Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Pomóżcie dobrać sprzęt.

arekbucki2@interia.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

Jak w temacie nie wiem jaki sprzęt kupić mam 17l i 182m, jeżdżę tylko i wyłącznie po przygotowanych stokach jeżdżę 10l. Troszeczkę się rozglądałem i znalazłem narty Fischer Progressor chodzi o model 2015/2016 macie jakies opinie a może jakieś inne. Co do butów to się patrzy tylko na flex czy każdy model jest do innej odmiany zjazdu?

Z góry dzięki za odpowiedź :D

Szukasz porady jak dobrać odpowiednie narty dla Ciebie?

Odpowiedz na poniższe pytania. Będzie nam łatwiej Ci pomóc.

1. Płeć -

2. Wiek -

3. Waga -

4. Wzrost -

5. Na nartach jeżdżę od .... sezonów, ( ..... dni w sezonie)

6. Moje umiejętności określam na ....

(wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328)

7. Moje buty to -

8. Teraz jeżdżę na nartach/model -

9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący) -

10. Upatrzyłem sobie narty -

11. Mój budżet na narty to około -

Odnośnie butów użyj forumowej wyszukiwarki, jest tam wszystko - jak dobrać buty co to flex ...
A czy właściwie wybrałeś i tak okaże się na stoku po kilku godzinach jazdy[emoji2]

Pozdrawiam
Paweł

1.M

2.17l

3.66kg

4.183

5.10 sezonów weekend w sezonie ok 35h

6. Nie mogę otworzyć linku

7.Pierwsze lepsze z giełdy 

8. Swoje narty miałem jakieś 4 sezony temu Fischer rc4 race 128cm kupiłem pierwsze lepsze na giełdzie 

9.Lubie krótkie i długie skręty większym naciskiem na długie Nie planuje startować w zawodach ale lubię pojeździć agresywnie tylko stoki średniozaawansowaby

10.Fischer Progressor 2015/2016

11.Na roczne buty i narty jestem w stanie wydać 1200zl

Powiem tak, tematów takich na forum było mnóstwo. Zawsze kończyło się to mniejszą lub większą awanturą dotyczącą najlepszego dla danej osoby sprzętu.

Ciężko jest doradzić bo każdy z nas ma inne doświadczenia, inaczej jeździ czy przywiązany jest do innej marki.

W zeszłym sezonie próbowałbym Ci wcisnąć jakiś konkretny model, obecnie nie zaryzykuję.

Zrób tak, poczytaj jak dane parametry narty wpływają na jazdę, zadaj sobie pytanie gdzie chcesz być za dwa, trzy sezony jazdy i kup coś pod siebie.

Mając 1200 PLN kupiłbym nowe buty a mniejszą część tej kwoty przeznaczyłbym na narty.

Jak będziesz bardzo nalegał to mogę Ci napisać modele z którymi miałem do czynienia i co o nich myślę, ale to bez sensu bo będą to moje subiektywne odczucia.