Pinio46 Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 Ahoj moi mili. Przyszedł w końcu ten czas, że trza dziecka na narty postawić. I teraz mam pytanie o długość pierwszych nart. Czy 80 cm nie będą na krótkie, dzieci me mają po około 100cm obie. Rozmiar buta to 27 i 28 w rozmiarach dziecięcych oczywiście [emoji2]. Sprzęt będę kupował używany więc wszystkie sugestie mile widziane, i na co jeszcze ewentualnie zwrócić uwagę przy zakupie? Pozdrowionka [emoji6] Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 (edytowane) Jak jeszcze nigdy nie stał to nawet 70 wystarczy rozmiar 28 to raczej duży 4 latek musi być ? Ostatnio stawiałem 4 latkę - pierwsze 6 dni na 70cm , -następne 20 dni na 88cm (z małym tip rockerem) -kiedy skończyła 5 lat dostała 112 cm Edytowane 10 Październik 2016 przez Jeeb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paluk Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 U mnie 4-latka zaczynała na 80 cm. jak miała 6 lat to było 110 cm a na ten sezon pewnie 120 cm przy jej wzroście 115 cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 8 minut temu, paluk napisał: U mnie 4-latka zaczynała na 80 cm. jak miała 6 lat to było 110 cm Nagrałeś może jakiś filmik z jej jazdą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paluk Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 (edytowane) Rok temu jak miała 6 lat (5 i pół) na Stubaiu. https://vimeo.com/160389083 Edytowane 10 Październik 2016 przez paluk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 10 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 rozmiar 28 to raczej duży 4 latek musi być ? Czterolatki dwie [emoji4] znaczy bliźniaczki [emoji6] Ostatnio kupiliśmy im adidasy w rozmiarze 27 i 28 dziecięce [emoji3] Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 Ja tez chce w tym sezonie postawic mojego Viggo na nartkach. Ma 3.5 roku 100 cm i bucior 26/27 Obserwuje zatem temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 krótka narta jest dobra, ale na pierwsze pare minut na stoku - czyli stanie, maszerowanie, podchodzenie na nartach - po prostu jest lzejsza i latwiej nia manewrowac. Gdy zaczyna sie jazda i nauka hamowania, krótka narta wręcz przeszkadza. Nie mówi, by od razu brać narte do wzrostu lub +5/10 cm, ale jak widzę dzieciaki ok 100cm wzrostu na narcie 60cm, to zastanawiam się kto im tak doradził. Na początek ok -5/10cm jest jak najbardziej ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 10 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 Też tak właśnie myślałem, że 80 może być trochę za krótka jak na nie. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 1 godzinę temu, gregor_g4 napisał: krótka narta jest dobra, ale na pierwsze pare minut na stoku - czyli stanie, maszerowanie, podchodzenie na nartach - po prostu jest lzejsza i latwiej nia manewrowac. Gdy zaczyna sie jazda i nauka hamowania, krótka narta wręcz przeszkadza. Nie mówi, by od razu brać narte do wzrostu lub +5/10 cm, ale jak widzę dzieciaki ok 100cm wzrostu na narcie 60cm, to zastanawiam się kto im tak doradził. Na początek ok -5/10cm jest jak najbardziej ok. No czyli jak tata Artix , tak -10 od wzrostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 16 godzin temu, gregor_g4 napisał: krótka narta jest dobra, ale na pierwsze pare minut na stoku - czyli stanie, maszerowanie, podchodzenie na nartach - po prostu jest lzejsza i latwiej nia manewrowac. Gdy zaczyna sie jazda i nauka hamowania, krótka narta wręcz przeszkadza. Naprawdę uważasz że dziecko 4 letnie jest w stanie się tego nauczyć w pare minut na stoku ? Zajmujesz się zawodowo szkoleniem małych dzieci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 Cześć Tak jak pisze Gregor. Krótka narta na sam początek później narty do wzrostu. Dzieci - jeżeli są dobrze prowadzone uczą się momentalnie a 4 lata to już wiek w którym dziecko może zupełnie samodzielnie jeździć. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 47 minut temu, Jeeb napisał: Naprawdę uważasz że dziecko 4 letnie jest w stanie się tego nauczyć w pare minut na stoku ? Zajmujesz się zawodowo szkoleniem małych dzieci ? Nie jest w stanie, nigdzie tak nie napisałem. Ale uważam, że po kilku minutach ćwiczeń w podchodzeniu, obrotach i porszaniu po stoku dziecko, może być zmęczone/znudzone. Bazując na moim doświadczeniu - demonstracja i ćwiczenie w/w podstaw nigdy mi nie zajmuje więcej jak 10-15 minut - to również nie jest czas w którym może to opanować 4latek (chociaż trafiają się wyjątki) Ja poprostu uczę dziecko jak najszybciej zjeżdżania i kotrolowania prędkości. A ćwiczenia o których pisałem wplatam w trakcie poruszania się po stoku - podchodzenie w kolejce do wyciągiu, schodzenie z wyciągu, podchodzenie po zgubioną rękawiczke, nauka wstawania po upadku. W sezonie zimowym zajmuję się szkoleniem wszystkich, nie tylko dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi