marionen Napisano 11 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2016 Ale poza trasą to nie wygląda różowo. Dobrze, że choć po sztruksie się wyjeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 13 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2016 W Ischgl było na tyle atrakcyjnie, że pozwolę sobie na krótkie (jak na mnie) resume... Jeździłem w Alpy w różnych grupach. Z rodziną, przyjaciółmi, obozy sportowe, sam i układy mieszane. Od zeszłego sezonu doszły do tego wyjazdy z grupą narciarskich zapaleńców. Wyjazd taki to czysty relaks, nic mnie nie obchodzi, wszystko gotowe, trzeba tylko jeździć na nartach. Jak ktoś chce poszaleć tylko na nartach, to nie ma chyba lepszej opcji, 4 dni i wyjechany jestem na maksa. Do tego w grupie tacy narciarze jak Jurek czy Wiesiek i po 4 dniach wracasz z chęcią do domu (tak mi się wydawało przez 2 dni, później znowu ciągnie na alpejskie trasy). Podobny efekt dają tylko obozy sportowe, ale koszty są wtedy jak 1 do 3. Sam Ischgl nie powala cenowo. Jak nie śpisz w samej miejscowości, nie lądujesz po nartach w licznych knajpach (np Schatzi Bar i oczywiście w narciarach tylko do 20) to ceny absolutnie akceptowalne. Coś na ciepło, niedaleko Schatzi w Billi cały kurczak za 5 euro, czy frikadelle z bułką, sałatą, sosem chyba 2-3 euro, lub wielka pizza w ristorante za 10-12, takimi cenami mnie nie powaliło. Do tego świetne, zróżnicowane trasy i ogromne możliwości freeridowe. Jak na koniec listopada to prawdziwa bajka. Jeszcze muszę dodać do plusów ilość narciarzy na trasach. Wtorek to już były prawdziwe pustki. No i pełne słońce w poniedziałek i wtorek. Zresztą niech przemówią za mnie zdjęcia. Trochę dziwne uczucie, pełne słońce, a co jakiś czas trzeba przecierać gogle bo całe zaszronione. Poniedziałek i wtorek prawie wszystkie armaty i lance śnieżyły (lodziły). Po kilku godzinach jednak się przyzwyczaiłem. Przecież wiedziałem, że śnieżą dla Artixa. Dzięki działającym armatkom na niebie zrobiło się ciekawie, może nie było 3 słońc jak nam pokazał Jodek w Soelden, ale 2 tęcze też ciekawie wyglądały A ta, to mi przypominała Schladming i konstrukcję do obsługi kamer na mecie W poniedziałek zjazd do Ischgl 1 był dosyć ekstremalny, ostatni odcinek to praktycznie lód Generalnie mogę powiedzieć trasy "całe tylko moje" Tłumy pod knajpami na Idalpie Do kanap kolejki Ciekawe zjawisko geologiczne, między Szwajcarią, a Austrią kamienne piargi, rozległość i wielkość skał odpadających przez wieki od góry skalnej zrobiło na mnie wrażenie W samym mieście ruchomy tunel dla leniwych lub zmęczonych (nie dotyczy Jurka i Wieśka, Oni robili za przewodników) Widać, że w ośrodku przygotowują kolejne trasy, tutaj w Alp Trida (dla Artixa oczywiście) Podziękowania dla wszystkich, za pomoc w szukaniu magnesów, mimo zmęczenia z ochotą rzucili w miasto, co było niezwykle dla mnie ważne... Wybudowali nową kolejkę gondolową, mogącą pomieścić 28 osób, mnie by wystarczyła 4 osobowa. Głupio się jeździło 4 razy z rzędu samemu, dodatkowo przede mną i za mną puste gondle. Podczas ostatniego wjazdu zostało ze mnie tyle co na tym zdjęciu... Do dzisiaj zastanawiam się jak Jurek to czasowo ogarnia. Po powrocie na kwaterę, zdążę się tylko przebrać, a obiad już podany, sztućce, talerze i gorący posiłek gotowy w kilka minut, to samo rano, nawet w wojsku nie było takiego tempa! A byłem to wiem (w wojsku) Pozdrawiam serdecznie! 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 16 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 W mojej najbliższej okolicy ze śniegiem słabo, pojechałbym gdzieś w jakieś śnieżne miejsce... jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 Pilsko i Skrzyczne. Albo lepiej nie bo mnie nie będzie. ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazyrider Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 wow marionen świetne zdjęcia! jakim aparatem robisz? bardzo malowniczo, ja nigdy nie byłem w Alpach niestety ale mam ambitne plany na ten sezon, chcę to zmienić co to jest cesja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 16 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 10 godzin temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Pilsko i Skrzyczne. Albo lepiej nie bo mnie nie będzie. ?? Bez Ciebie i Johnnego nie ma żadnej szansy. Przecież była umowa!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 11 godzin temu, marionen napisał: W mojej najbliższej okolicy ze śniegiem słabo, pojechałbym gdzieś w jakieś śnieżne miejsce... jakieś propozycje? Zawiozę i zostawię Cię przy autostradzie,może ktoś się zlituje i zabierze Cię w jakieś śnieżne miejsce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 16 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 53 minuty temu, Annaa napisał: Zawiozę i zostawię Cię przy autostradzie,może ktoś się zlituje i zabierze Cię w jakieś śnieżne miejsce Czyli dyspensę mam? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 Tylko proszę nie spiesz się. Raz że ja na razie nie dam rady a po drugie ciągle nieczynny FIS no i Czyrna. Jedynie ucieszyłbyś się z Golgoty i samej góry Pilska. To za mało oprócz naszego towarzystwa aby zapamiętać ten pobyt na całe życie. Trzeba też sprawdzać na stronie Cos-u i u nas co z fisem bo dranie często w soboty zamykają trasę na zawody albo tak po prostu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 16 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 Ja 37 minut temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Tylko proszę nie spiesz się. Raz że ja na razie nie dam rady a po drugie ciągle nieczynny FIS no i Czyrna. Jedynie ucieszyłbyś się z Golgoty i samej góry Pilska. To za mało oprócz naszego towarzystwa aby zapamiętać ten pobyt na całe życie. Trzeba też sprawdzać na stronie Cos-u i u nas co z fisem bo dranie często w soboty zamykają trasę na zawody albo tak po prostu. Ja jestem niezwykle spokojny i cierpliwy, będę czekał na Was do skutku. Jako przykład podam, do Soelden wybieram się 12 lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 16 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 10 godzin temu, crazyrider napisał: wow marionen świetne zdjęcia! jakim aparatem robisz? bardzo malowniczo, ja nigdy nie byłem w Alpach niestety ale mam ambitne plany na ten sezon, chcę to zmienić co to jest cesja Miło słyszeć (czytać) Olympus tg 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 7 minut temu, marionen napisał: Ja Ja jestem niezwykle spokojny i cierpliwy, będę czekał na Was do skutku. Jako przykład podam, do Soelden wybieram się 12 lat. A ja w Solden byłem dokładnie 12 lat temu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 16 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 Coś zImno przy tej autostradzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 8 minut temu, marionen napisał: Coś zImno przy tej autostradzie! Napij się herbatki i bądź cierpliwyJak znajdziesz śnieżne miejsce,daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 3 godziny temu, Bumer napisał: A ja w Solden byłem dokładnie 12 lat temu. A ja dokładnie 5 lat i 9 miesięcy temu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 17 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2016 Warto było czekać. I wcale nie czekałem 12 lat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 17 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2016 18 godzin temu, Jeeb napisał: A ja dokładnie 5 lat i 9 miesięcy tem To Soelden na fotach wygląda zachęcająco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 17 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2016 (edytowane) Czekałem, czekałem i się doczekałem. O 7.20 jesteśmy pod gondolą. Armatki śnieżą, a śniegu poza trasami brak. Ale to i tak chyba jedyny ON w Tyrolu w którym w ciągu ostatniego miesiąca spadł śnieg. W ciągu 2 lat zmienił się nie do poznania. Większość infrastruktury technicznej wymieniona. Dostępność tras na karnecie również wzrosła. Poznajcie? Wujot uprawia skitoury bez nart. Co się Stało? Jurek "wymiata" Sorki, ale idę bo muszę gdzieś iść. Jeszcze się odezwę. Za godzinkę albo dwie! Edytowane 17 Grudzień 2016 przez marionen 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 17 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2016 (edytowane) Dzień do południa dość spokojny, później nabrał tempa . Zaliczamy wiele tras, jeszcze nie ogarniam całego ośrodka. Trzeba kilku dni, żeby to wszystko zjeździć. Nasi (nasze) Jurek że Swoim najnowszym nabytkiem. Jutro go poproszę, to może pozwoli ich dotknąć. Tego budynku nikt nie rozpoznaje, na tej wysokości (około 2000 m). Piwosze co z Wami? Edytowane 17 Grudzień 2016 przez marionen 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 17 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2016 Jurek zadbał o wysoki standard mieszkaniowy. Dlatego konieczna była przerwa w relacji. Jacuzzi, sauna, solarium, masaże, podgrzewany basen pod chmurką, wszystko na miejscu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 17 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2016 Mario - miło popatrzeć na raj! Zazdraszczam luksusów i takiej wyprawy! Dzięki za relację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 17 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2016 "Depczę" Ci po piętach. Ruszamy tam w piątek, póki co, będę się karmić relacjami i zdjęciami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 17 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2016 Wiedziałem, że dla Ciebie to łatwizna. Niestety do świąt raczej nic nie dopada. Na trasach śniegu jest dostateczna ilość. Jednak w wielu miejscach bardzo zlodzone odcinki, zwłaszcza te niżej położone. Po południu niektóre trasy niebieskie trudniejsze od czarnych, tak to jest na sztucznym śniegu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 17 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2016 3 hours ago, marionen said: Czekałem, czekałem i się doczekałem. O 7.20 jesteśmy pod gondolą. Armatki śnieżą, a śniegu poza trasami brak. Ale to i tak chyba jedyny ON w Tyrolu w którym w ciągu ostatniego miesiąca spadł śnieg. W ciągu 2 lat zmienił się nie do poznania. Większość infrastruktury technicznej wymieniona. Dostępność tras na karnecie również wzrosła. Poznajcie? Oczywiście poznajemy. Saalbach, Hinterglemm i Leogang. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 18 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2016 Łoicie mnie fest tymi zdjęciami po oczach!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi