Annaa Napisano 8 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2017 2 godziny temu, marionen napisał: Aż tak przyjemnie w Soelden nie było. Upał w słońcu jak cholera. Bieliznę można wykręcić z potu. Do tego morda poparzona. Jak możesz mieć "mordę" poparzoną ,skoro masz ze sobą krem z filtrem 50!!!! Weź, nie denerwuj ludzi!...tym słońcem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 9 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 (edytowane) 7 godzin temu, Torres napisał: No weź nie denerwuj... My w czwartek -8*C i wiatr 27 m/s i raz beton a za chwilę zaspa z przewianego śniegu... Pozdr.Torres Pamiętaj, że w górach pogoda szybko się zmienia. I dla was w końcu zaświeci słońce! Tego wam na Chopoku życzę. Jeszcze tylko troszkę cierpliwości. Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 9 Kwiecień 2017 przez marionen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 9 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 5 godzin temu, Annaa napisał: Jak możesz mieć "mordę" poparzoną ,skoro masz ze sobą krem z filtrem 50!!!! Weź, nie denerwuj ludzi!...tym słońcem. Miałem, ale w drugim plecaku. Tym co został w samochodzie na parkingu. Nie było czasu wracać po niego na dół. Dzisiaj się wysmaruję solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 (edytowane) 2 godziny temu, marionen napisał: Pamiętaj, że w górach pogoda szybko się zmienia. I dla was w końcu zaświeci słońce! Tego wam na Chopoku życzę. Jeszcze tylko troszkę cierpliwości. Pozdrawiam serdecznie. Zgadza się. Ja już niestety wróciłem ale po tych ekstremalnych warunkach w czwartek, piątek był super. Najlepszy narciarsko dzień w sezonie - w puchu itd. Pozdr.Torres P.S- zresztą w czwartek też pojeździliśmy trochę mniej i niżej ale pojeździliśmy P.S2- z tym kremem -to od razu pomyślałem że zapomniał jak przeczytałem posta Anny Edytowane 9 Kwiecień 2017 przez Torres dopisek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 10 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2017 Trochę jestem niedysponowany, jeden z kolegów miał wielkie wydarzenie rodzinne i spędziliśmy wieczór przy 18 letniej..... Relacja z tego tytułu ucierpi. Zamiast Soelden było dzisiaj Obergurgl i Hochgurgl. Warunki a'la Marboru. Czyli twardo, sztruksowo i szybko, powyżej 2500 m cały dzień. Niżej było nieco bardziej miękko. I wreszcie doczekałem się off piste. Do jedenastej wszędzie twardo i betonowo. Zaczynamy od Obergurgla. Ja szukam off piste i nie jest źle, coś tam układa mi się w głowie... Po lewej wielbiciele twardego sztruksu, a po prawej offpiściaki mogą się uaktywnić! Przed 11 sprawdzam możliwości poza trasowe, ale jeszcze za twardo jest Po 12 znalazłem możliwości freeride i do końca dnia z nich nie rezygnuję. Ale o tym w kolejnym dniu napiszę, bo dziś nie dam rady, padam z nóg i innych wrażeń... 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 10 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2017 Dnia 8.04.2017 o 19:52, marionen napisał: Kurcze ta fotka wygląda jak zdjęcie makiety Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 10 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2017 Arkadiusz zmienił stajnie? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 10 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2017 Były na wyprzedaży w Ladis za 60 euro to se nabył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 10 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2017 8 godzin temu, Piotr_67 napisał: Kurcze ta fotka wygląda jak zdjęcie makiety Pozdrawiam To tylko techniczny trik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 10 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2017 Po 11 znudziły mi się trasy. Pora zakosztować off piste. Na Obergurglu przy 12 znalazłem fajne miejsce. Myślałem, że trasa zmiękła i kartoflisko nadaje się do jeżdżenia. Było jednak twardo, wypieło mi nartę i poleciałem na pysk sporo metrów w dół. Najgorsze, że musiałem wracać pod górę po nartę. Wystarczyło zaczekać 30-45 minut i by z wierzchu zmiękło. Po tym zjeździe poszukałem szczęścia na zamkniętej (podobno zagrożenie lawinowe), ale to był pic, bo śniegu tam brak. No chyba, że lawiny z błota i kamieni. Tutaj zaliczam glebę, będzie kiedyś na filmiku (jak kupię program do nich) Na zamkniętej trasie koło 9 jest wypas, tylko trochę mało śniegu, ale da się żyć i cała trasa tylko moja. Spacer z buta też konieczny... Za drugim razem pojechałem wyższą linią i było prawie bez odpinania nart I pomyśleć, że dało się w tych warunkach zjechać, jak patrzę w górę to sam nie wierzę... Wracam do ludzi to się ubieram. Pędzę teraz do Hochgurgl do muzeum motoryzacji (głównie motory). Polecam, warto wydać 10 eu i tam wejść, jest co oglądać... Mam tych zdjęć kilkadziesiąt. Ale pora zaliczyć jeszcze kilka zjazdów freeridowych, mimo, że nie ma puchu, to śnieg idealny pod moje Heady 85 . Jazda do 4 fantastyczna w okolicach 42, 35 i 34 . Tylko ten upał nie do zniesienia! Po szesnastej Jurek z ferajną (wesołą i sympatyczną) odbiera mnie z przystanku w Hochgurgl! Dzień mega udany (nie marudzę-upał) Pozdrawiam serdecznie! 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 10 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2017 To ostatnie zdjęcie jest the best Szczególnie jak się popatrzy na tych obok okutanych po "zęby" . Mario rządzisz Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 10 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2017 39 minut temu, Piotr_67 napisał: To ostatnie zdjęcie jest the best Szczególnie jak się popatrzy na tych obok okutanych po "zęby" . Ja ich nie rozumiem, przecież niezdrowo jest się przegrzewać! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 12 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2017 (edytowane) Dnia 7.04.2017 o 18:42, marionen napisał: Tak się nasłuchałem. Tu Kasprowy, tam BSA, a jeszcze Chopok. Jedni na skitoury, inni na freeride, jeszcze inni na sztruks bądź ciapkę. Ja w koło niestety śnieżna nędza. Nie pamiętam tak słabej zimy. Pierwsza dekada kwietnia, a prawie nie ma gdzie jeździć. Pozostaje mi tylko udać się gdzieś na austriackie lodowce. A w szczególności jeden z nich, na który nigdy nie dojechałem. Może w końcu dotrę na niego. Przedłużony weekend mam, do tego dobra widoczność się zapowiada. Lada moment kozacy wrócą z pięknej i ciekawej wyprawy, na której z forum chyba niewielu było (lub wcale). Dokończenie relacji z Tatr Wysokich musi zaczekać. Szybkie pakowanie i rano mam nadzieję obudzić się w innym, lepszym białym świecie!!! Melduje, że ekipa SO w całym kawałku wróciła :), ale niestety bez nart, które zaginęły w Oslo Było Sail&Ski tutaj w akcji Wujot a tutaj w akcji Kamil - kskuski Relację pewnie napisze MarioJ, ale skróconą bo inaczej nie zmieściłaby się na forum Pozdr Tomek Edytowane 12 Kwiecień 2017 przez MajorSki 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 12 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2017 (edytowane) Dnia 7.04.2017 o 18:42, marionen napisał: Lada moment kozacy wrócą z pięknej i ciekawej wyprawy, na której z forum chyba niewielu było (lub wcale). To jeszcze mała zajawka . Foto MajorSki, narciarz MarioJ. pisaliśmy z Tomkiem razem Edytowane 12 Kwiecień 2017 przez MarioJ 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 12 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2017 17 minut temu, MajorSki napisał: Melduje, że ekipa SO w całym kawałku wróciła :), ale niestety bez nart, które zaginęły w Oslo Było Sail&Ski tutaj w akcji Wujot Relację pewnie napisze MarioJ, ale skróconą bo inaczej nie zmieściłaby się na forum Pozdr Tomek 14 minut temu, MarioJ napisał: To jeszcze mała zajawka . Foto MajorSki, narciarz MarioJ. pisaliśmy z Tomkiem razem Wyprawa godna kozaków. Zdjęcia bajeczne, czekam na relację. Mam nadzieję, że narty się odnajdą i dotrą później! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2017 Dnia 10.04.2017 o 20:11, marionen napisał: Pozdrawiam serdecznie! I to jest strój adekwatny do pory roku! Ja przy takich upałach nie mogę się nadziwić, że ludzie wytrzymują w tych kurtkach... Pozdrowionka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 Dnia 12.04.2017 o 10:54, johnny_narciarz napisał: I to jest strój adekwatny do pory roku! Ja przy takich upałach nie mogę się nadziwić, że ludzie wytrzymują w tych kurtkach... Pozdrowionka. Następny "wariat" w pozytywnym tego słowa znaczeniu ... o ile takie jest I jak on miał krem zabrać jak w samych kąpielówkach jeździł Pozdr.Torres 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 5 minut temu, Torres napisał: I jak on miał krem zabrać jak w samych kąpielówkach jeździł Pozdr.Torres Powinien się nasmarować przed wyjściem z apartamentu... Przecież musiał znać prognozy pogody... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 7 minut temu, johnny_narciarz napisał: Powinien się nasmarować przed wyjściem z apartamentu... Przecież musiał znać prognozy pogody... Pewnie tak ale nie sądzę żeby sobie takimi duperelami głowę zaprzątał.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 1 minutę temu, Torres napisał: Pewnie tak ale nie sądzę żeby sobie takimi duperelami głowę zaprzątał.... Zupełnie jak ja, ale tu jesteśmy zgodni z Marionenem... Tylko mi skóra schodzi i to płatami! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 14 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2017 Smarowanie w apartamencie, muszę to sobie gdzieś zapisać, następnym razem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 14 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2017 Największy problem miałem, gdzie schować aparat i telefon. Różne pomysły mi do głowy przychodziły, ale z nich nie skorzystałem na szczęście.... Dobrze, że chociaż na karnet miałem kieszonkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 14 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2017 Aparat, telefon i krem doskonale zmieściłyby się w niewielkiej "nerkówce" - rozwiązanie wygodne i sprawdzone ... na kajakach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 26 Grudzień 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2022 (edytowane) Nieoczekiwanie odżył wątek gdzieś w górach... Chwilowo trudno mi odnaleźć się w terenie, ale z pewnością góry są z każdej strony... choć jeszcze niewidoczne. Pozdrawiam. Edytowane 26 Grudzień 2022 przez marionen 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 26 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2022 19 minut temu, marionen napisał: Nieoczekiwanie odżył wątek gdzieś w górach... Chwilowo trudno mi odnaleźć się w terenie, ale z pewnością góry są z każdej strony... choć jeszcze niewidoczne. Pozdrawiam. Ładne klimatyczne nastrojowe fotki. A gdzie zmierzasz znaczy quo vadis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi