yoss Napisano 27 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2023 1 godzinę temu, marekbtl napisał: @Lexi zapomniałem, za tydzień tez tam będę, a @yoss będzie miał przechlapane jak w sobotę pogody nie będzie, bo się zdeklarował że ma być. On to chyba pod Krakowem mieszka, więc mam blisko jak coś, wpadnę do niego na kolację z Kiełbasą albo Baraniną pozdrawiam Pogoda będzie. A jbc to wolę owoce i warzywa ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 27 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2023 1 godzinę temu, marekbtl napisał: @Lexi zapomniałem, za tydzień tez tam będę, a @yoss będzie miał przechlapane jak w sobotę pogody nie będzie, bo się zdeklarował że ma być. On to chyba pod Krakowem mieszka, więc mam blisko jak coś, wpadnę do niego na kolację z Kiełbasą albo Baraniną pozdrawiam Pogoda będzie. A jbc to wolę owoce i warzywa ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 27 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2023 50 minut temu, yoss napisał: Pogoda będzie. A jbc to wolę owoce i warzywa ;). Cze Dobra - to przyjdę z Gruchą , tylko że on mało gada, od razu bierze się do roboty. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 28 Styczeń 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2023 Coś Karyntia popularna w tym sezonie. Jak Karyntia to trzeba coś napisać o Bad Kleinkirchheim, ponieważ to Bad, jest więc dobrym miejscem dla osób lubiących baseny termalne po nartach. Ma też wady, jak ktoś się męczy na wyciągach takich jak Koninki, Kasprowy Wierch (Goryczkowa) czy Szklarska Poręba (Szrenica) to nie polecam. Starych krzeseł i gondoli tu nie brakuje. Infrastruktura wyciągowa trochę przypomina ten uroczy dom Czas wyjazdów wg mnie nie jest najgorszy, najwolniejsze krzesła powyżej 10 min wjazd to Maibbrunnbahn (7) i Sonnwiesenbahn II (13). Jeśli stare kanapy (krzesła) nie przeszkadzają to trasy i widoki są jak najbardziej ok. Jak byliśmy to niestety nie wszystko działało. 8 imieniem Franza Klammera nie zjechaliśmy. To ośrodek na więcej jak jeden dzień, wielkości porównywalny z Nassfeld, czyli ponad 100 km tras. Najciekawsze to te położone po stronie nowej gondoli Kaiserburgbahn I i II. Najdłuższa trasa prawie 6 km nr 1 , jak ktoś lubi skiroute to koniecznie nr 6. Kombinacja Kaiserburgbahn I i starej kanapy Strohsackbahn daje możliwość zjechać ponad 4 km czerwoną 7 i dostać się do Weltcupowej czarnej 8 Klammera. A tak to wygląda na zdjęciach... Tu widok na trasy 6, 1, 7, 8, 11. Druga część ośrodka Większość kanap tak wygląda, podgrzewanych siedzeń i bublin tu raczej nie ma... Moja ekipa na ponad 2 godziny utknęła przy jednym talerzyku. Spodobały się im gigantowe bramki i musieliśmy się posprawdzać na dobrze przygotowanej trasie z pomiarem czasu... Był czas na mały odpoczynek Tłok jak na porę miedzyświąteczną był średni, do kolejek nie stało się długo, ale na trasach bywało gęsto od narciarzy czasami. Przy odrobinie cierpliwości można było wygospodarować sobie trasę dla siebie Nasza grupa 4 osobowa Przez te tyczki nie ogarnęliśmy całego ośrodka i kiedyś trzeba będzie powrócić do tego ośrodka i to jak będzie czynny w całości. Jeszcze jedna uwaga o parkingach. Nie ma problemu zaparkować auto gdzieś dalej od wyciągów. W każdym ośrodku między parkingami sprawnie poruszają się skibusy, niektóre nawet bardzo oryginalne jak JCB ciągnące przygotowane specjalne przyczepy z ławkami dla narciarzy. Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie i relacje z zasypanej śniegiem Karyntii. 12 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 28 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2023 (edytowane) W tym roku więcej relacji z Nassfeld i okolic niż Podhala. Chyba coś jest na rzeczy, że ci co lubią jeździć powoli wynoszą się narciarsko z PL;) @marionen trochę mnie zniechęciłeś tą zabytkową infrastrukturą. Planowałem Bad Kleinkirchheim na zakończenie tego lub początek przyszłego sezonu. A tak to przemyślę sprawę. Edytowane 28 Styczeń 2023 przez tresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 Cze Dzisiaj Gerlitzen na dzień dobry. Zdjęć mało bo trzeba jeździć. Trochę na górze był wiaterek ożywczy, ludzi jak na weekend i ferie to niezbyt dużo, praktycznie na bieżąco, ewentualnie kolejka na max 5 min stania. Słońce cały dzień, śnieg z wierzchu luźny, spód twardy, bez lodu. Poza trasą fajne muldy do pojeżdżenia. Zapowiada się super. Jeszcze Nassfeld i BadK - ale to w przyszłym tygodniu. Stacja może nieduża, ale trasy fajne - ja nie jestem fanem zwiedzania - więc taka Jaworzyna x 4 zupełnie mi wystarcza. Infrastruktura nam nie przeszkadza, nieco leciwa - ale działa. pozdrawiam 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 @Jeeb wchodzisz na szczyt ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 3 minuty temu, Victor napisał: @Jeeb wchodzisz na szczyt ? Na to już jestem za stary, 3 razy próbowałem i już dam sobie spokój 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 4 minuty temu, Jeeb napisał: Na to już jestem za stary, 3 razy próbowałem i już dam sobie spokój Górka zacna trzeba przyznać . Dobrego szusowania ! 🎿 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 5 Luty 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 36 minut temu, Jeeb napisał: Chyba kupię sobie dzisiaj Toblerone🙂 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 3 godziny temu, marekbtl napisał: Taka kanapa jest super - jak w starych przedziałach 2 klasy...można sie wyciągnąć i przespać.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 5 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 57 minut temu, Victor napisał: @Jeeb wchodzisz na szczyt ? Nie wiem jak Jan ale można pewnie szczytować od patrzenia na Matterhorn.. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 6 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2023 14 godzin temu, Lexi napisał: Nie wiem jak Jan ale można pewnie szczytować od patrzenia na Matterhorn.. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 7 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2023 https://www.skiline.cc/skimovie/5p83gn#:~:text=www.skiline.cc/-,skimovie,-/5p83gn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 7 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2023 Cze Dzisiaj Nassfeld. PETARDA👍. Rano -10, teraz koło zera. Ludzi multum, ale jakoś się rozleźli po okolicy. Co więcej pisać, żyć nie umierać. pozdro. 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 7 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2023 36 minut temu, marekbtl napisał: Cze Dzisiaj Nassfeld. PETARDA👍. Rano -10, teraz koło zera. Ludzi multum, ale jakoś się rozleźli po okolicy. Co więcej pisać, żyć nie umierać. pozdro. I nie nudno tak ..jeździć i jeździć...jeszcze w słońcu ..szkodliwe promieniowanie - ochyda,, 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 7 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2023 3 godziny temu, Góral spod Skrzycznego napisał: https://www.skiline.cc/skimovie/5p83gn#:~:text=www.skiline.cc/-,skimovie,-/5p83gn Ale czad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 7 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2023 Godzinę temu, Lexi napisał: I nie nudno tak ..jeździć i jeździć...jeszcze w słońcu ..szkodliwe promieniowanie - ochyda,, 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 7 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2023 45 minut temu, Jeeb napisał: Następny sie znalazł... a można sie umartwiać na polskich stokach.. (miłego wypoczynku) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 7 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2023 1 godzinę temu, Jeeb napisał: Janie, też kicha jak i u mnie. Łącze się z Tobą w bólu. pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 9 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2023 Cze Qurde, beznadzieja. Żyć się nie chce😀. pozdrawiam 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 9 Luty 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2023 Na Hintertuxie też strasznie, ileż tak można wytrzymać... Pozdrawiam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 9 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2023 To już oczy bolą od tego słońca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2023 (edytowane) 13 minut temu, marionen napisał: Na Hintertuxie też strasznie, ileż tak można wytrzymać... Pozdrawiam. ...ohyda...dobrze że nie musze sie męczyć.. ..choć z grubsza rzecz biorąc też jestem na "stoku" - właśnie mi sie wnusia urodziła Edytowane 9 Luty 2023 przez Lexi 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi