Elhakim Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Czołem Wielka prośba o radę . Na początku grudnia chielibysmy wybrać się w góry i trochę pozwiedzać na biegówkach . Ciągamy dzieciaki w przyczepce tak więc szukamy tras które to umożliwiają , mieszkamy w górach izerskich wiec jakucje mamy obcykaną ? . 2 lata temu na przełomie listopada i grudnia byliśmy w zakopcu i zrobiliśmy doliny chochołowską I kościeliską, warunki dopisały i było fajnie Coś czytałem o tatrach slowackich coś o dolomitach , ale może macie jakieś rady sugestie - chętnie skorzystamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 26 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2016 Kolega szy dużo biega, zajrzyj na jego publikacje tam jest też link do jego strony, na której opisuje wiele wyjazdów biegówkowych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 26 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2016 W Nowym Targu od nowego sezonu będzie otwarta trasa biegowa z Długiej Polany na Turbacz. Co do Dolomitów, to praktycznie w każdym ośrodku trasy biegowe. Polecam Passo Lavaze, Val di Fiemme i Passo San Pelegrino w Trentino. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stillgs9 Napisano 26 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2016 Piękne trasy z widokiem na Dachstein: https://ramsau.com/en/cross-country-skiing/ Nie korzystałem ( nie biegam na nartach ), ale mieszkałem tam w czasie pobytu na nartach. Perfekcyjnie zorganizowane i przygotowane trasy. Kolejna zaleta to stosunkowo niewielka odległość z południa Polski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elhakim Napisano 26 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2016 Wiele dzięki za rady, jakbym się zdecydował na dolomity lub alpy austriackie to jak szukać noclegów przez booking ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 26 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2016 w 100% booking.com 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stillgs9 Napisano 27 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2016 Polecam też: http://www.tiscover.com/ i https://www.interchalet.de/ski/ski.cfm?utm_source=iccom&utm_medium=website&utm_campaign=Homepage&utm_term=&utm_content=Ski tak jakoś bardziej alpejsko się kojarzą. Wielokrotnie testowane osobiście :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 2 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2016 W Kościelisku koło Zakopanego czynny jest 3km odcinek trasy trasy biegowej. Najprawdopodobniej w najbliższych dniach zostanie otwarta też trasa biegowa w Zakopanym.Trasa biegowo-turowa z Obidowej na Turbacz przejezdna, co prawda jak narazie nie jest jeszcze ratrakowana ale śniegu jest tu pod dostatkiem.Zdjęcie sprzed paru dnihttp://biegowkipodtatrami.pl/nowe-trasy-biegowe-turbacz/PozdrawiamPaweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 @Elhakim, mamy początek grudnia, co wybrałeś? Niestety, dopiero teraz tu zaglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 @Elhakim, mamy początek grudnia, co wybrałeś? Niestety, dopiero teraz tu zaglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elhakim Napisano 4 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 Narazie wczoraj i dzisiaj polatalismy u nas w jakuszycach warunki fajne i pogoda dopisała , ale ciągnie nas na nowe trasy , obserwuje trasę na turbacz od kilku dni i widzę że robi się ciekawie , tyle tylko.że trasa ma chyba coś koło 10 km i jechać 6.5 h z Jeleniej Góry to trochę słabo tak więc szukam coś jeszcze w tamtej okolicy na 3 dni pobytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 (edytowane) Na trasę na Turbacz to ja chcę specjalnie z Gdańska kiedyś zajechać, więc z Jeleniej to chyba nie tak najgorzej jeszcze . "Obok" jeszcze jest Beskid Wyspowy z trasą wokół Mogielicy - zobacz genialne otwarcie sezonu w ten weekend. Jeśli chodzi o Europę, w poprzednim sezonie najlepszym źródłem informacji dla mnie był Bergfex. To było jedyne miejsce z tyloma aktualnymi, uaktualnianymi informacjami o trasach. Właśnie w ten sposób wybraliśmy na prawie dwutygodniowy wyjazd opisywane już Ramsau am Dachstein i Alpe di Siusi w Południowym Tyrolu, a także świetną miejscówkę w Vorarlbergu koło niemieckiego Oberstdorfu - dolinę Kleinwalsertal. Mam nadzieję, że w najbliższych dniach odzyskam dysk ze zdjęciami z wyjazdu i coś podrzucę . Wszystkie trzy polecam bez zawahania Szy. Edytowane 4 Grudzień 2016 przez szy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elhakim Napisano 5 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2016 (edytowane) Jakbym miał jechać sam to pewnie bez zastanowienia, ale nie będę ciągał dzieciaków na taką eskapadę , przynajmniej te 3 dni muszą być . Ramsau rozwazalem bardzo poważnie ale paradoksalnie tam nie ma teraz wystarczających warunków . Chętnie skorzystam z twoich miejscowek i spokojnie wszystko sobie oblecimy. Przy okazji znasz może strony gdzie można zerknąć na przebieg tras biegowych -turbacz i mogielica? Na mapach turystycznych nie wiele widać Edytowane 5 Grudzień 2016 przez Elhakim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 5 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2016 Turbacz - nie wiem gdzie znaleźć mapę, to właściwie ciągle nowość (drugi sezon), więc podejrzewam że może tylko na stronie gminy Nowy Targ? A Mogielica ma swój bardzo fajny serwis, tam także mapy: http://www.zimowybeskidwyspowy.pl/ Szy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi