borygo Napisano 26 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2016 wlaczyli tylko na weekend czy w tygodniu tez bedzie czynne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 30 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2016 Rohace ruszaja 09/12 Lyžiarske stredisko Roháče Spálená otvorené od 09.12.2016. Srdečne pozývame a tešíme sa spolu s Vami na prvú lyžovačku.... wygląda na to,że warun będzie przedni. fotka z rana: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 7 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 W sobotę rusza Tatrzańska Łomnica. Info z fb: lanovky?: Tatranská Lomnica <->Štart Štart<->Skalnaté Pleso ...Štart <-> Čučoriedky Skalnaté Pleso<->Lomnický štít a zjazdovky?: Štart západ Čučoriedky západ Čučoriedky východ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Roháče - Spálená Ja naprawdę nie rozumiem ich. Jak jest grubo na minusie to tylko śnieżą. Jak jest na plusie i prognoza na dalsze dni też, to zaczynają ratrakować. A otwierają jutro Taka fajna miejscówa a takie kiepskie naśnieżanie i zarządzanie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 9 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2016 W Strbskim odwilż i leje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Chopok 15.12.2016 11:30 Chopok na szczycie i południu już słonecznie, od jutra szykuje się super pogoda 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 Velka Raca 16.12.16. Dzisiaj rozpocząłem sezon i padło na VR. Jeżeli chodzi o warunki to trasy przygotowane są dobrze (te otwarte) Dzisiaj otwarta była: 1, 3, 4, 5, 7 i 12. Czarna 9 niby była zamknięta ale dało się jeździć (przygotowanie jej jednak było do bani). Dzisiaj czynne wyciągi to Dedovka, Laliki i Hrebenova. Marguskę włączyli około 10. Za 15 jurków wyjeździłem się setnie. Ludzi było niewielu. Jutro zapowiadają czynne wszystkie wyciągi i dodatkowo trasy 10b, 2 i wszystkie łączniki. Tu parę fotek: Pozdrawiam. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 Piotrze, kilka słów o nartach. A wyprazeny syr s hranulkami i oblocha zaliczyles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 (edytowane) 5 minut temu, Bumer napisał: Piotrze, kilka słów o nartach. A wyprazeny syr s hranulkami i oblocha zaliczyles? No o nartach naskrobię ale nie chciałem zaśmiecać wątku o warunkach. Syr z hranulkami i tatarską omaćką oczywiście był z pyszną herbatą w knajpce pod górną stacją Dedovka. Pozdrawiam Edytowane 16 Grudzień 2016 przez Piotr_67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 Nie mów, że u Hamacka jeszcze byłeś i w garażu z nim i jego szwagrem ladowales akumulator? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 5 minut temu, Bumer napisał: Nie mów, że u Hamacka jeszcze byłeś i w garażu z nim i jego szwagrem ladowales akumulator? W latach 2004 - 2008 noclegi mieliśmy u P. Hamackovej. Ale nigdy nie ładowałem z nimi akumulatorów . Z reguły "ładowałem" ze swoim szwagrem . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 Dziś Łomnica. Ludzi mało, na stokach twardo. Od rana lekki mrozik i tak przez cały dzień. Słonecznie. Czynne 2/3 niebieskiej części i 1/3 czerwonej. Nie za dużo, ale w związku z tym, że pusto, to pojeździć troszkę można Na górze inwersja, więc mają problem z naśnieżeniem górnej części tras czerwonych. Na czarnej kamienie już przykryte. a w takich klimatach mieszkamy: 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 nie zdążyłem wyedytować, jeszcze krótki filmik: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 21 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2016 Dziś, po raz pierwszy udało nam się pojeździć na Szczyrbskim, bo zawsze jakoś wypada nie po drodze. Było cieplej, u góry jakieś 4-5 stopni, w Tatrach nadal panuje inwersja - na kwaterce w Smokowcach było -5 z rana, a im wyżej tym cieplej, bardzo słonecznie. Czynne wszystko oprócz Furkoty. Lekko miękko, ale całkiem dobrze Szczyrbskie to tak w zasadzie 1 trasa, która w połowie rozwidla się na 3 warianty. Furkota, to w sumie 2gi wariant górnej części Furkota (po prawej) jest w trakcie przygotowywania, po południu jeździł ratrak i "wylizywał" już trasę. Pewnie otworzą na dniach: 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2016 (edytowane) Dzięki za info. Szkoda że nie miałeś okazji pojeździć na Furkocie, bo fajna traska. Ja jadąc na Strbskie 90% spędzam na tej właśnie trasie. Strbskie mimo 2 tras: główna i Furkota jest zarombistą alternatywą dla Chopka. Bardzo często jak na Chopku mgła lub chmury to Strbskie jest czyste i można zarombiście pośmigać a to tylko 30 min. od Mikulasza (jak się tak pojedzie po "polskiemu" ) ps. ale tam zielono Edytowane 21 Grudzień 2016 przez Gość PS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 22 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2016 (edytowane) 22 godziny temu, Jasiek napisał: Dzięki za info. Szkoda że nie miałeś okazji pojeździć na Furkocie, bo fajna traska. Ja jadąc na Strbskie 90% spędzam na tej właśnie trasie. Strbskie mimo 2 tras: główna i Furkota jest zarombistą alternatywą dla Chopka. Bardzo często jak na Chopku mgła lub chmury to Strbskie jest czyste i można zarombiście pośmigać a to tylko 30 min. od Mikulasza (jak się tak pojedzie po "polskiemu" ) ps. ale tam zielono Gdzie parkujesz w Strbskim Plesie w okresie Świąt, jedziesz do góry pod wyciągi czy parking obok dworca? O której trzeba przyjechać najpóźniej i czy łatwo wydostać się z powrotem ok 13:00. Edytowane 22 Grudzień 2016 przez surfing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 22 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2016 22 hours ago, Jasiek said: Dzięki za info. Szkoda że nie miałeś okazji pojeździć na Furkocie, bo fajna traska. Ja jadąc na Strbskie 90% spędzam na tej właśnie trasie. Pewnie się jeszcze tam nie raz wybiorę. Z tego co widzę na vt.sk, to Furkota już dzis chodziła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
francuz Napisano 22 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2016 Odwiedziliśmy dziś Kubinską Holę. To pierwszy raz w tym ośrodku więc byliśmy szczególnie ciekawi. Na parkingu sami Słowacy i Czesi, oprócz nas tylko jedno auto z polskimi blachami - SKL (Kłobuck). Po drodze z Katowic zimowo na wysokości Korbielowa, w innych miejscach wszędzie praktycznie bez śniegu. Na KH warunki bardzo dobre, sporo sztucznego śniegu, naturalnego na bokach ok 10cm. Karnet całodzienny przedsezonowy kupiony na Grouponie za 49,90PLN, przy Słowakach kupujących w kasie za 20EUR. Dobry deal generalnie. Ośrodek fajny z przyjemnym nachyleniem tras (a właściwie jednej trasy od szczytu do samego dołu obsługiwanej przez dwie kanapy czwórki), fantastycznymi widokami, dobrym przygotowaniem tras oraz przedsezonową frekwencją. Wyjeździliśmy się - polecam. Szkoda tylko, że są tak daleko od Katowic. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2016 21 godzin temu, surfing napisał: Gdzie parkujesz w Strbskim Plesie w okresie Świąt, jedziesz do góry pod wyciągi czy parking obok dworca? O której trzeba przyjechać najpóźniej i czy łatwo wydostać się z powrotem ok 13:00. Jak jestem przed 8 to spokojnie pcham się do końca, na górę. Ale jak jesteś później to raczej nie ma szans. Zamykają wjazd, stoi policja i trzeba na centralny i skibusem. Wyjazd w miarę sprawny, chyba że trafisz na wjazd hotelowców do miasta. Przerabiałem to w zeszłym roku w Sylwestra. Rano było OK ale jak wyjeżdżałem około 14 to wyjeżdżałem 40 min.! Samochody stały wszędzie a korek na wjeździe do Strbskiego zaczynał się na głównej przed serpentynami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 25 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2016 Odwiedziliśmy dziś Kubinską Holę. To pierwszy raz w tym ośrodku więc byliśmy szczególnie ciekawi. Na parkingu sami Słowacy i Czesi, oprócz nas tylko jedno auto z polskimi blachami - SKL (Kłobuck). Po drodze z Katowic zimowo na wysokości Korbielowa, w innych miejscach wszędzie praktycznie bez śniegu. Na KH warunki bardzo dobre, sporo sztucznego śniegu, naturalnego na bokach ok 10cm. Karnet całodzienny przedsezonowy kupiony na Grouponie za 49,90PLN, przy Słowakach kupujących w kasie za 20EUR. Dobry deal generalnie. Ośrodek fajny z przyjemnym nachyleniem tras (a właściwie jednej trasy od szczytu do samego dołu obsługiwanej przez dwie kanapy czwórki), fantastycznymi widokami, dobrym przygotowaniem tras oraz przedsezonową frekwencją. Wyjeździliśmy się - polecam. Szkoda tylko, że są tak daleko od Katowic. Jakieś fotki ? Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 25 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2016 Jutro ruszają trasy ze Skalnatego Plesa w Tatrzańskiej Łomnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 25 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2016 Dnia 21.12.2016 o 20:56, Plywak napisał: Widok....brak słów.Tylko stać i patrzeć....chwilo trwaj. pozdrawiam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 26 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2016 9 hours ago, Annaa said: Widok....brak słów.Tylko stać i patrzeć....chwilo trwaj. pozdrawiam. Fakt, aż się nie chciało zjeżdżać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 31 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2016 Jutro rusza Łomnickie Sedlo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 Ostatnie opady śniegu w Tatrach były na tyle obfite, że w pierwszy dzień 2017 roku została otwarta górna część jednej z najdłuższych i najefektowniejszych tras na Słowacji - czarny zjazd z Łomnickiej Przełęczy do Łomnickiego Stawu. Grubość naturalnej pokrywy śniegowej przekracza tutaj już 120 cm. Więcej informacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi